NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Trevor
Odborník

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od Trevor »

Muzes tam dat jiny fotoodpor a ten ladit, misto led pouzit zarovku, ta ma peknejsi prubeh na stelovani a jine spektrum, ale mechanicky citlivejsi, presto v nejakych vibech je prave vlaknova zarovka
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

Kinx píše: 6.03.2021 8:13
torst píše: 5.03.2021 20:56 Kvákadlo mám taky, ale používám okrajově a spokojenost. Fotoodpor, hrál jsem si s vyladěním clony a LEDky. Dobré hobby.
ladeni ledky? jakoze tim zmenis ten prubeh? da se s tim jeste pohnout bez vetsich modifikaci nejak zvukove? kdyby melo vetsi spicku (q), tak budu radsi a asi bych ho zaradil poprve v zivote do pedalboardu. Kvakadlo leta nepouzivam, ale muj zvukovej etalon jsou doted stary Colorsound - nicmene vzhledem k cetnosti pouziti kvakadla v my hudbe (asi tak jednou za pet let) a cene zachovalych kusu si ale nechavam zajit chut, kazdopadne nejakej wah do zasoby coby jednopolohovej filtr se hodi.
V tématu Opravy efektů.
opravy-efektu-9424-140#p790744
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ted jsem diskutoval, ze to je s velkou pravdepodobnosti jenom aprílový fejk :)
tak uvidime
hyenik píše: 4.03.2021 11:12 byla to jenom otázka času :)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Když už je řeč o Klonu ...
jastud

Příspěvek od jastud »

jj. Vsechno to hraje stejne :-)
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

On čekal někdo něco jiného?
Rozdíly můžou být v interakci s kytaristou, zvuková ukázka všechny rozdíly dělí deseti.
Ale neviděl bych to negativně, právě přesně jak to říkají na konci - s každým klonem budete spokojeni.
Nekdo se rozhodne kvuli velikosti, nekdo kvuli ceně, někdo kvuli vzhledu a někdo třeba kvuli sociálnímu statutu a pocitu vyjímečnosti. Všechny tyto volby jsou validní.
Já zůstávám u svého Mosky Golden Horse :)
jastud

Příspěvek od jastud »

Necekal. Stejne jako vsechny klony tubescreameru hraji (prakticky) stejne, tak klony Klonu se nemuzou chovat jinak.
Hlavne Petovi by to hralo dobre i kdyby mel Diamantku pichnutou do Soltonu.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Hrát dobře a znít dobře jsou dvě naprosto odlišné věci...viz např. Hladík, který hrál dobře, ale kdykoliv jsem ho slyšel naživo, měl otřesný zvuk vs Olda 'Rak' Říha, který hraje ...no jak Olda...ale zvuk má dobrý.

Pár těch klonů už jsem taky měl a pokud je někdo schopný tvrdit, že třeba Soulfood hraje a chová se jako KTR nebo Archer, tak mu závidím jeho mizivé rozlišovací schopnosti v oblasti hudebního vercajku. Ty rozdíly se mažou, čím horší aparát použiješ, ale to samozřejmě není chyba krabic a pak se tady popouškují názory, že vlastně všechno hraje stejně.
A zrovna videa z Andertons jako důkaz něčeho ? notaaak
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ale no taaaaak
Neexistenci boha žádný blind test ještě věřícímu nikdy nedokázal ;)

Ty máš ještě před sebou jeden posun paradigmatu, vnitřně rozseknout fenomén, že to co slyšíš ty (ale hlavně vnímáš, protože zároveň hraješ a ten gear s tebou interaguje) je často něco jiného než slyší posluchač, klidně stojící vedle tebe... a ťuká si na čelo že seš blázen, protože to přece zní úplně stejně.... dyť to slyší na vlastní uši. To je mimochodem výsledek stovek mých blind testů = rozdíly jsou vždycky dramaticky menší než jsem čekal.
Teď jedu (pro zábavu) MIAB "projekt" a samozrejme nektere krabky mi pod rukama a tim padem do ucha reaguji lip, ale na ukazkach jsou ty rozdily minimalni, vlastně až nepodstatné. To je ostatně celý (umělý) problém, že nikdo jiný neslyší to co ty vnímáš.
Takže já samozřejmě věřím že KTR ty vnímáš jinak, ale my ostatní bychom ho slyšeli velmi podobně jako Andertoni. A to mimojiné je definice a zároveň rozřešení mystického MOJO fenomenu a fakt není na místě se ze své věže ze slonoviny arogantně vysmívat uživatelům levného gearu, protože...

