Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Lachim

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Lachim »

Tak mám krásnýho Furcha (viz podpis), hraje parádně, ale rozpadl se při výměně strun kolíček v kobylce. Tož jsem napsal do Furcha, jak to řešit (koupím novou sadu, nebo jen 2-3 kousky, ať je do foroty). Ale odpověď žádná. A to nemám obyč sériovku, ale nejvyšší model a z výroční edice. Blbý je, že onim ají větší kolíčky než standard. Zatím tam mám strčený z jiný kytary (je menší - zapadne tam, ale drží). Takže pokud bych kupoval novej nástroj za skoro 70 papírů, tak se asi ozvou, ale kvuli kolíčku na jejich prémiovku ...........
Jsem dost zklamán :-(
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
jastud

Příspěvek od jastud »

Co zmizel firemni kseft na Zelnaku tak je prima zakaznicka podpora nevalna. Chapu ze toho maji asi hodne + covid, ale tohle musi zlepsit. Strasne to nici jmeno.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
ekvb

Příspěvek od ekvb »

Ja mám najnižšiu radu od Furcha Violet, a ku gitare bolo pribalené vrecúško s Imbusom na štelovanie prehnutia krku a rovnako aj jeden náhradný kolíček, žeby k vyšším radám nedávali? :o
jastud

Příspěvek od jastud »

Ja nafasoval dva a dokonce i dva nahradni prazce 😊
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Lachim píše: 12.03.2021 13:54 Tak mám krásnýho Furcha (viz podpis), hraje parádně, ale rozpadl se při výměně strun kolíček v kobylce. Tož jsem napsal do Furcha, jak to řešit (koupím novou sadu, nebo jen 2-3 kousky, ať je do foroty). Ale odpověď žádná. A to nemám obyč sériovku, ale nejvyšší model a z výroční edice. Blbý je, že onim ají větší kolíčky než standard. Zatím tam mám strčený z jiný kytary (je menší - zapadne tam, ale drží). Takže pokud bych kupoval novej nástroj za skoro 70 papírů, tak se asi ozvou, ale kvuli kolíčku na jejich prémiovku ...........
Jsem dost zklamán :-(
Zkus zavolat k Humlovi, strašně si považují, že mají showroom Furch, tak třeba ty Furch kolíčky budou nějaké mít, příp. se s nimi poraď.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Také jsem dostal před vánoci 2 náhradní k Vintage. Nemáš je někde založený?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
jbiker

Příspěvek od jbiker »

jastud píše: 12.03.2021 14:01 Co zmizel firemni kseft na Zelnaku tak je prima zakaznicka podpora nevalna. Chapu ze toho maji asi hodne + covid, ale tohle musi zlepsit. Strasne to nici jmeno.
Naprostý souhlas! Na Zelňáku jsem se stavil pokaždé, když jsem byl v Brně, vždycky jsem koupil alespoň nějakou blbost, abych jen neprudil, probrnkal kytary, pokecal, maník mi třeba ukázal kytaru frontmana nejmenované špičkové bluegrassové kapely, kterou tam měl na seřízení (ahoj Míšo :D), dokonce mi jednou dal zadáčo samolepicí průhledné pickguardy s radami, jak je bez bublin nainstalovat. Pohoda, jazz. Mně se líbí, co teď vyrábějí, ale ten lidský rozměr je nějak fuč. Chápu, že už to nemůže být jako před +/- 30 lety, kdy sis mohl vyzvednout kejtru z výroby a František, když měl čas, tě osobně protáhl fabri(č)kou. Stalo se mému někdejšímu spoluhráči. Doba je, holt, jiná, ale domácí zákaznictvo bych raději moc nenasíral.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Žádný náhradní nemám. Kupoval jsem jako bazarovou. Ještě zkusím tady v Práglu Kytary. Taky mají jejich ŠouRúm, tak třeba .... Další možnost je nechat si udělat kostěnný (cca 5-i kilo). Ale mám vyzkoušený, že na jasné kytaře vše ještě zjasní, takže se mě do toho moc nechce. A kdyby to bylo takové terno, tak to dávají do těch dražších z výroby. No ni?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Kolíčky jsou jedna z mála možností personalizace vlastní kytary a nabídka např. na eBay.com je velká včetně sloních a mrožích klů, bizoních a bůhvíjakých rohů, kostí velbloudů a jiného dobytka, různých dřev, speciálních syntetických materiálů, kovů apod. Na Youtube.com je hromada testů, v jednom nich, který se tvářil dost seriózně, byly jako nejlepší vyhlášeny kolíčky Tusq, jako druhé Martin Liquidmetal a jako třetí Taylor Ebony Abalone Dot a právě ty jsem už na několika kytarách k plné spokojenosti použil. Jsou pěkné a celkem levné. Kupoval jsem je v Kytary.cz, ale vidím že jsou momentálně nedostupné. Stály asi 350 Kč...
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Hlavně bacha na průměr. Na Furcha musí mít cca 5,5 mm pod hlavou.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

