Výměna snímačů u Epiphone LP Custom Black

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
marty63

Výměna snímačů u Epiphone LP Custom Black

Příspěvek od marty63 »

Ahoj, mám dotaz.
Mám Epiphone Les Paul Custom Ebony. Tady jsou specifikace té krasavice:
https://kytary.cz/epiphone-les-paul-cus ... rce=Search
Je krásně pohodlná, ale nevyhovuje mi zvuk těch snímačů. Pro domácí hraní jsou strašně silné a charakter soundu mi moc nejede.
Můžete mi poradit náhradu slabšími snímači, které by měly spíš kulatý, sametový bluesový sound? Rock ani metal mne v tomto případě na hraní netáhne. Opravdu čistě blues.
Jsem totální amatér a těmto technickým věcem nerozumím.
Předem díky za nasměrování.
torst

Re: Výměna snímačů u Epiphone LP Custom Black

Příspěvek od torst »

Nevím, jak slabé snímače očekáváš. Tovární Epiphone jsou univerzální, určitě ne metalové, právě pro Jazz - blues - rock mi přijdou ideální. Pokud opravdu chceš ještě slabší signál, ponoř je pomocí stavěcích šroubků ještě víc do těla. Zvuk bude slabší a kvalitnější, víc se projeví dřevo. Ale spíš by mě zajímalo, jak se vyznačuje ta přílišná síla. Zvukem zesilovače? Přebuzením zvukovky? Jsi-li amatér a těmto věcem nerozumíš, tím méně bych se pouštěl do úprav. navíc kytara je zřejmě nová, přijdeš o záruku. Znova - Epi LP tak jak je je na blues ideální.
P.S. : Admin by moh sloučit s leckterým jiným tématem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Na Epiphonech byly vždy spíš horší (nebo vyloženě hrozné ) snímače, ale tady ty Probuckery jsou skvělé. Snesou srovnání se "značkovými" snímači.

K seřízení se mi dostala kytara osazena právě těmito Probuckery a byl jsem opravdu velmi překvapen. Pátral jsem tehdy víc a zjistil jsem, že konstrukce je poctivá a nepříliš vzdálená lepším snímačům od Gibson jako jsou Classic nebo Burstbucker.

Tato sada mi nepřijde nějak nevyvážená nebo příliš silná. Určitě to není nic na metal, spíš taková klasika na rock nebo blues.

Pokud snímače moc brzdy nakreslují aparát, tak je zkus dát dál od strun.

Ještě prosím napiš, na jakém aparátu to vlastně zkoušíš - problém může být i tady.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, nejsnadnější asi je začít používat potenciometry "volume" a nemít je vytočené stále na max. :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
marty63

Příspěvek od marty63 »

Díky moc za rady. Zkusím to s těmi stavěcími šrouby dát od strun. Jinak volume, gain samozřejmě vytočené na max nemám. Budu zkoušet.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Měl jsem na mysli potenciometr "volume" na kytaře ne na zesilovači. :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Probuckery jsou středně silné snímače, cca 8 kOhm krk a 9 kOhm kobylka. Jejich snížení je dobrá cesta. Ubrání volume na kytaře může zvuk trochu zahuhlat, ale to může té představě o bluesovém zvuku naopak vyhovovat.
marty63

Příspěvek od marty63 »

Tube Guru píše: 14.03.2021 17:40 Měl jsem na mysli potenciometr "volume" na kytaře ne na zesilovači. :)
Jasně, s tím laboruju taky.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“