A trpělivě budovaný sociální status v prd*eli, a to jsme ještě nenakousli že 80% informací vnímame zrakově, a další emo marketingové hrátky....ANO budeme hrát líp!
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jaká věž ze slonoviny ? Akorát píšu o tom, že jsem si ty krabičky zkusil, na rozdíl od papouškování závěrů, píšu nějakou vlastní zkušenost.
Názor 'většiny' je mi úplně u pr*dele, protože neznáš jejich zvuk/gear/zkušenosti a přece mi nechceš říct, že názor a zkušenosti týpka, co si zkusil maximálně nějaké Engl kombo a 2 čínské krabičky se rovnají zkušenostem, člověka, který měl doma různé vintage, butique kytary/aparáty/krabičky ? Nebo tady jedeme nějaký 'vercajkový' komunismus, kdy jsme si všichni rovni bez ohledu ?
Např. u toho KTR je rozdíl, jestli ho zapojíš do nějaké Katany nebo levného Blackstaru, nedejbože do nějakého modelingu a nebo do kvalitního jednokanálu (JCM800, Plexi, atd...) A to nemluvím o regulérním volume kolem 95-100dB a komplet řetězci (box, kabely, napájení) na úrovni. Já si myslím, že v takových podmínkách tu ta 'tvoje většina' nikdy pořádný aparát neslyšela. A je to dvousečné, protože ty levné krabky nebo snímače se projeví právě na kvalitním aparátu. To že to někomu stačí, ok, ale ať nikdo proboha netvrdí, že tam rozdíl není ! O YT, Genius repráčích nebo poslechu z telefonu, jakožto zdroje informací s posuzovaní, se snad ani nemá smysl zmiňovat.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

snažil jsem se konstruktivně a pozitivně,
ale je to marný, je to marný je to marný :)
torst

Příspěvek od torst »

furt dokola. Rozdíl zážitku, když si pro nákup do Billy dojedu Škodovkou nebo Volvem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

To se ti povedlo, Torste. Nevím, zda jsi to tak myslel, ale pokud to bylo myšleno tak, že na venkovskou tancovačku nebo pokojíčkové hraní je třeba gearu za statisíce, tak ten příměr mě dostal.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tady ty rychlosrovnávačky ve stylu Andertons jsou trochu k ničemu. Člověk potřebuje fakt čas na to, aby to pořádně nastavil. Prostě nestačí dát všechno na 12 hodin a čekat, že to bude fungovat obdobně. Obvod může být úplně stejný, ale stačí třeba jen třeba výrobní tolerance u poťáků a na "jiný" zvuk je hned zaděláno. Jeden poťák může pouštět na 11 hodinách to, co druhý na 12.

Navíc by bylo asi nejoptimálnější u těch kopírek zkoumat to, jaký z toho vlastně leze signál. Když to jde takhle do lampového aparátu, tak fakt stačí jen nepatrně větší hlasitost jednoho pedálu nebo více useknuté výšky a hned to může znít šťavnatěji a více vázat při hře, protože pak dochází k jinému vybuzení zesilovače atd. Na tom nastavení podle ucha se prostě láme chleba a točit poťákama podle očí je blbost.

Poznatky z mojí poslední testovačky Klona jsou ty, že skoro identický zvuk (tedy identický pro moje používání) jsem dostal z Fulldrive Fulltone II - což je úplně jiný obvod a s Klonem nemá společného vůbec nic. Prostě jsem si dal čas, nastavil to podle uší (co si vybavuju, tak jsem měl nastavené na Fulltone docela extrémní polohy poťáků) a fungovalo to pro mé potřeby na 99% přímo při srovnání s origo. Je ale pravda, že Klon používám pouze na boost a ze samotné krabičky jde opravdu jen velmi lehounké zkreslení, které mírně dokreslí celkový charakter. Pokud by někdo chtěl zkreslení přímo z Klona, tak si samo s Fulldrivem moc nepomůže.

Prostě když je krabka dobrá sama o sobě a nevytváří nějaký přehnaně vykuchaný nebo plechově znějící zvuk, tak se s ní dá pracovat a uvědomil jsem si, že je pro mě je nejdůležitější to, že si někdo dá při návrhu pedálu tu práci a ten pedál odzkouší na více zesilovačích a má dobré ucho, aby to nějak lahodně naladil, i pokud se třeba ani nedrží původního obvodu.

