plugin pro doladění zpěvu

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
james29

plugin pro doladění zpěvu

Příspěvek od james29 »

Ahoj všem,

poprosil bych vás o radu ohledně pluginů pro Cubase. Po x letech jsem se dal na domácí nahrávání. DOstal jsem se do situace kdy bych potřeboval doladit pár míst na zpěvu. Mám verzi Elements takže tento nástroj Vari audio není součástí Cubase. Může mi někdo poradit nějaký plugin a kde ho stáhnout nebo koupit. Mimo něčeho na doladění bych chtěl nějaký pěkný reverb.
Moc díky všem.
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Re: plugin pro doladění zpěvu

Příspěvek od bazdesh »

mautopitch, gsnap na autotune, skvelej free reverb je epicverb
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

To je celkem vyčerpávající :-D sám bych to nenapsal asi líp. Já jsem zvědav i na Ultrareverb od Eventide, který jsem před lety vychytal v nějaké free akci, ale ještě nepoužil. Bratru za USD 199, jak tak koukám, tož snad by to mohlo i poskytnout nějaké pěkné výsledky :-) ještě mám na otestování (z KVR databáze) Devil Spring Reverb, OrilRiver a Valhalla Supermasive.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Ivan

Příspěvek od Ivan »

pavlii píše: 12.03.2021 9:14 Já jsem zvědav i na Ultrareverb od Eventide, který jsem před lety vychytal v nějaké free akci, ale ještě nepoužil.
Ja ho používam prakticky všade, celkom OK, je v ňom aj stereo delay, prehľadné nastavenia, EQ... ale na tučné atmosféry sa mi veľmi neosvedčil...

Čo sa týka toho tuningu vokálov, Cubase Elements má predsa Pitch Correct. Tam to vyladíš, myslím, celkom uspokojivo.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Ivan: aha, dix za pohled na věc :-)

P.

vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Se divím, že nikdo nezmínil Melodyne.
Co se týče reverbu, tak teď používám IR chycené z procesoru Bricasti M7. Taky zajímavá možnost, zní to dobře, ale samozřejmě nejde to ladit. Nemůžu to rychle najít, ale bylo to free ke stažení.
james29

Příspěvek od james29 »

Díky za vaše rady. Na doladění jsem použil Pitch correct a myslím že to bude stačit.
Ohledně reverbu jsem si stáhnul epicverb, ale nedaří se mi ho dostat do Cubase. Dle návodů co jsem našel na netu jsem dll složku chtěl přetáhnout do složky Vstplugins co má být v adresáři Steinberg, přesto že se cesta k této složce zobrazuje v plugin manageru jako jedno z míst pro pluginy tak v adresáři Steinberg není. Vytvořil jsem jí tam tedy a nahrál tam dll knihovnu efektu. Bohužel jsem ale efekt v Cubase nenašel. Zkoušel jsem i přidat novou složku pro pluginy v plugin manageru a také se tam efekt nezobrazil. Mám úplně novou čistou instalaci Cubase 11 elements. Neuměl by mi někdo poradit co dělám špatně?
Díky
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Napadá mě jedna věc a to, že ten plug-in je 32bit. Cubase od verze 9.0 již 32bit plug-iny nepodporuje, jen 64bit plug-iny.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
james29

Příspěvek od james29 »

LUBOSH píše: 12.03.2021 13:26 Napadá mě jedna věc a to, že ten plug-in je 32bit. Cubase od verze 9.0 již 32bit plug-iny nepodporuje, jen 64bit plug-iny.
Díky, to byl ten problém kterého jsem si nevšiml. Stáhl jsem 64 bit plugin a ten se mi zobrazil.
Díky za pomoc
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Není zač. :wink:
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

vasekh píše: 12.03.2021 13:09 Se divím, že nikdo nezmínil Melodyne.
Asi proto, že není free :-) nějak jsme se všichni zaměřili na neplacené oficiální možnosti.

P.

LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

james29 píše: 11.03.2021 22:41 Může mi někdo poradit nějaký plugin a kde ho stáhnout nebo koupit.
Moc díky všem.
Myslím, že Vasekh má pravdu. :D
james29

Příspěvek od james29 »

ještě bych vás poprosil o nějaký typ na dobrý free nebo levnější reverb, výše zmíněný epicverb jsem našel jen ve 32 bit verzi která v cubase 11 nefunguje.
díky moc
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Když jste narazili na Melodyne... já jsem ho zkusil... jo funguje a dělá to dobře, ale co se týká týhletý... userfriendlynosti... možná jsem trochu retardovanej, ale za mě teda zlatej Cubase. :)

james:
reverb zkus tenhle:
https://valhalladsp.com/shop/reverb/val ... ermassive/

a nebo můžeš prolustrovat dost dalších:
https://www.musictech.net/guides/buyers ... -plug-ins/
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Já postoval asi 3 reverby - cherreda se v jednom trefil :-D a pak i má ten odkaz.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“