No jo, to je jako s těma pilníčkama na ořech. Koupil jsem za 150 Kč na eBay.com výstružník na kobylku a o problémech s různým průměrem kolíčků se rázem začalo mluvit v minulém čase...
Čavli

Příspěvek od Čavli »

To ten výstružník umí i ty díry zmenšit?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Kónický výstružník umí díry samozřejmě pouze zvětšovat, ale praxe je v tomto ohledu naštěstí celkem jednoduchá.
To, že se sejde velká díra v kobylce s malým průměrem kolíku, se zaprvé moc často nestává a zadruhé stejně při natažených strunách tlakem válečku na konci struny kolíky drží v otvoru celkem pevně.
Mnohem častější je případ, kdy nejde kolík do otvoru v kobylce pořádně zastrčit a pak jsou tři možnosti, shánět kolíky s menším průměrem, pokusit se průměr kolíků proužkem smirkového papíru (nebo nějak podobně) zmenšit (jde to, ale není to moc příjemná práce) a nebo díru zvětšit pomocí výstružníku, případně opatrně kulatým pilníčkem.
Ještě pozor na jednu věc, pokud se sejde kobylka bez zářezů pro struny (na fotce kobylka se zářezy) a kolík s nepřerušeným osazením, který slouží jako zarážka a mělkou drážkou (na fotce levý kolík), zvláště u tlustých strun E6 + A často nejdou kolíky zastrčit na doraz, což je ovšem záležitost pouze estetická.
Přílohy
William.jpg.e3919c0fb530ddce32485f745c77ea05.jpg
s-l1600.jpg
Čavli

Příspěvek od Čavli »

To samozřejmě ano, použít to většinou jde.
Ale Furch je právě ten případ s velkými dírami, a koupit novou sadu kolíčků, která se v dírách vaklá, není nic pěkného. Zvlášť když za ně dáš třeba 700,-
Ostatně tím začala celá tahle debata o kolíčcích tady.

Teď jsem ještě zjistil, že náhradní kolíčky od Furcha jsou jiné než ty na kytaře (Vintage 1), a na záměnu příslušenství to nevypadá. Ten vpravo j vytažený z kytary.
U kytary skoro za 40 tis. bych to nečekal.
Kolíčky.jpg
Pytlík2.jpg
Pytlík1.jpg
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Šimkojc píše: 14.03.2021 9:40 No jo, to je jako s těma pilníčkama na ořech. Koupil jsem za 150 Kč na eBay.com výstružník na kobylku a o problémech s různým průměrem kolíčků se rázem začalo mluvit v minulém čase...
Máš link? Taky bych potreboval na jedne barytonce to trochu zvetsit, protoze mi je ty tluste struny povytahuji ven, je to sice jenom estetika, ale stopade bych do tohio investoval :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Čavli

Příspěvek od Čavli »

╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Je tam ještě cca o 50 Kč levnější, ale to je detail, hlavně to chce ten menší 3-13 mm (1/8-1/2")...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

super, díky, jdu objednat (i nejake ty pilnicky)
ten vystruznik potrebuju poprve za čtvrtstoletí, a ani jeden ze dvou kytararu ke kterym jezdim ho nema, takze to zas nebude tak častý problém, tak snad na tech 6 děr poslouží i tenhle odpad :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Hlavně s citem, ať si tam neuděláš 13mm díru. To by tam pasoval špunt od šampáňa ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

:D :D :D Kytarář bez výstružníku je jako chirurg bez skalpelu...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“