Když opomenu to, jak jsou dnes pedál stavěné a kolik stojí, což jsem tady nějakým způsobem rozpitvával před lety, tak je mi v tomhle milý třeba Wampler nebo Tripps, který navrhuje pedály Way Huge u Dunlopu. Oba jejich klony Klona jsem zkoušel a jsou super. Když někdo přišetří a koupí na bazaru místo plechově znějící ojebávky ve stylu EHX Soul Food, tak udělá dobře.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak z té andertonské ukázky je zřejmé, že zesilovač měl dostatečný headroom a nekreslil ani při vyšších hlasitostech, které byly naopak při nestejně nastavené hlasitosti pedálu zřejmé. Že to vlastně není typické použití Kona tam zmiňují taky. EHX Soul Food se taky umístil na posledním (nebo skoro, už si nepamatuju přesně) místě. Takže co jim k sakru vyčítáte? Že je ten Peter hluchý, a neslyší to, co my samozřejmě na YT neslyšíme? Já bych vás rád viděl na jeho místě, chytráci … Takových jsem potkal, co tvrdili, že poznají, zda je pivo v zelené nebo hnědé lahvi, a pak nepoznali desítku od dvanáctky ...
jastud

Příspěvek od jastud »

hyenik: +1, ve větě To je ostatně celý (umělý) problém, že nikdo jiný neslyší to co ty vnímáš. je to vysvětlený komplet.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

hyenik píše: 16.03.2021 10:34 snažil jsem se konstruktivně a pozitivně,
ale je to marný, je to marný je to marný :)
je. Já se jenom směju tomu boji za rovnost všude a všem. Úplný Mirek Dušín chránící nevědomé kytaristy před
marketingovým tažením zlých korporací a podlými butiqovými výrobci :lol:
torst píše: 16.03.2021 10:46 furt dokola. Rozdíl zážitku, když si pro nákup do Billy dojedu Škodovkou nebo Volvem.
tys to úplně rozsekl...až na to, že přesně ty jsi člověk, který si nikdy tu jízdu Volvem do Billy nezkusí, ale bude o ní mluvit, jakože ví, jaké by to asi bylo. :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

jastud píše: 16.03.2021 11:45 hyenik: +1, ve větě To je ostatně celý (umělý) problém, že nikdo jiný neslyší to co ty vnímáš. je to vysvětlený komplet.
takže jestli hraješ na CS Gibsona nebo Epi je ve finále jenom o Tvém pocitu, jo ? :roll:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Fořt píše: 16.03.2021 11:44 Tak z té andertonské ukázky je zřejmé, že zesilovač měl dostatečný headroom a nekreslil ani při vyšších hlasitostech, které byly naopak při nestejně nastavené hlasitosti pedálu zřejmé. Že to vlastně není typické použití Kona tam zmiňují taky. EHX Soul Food se taky umístil na posledním (nebo skoro, už si nepamatuju přesně) místě. Takže co jim k sakru vyčítáte? Že je ten Peter hluchý, a neslyší to, co my samozřejmě na YT neslyšíme? Já bych vás rád viděl na jeho místě, chytráci … Takových jsem potkal, co tvrdili, že poznají, zda je pivo v zelené nebo hnědé lahvi, a pak nepoznali desítku od dvanáctky ...
Ten problém toho Andertons testu je to, že tam Lee zmateně točí poťákama a chudák Pete (který je pro mě úplně boží kytarista) se v tom zkouší zorientovat. Tím testem vzniklo jakési pořadí úspěšnosti, které někoho může mást. Ano, EHX by asi poznal každý, protože je to plechárna, ale u těch dalších a lepších pedálů už mohlo lehce jiné nastavení vést k jinému umístění. Takhle si každý koupí Wamplera, protože "vyhrál" a třeba Ceriatone, který může být povedený, řešit nebude, protože skončil kdesi v prostředku. Prostě by mi dávalo daleko větší smysl to, kdyby si Pete ty pedály nastavil sám co nejblíže tomu, co leze z Klona (který by si tak alespoň poslechl a nevzpomínal na to, jak to asi znělo před lety) a pak teprve dělali blind test. Chápu, nebylo by to tak akční, ale mělo by to (pro mě) úplně jinou vypovídací hodnotu.

Posuzovat headroom takhle na dálku je těžké. Jak víš, že už to nebylo na hraně zkreslení? Ono to může hrát čistě, pošleš tam trochu středů a ono to už kreslí, pomalu při stejné hlasitosti. Alespoň já už takhle funguju leta...

Na Andertony jsem byl možná moc tvrdý. Jejich videa mám rád a sleduju je už roky. Dávají si s tím práci a jsem jim vděčný za to, že něco takového produkují (ikdyž si nebudu nalhávat, že to není pro zviditelnění firmy - super marketing a šéfík Lee se alespoň nekouše v kanclu nudou), ale ty srovnávačky mi přijdou opravdu dělané trochu nesystematicky.
torst

Příspěvek od torst »

bubucci píše: 16.03.2021 11:46 tys to úplně rozsekl...až na to, že přesně ty jsi člověk, který si nikdy tu jízdu Volvem do Billy nezkusí, ale bude o ní mluvit, jakože ví, jaké by to asi bylo. :D
Já mít Volvo, tak ho nechám v garáži a do Billy jdu pěšky. protože ty nervy, že mi na parkovišti někdo odře auto za mega, by mi za to nestály. V hudebním gearu DTTO.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“