NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
jastud

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od jastud »

bubucci píše: 16.03.2021 11:48
jastud píše: 16.03.2021 11:45 hyenik: +1, ve větě To je ostatně celý (umělý) problém, že nikdo jiný neslyší to co ty vnímáš. je to vysvětlený komplet.
takže jestli hraješ na CS Gibsona nebo Epi je ve finále jenom o Tvém pocitu, jo ? :roll:
Pro posluchače nepochybně.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

torst píše: 16.03.2021 12:17
bubucci píše: 16.03.2021 11:46 tys to úplně rozsekl...až na to, že přesně ty jsi člověk, který si nikdy tu jízdu Volvem do Billy nezkusí, ale bude o ní mluvit, jakože ví, jaké by to asi bylo. :D
Já mít Volvo, tak ho nechám v garáži a do Billy jdu pěšky. protože ty nervy, že mi na parkovišti někdo odře auto za mega, by mi za to nestály. V hudebním gearu DTTO.
ty jsi úplně mimo... to co si 'by' ty myslíš nemění nic na tom, jestli v tom rozdíl jet Volvem S90 a jet Fábíí.
jastud píše: 16.03.2021 12:20
bubucci píše: 16.03.2021 11:48
jastud píše: 16.03.2021 11:45 hyenik: +1, ve větě To je ostatně celý (umělý) problém, že nikdo jiný neslyší to co ty vnímáš. je to vysvětlený komplet.
takže jestli hraješ na CS Gibsona nebo Epi je ve finále jenom o Tvém pocitu, jo ? :roll:
Pro posluchače nepochybně.
A kdo se tady baví o posluchačích ? Ty se ptáš kuchaře jak se opravuje auto ? A pokud si tady to myslíš o svých posluchačích, tak mi je jich trochu líto...
To že zedník od nás z dědiny nepozná rozdíl mezi Staropramenem a např. Matuškou nemění nic na tom, že tam ten obrovský rozdíl prostě je.
jastud

Příspěvek od jastud »

Všechny klony Klona zní stejně. Klony Klona posloucháme ušima, uši má posluchač. Posluchač je ta nejdůležitější instance.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nabízel jsem pomocnou ruku jak z toho vybruslit se ctí, ale ty prostě nechces (jinou frazi jsem radši vymazal :)

(Už) dávno nejsem ničí zachránce, mesiášské sklony ze mě násilím vymlátily forove diskuze :)
Ber nebo nech byt, mame prece demokracii, kdy ma KAZDY "pravo na nazor".
I kdyby to byl nakrasne torst o věci co nekdy videl na fotce (a nekdy ani to ne).
Ale na druhou stranu jakou váhu ma proti nemu tvuj nazor, kdyz vychvalis drahou vec a za 14 dni ji prodavas na bazaru? A pak znova, ...a znova, znova, znova, znova..... a znova :)

Kolik si dělal blind testů?
Troufnu si říct, že já na rozdíl od tebe už stovky. A at byl odflaknuty nebo co nejpecliveji pripraveny, tak se vzapeti objevil nejaky "bubucci" a zacal vykladat jaky je to nesmysl protoze aby to melo nejakou vypovidajici hodnotu, tak to musi byt XYZ. A hned po něm se objevil nejaky dalši "qwer" a ze jedine HCHKRDTN...a na zaver to obvykle zabil nejaky "mmjuz" ze vsichni jste kreteni, metal neni hudba a zkreslení je jenom hluk 👍

A přitom se dobrácká hyena snažila jenom říct, že vám rozumím (a znám to sám na sobě), ze kytarista to vnímá jinak než to slyší posluchač (mnohem víc a mnohem intezivněji a více smysly). Ten prožitek je ale bohužel nepřenosný, ani drogy to nezvládnou a je to slovy Zappy - Mluvit o hudbě je jako tančit o architektuře. A to navíc mluvíme jenom o zvuku, vlastně jenom malé podmnožině hudby.

ale to je všechno jenom A, a to B je že ty jsi jediný člověk na planetě který to může zažít, všichni ostatní (včetně tebe ve všech ostatních případech kdy nehraješ), jsou "jenom posluchači" Takže jak dopadne souboj osobně emociálního uspokojovaní libida proti miliardám uší? Kdo má v tom případě pravdu? Budeš přesvědčovat ostatní lidi že na černobílé fotce je to tohle modrá barva? A proč ne, klidně, ale budeš je kvůli tomu zesměšnovat, shazovat, dělat z nich debily když tu tvoji modrou nevidí? A ani nemůžou? Přeju hodně štěstí v tomhle boji :)

PS: právě mi dorazily tři zásilky čínského odpadu, takže pak poreferuju ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

hyenik píše: 16.03.2021 13:27 nabízel jsem pomocnou ruku jak z toho vybruslit se ctí, ale ty prostě nechces (jinou frazi jsem radši vymazal :)

(Už) dávno nejsem ničí zachránce, mesiášské sklony ze mě násilím vymlátily forove diskuze :)
Ber nebo nech byt, mame prece demokracii, kdy ma KAZDY "pravo na nazor".
I kdyby to byl nakrasne torst o věci co nekdy videl na fotce (a nekdy ani to ne).
Ale na druhou stranu jakou váhu ma proti nemu tvuj nazor, kdyz vychvalis drahou vec a za 14 dni ji prodavas na bazaru? A pak znova, ...a znova, znova, znova, znova..... a znova :)

Kolik si dělal blind testů?
Troufnu si říct, že já na rozdíl od tebe už stovky. A at byl odflaknuty nebo co nejpecliveji pripraveny, tak se vzapeti objevil nejaky "bubucci" a zacal vykladat jaky je to nesmysl protoze aby to melo nejakou vypovidajici hodnotu, tak to musi byt XYZ. A hned po něm se objevil nejaky dalši "qwer" a ze jedine HCHKRDTN...a na zaver to obvykle zabil nejaky "mmjuz" ze vsichni jste kreteni, metal neni hudba a zkreslení je jenom hluk 👍

A přitom se dobrácká hyena snažila jenom říct, že vám rozumím (a znám to sám na sobě), ze kytarista to vnímá jinak než to slyší posluchač (mnohem víc a mnohem intezivněji a více smysly). Ten prožitek je ale bohužel nepřenosný, ani drogy to nezvládnou a je to slovy Zappy - Mluvit o hudbě je jako tančit o architektuře. A to navíc mluvíme jenom o zvuku, vlastně jenom malé podmnožině hudby.

ale to je všechno jenom A, a to B je že ty jsi jediný člověk na planetě který to může zažít, všichni ostatní (včetně tebe ve všech ostatních případech kdy nehraješ), jsou "jenom posluchači" Takže jak dopadne souboj osobně emociálního uspokojovaní libida proti miliardám uší? Kdo má v tom případě pravdu? Budeš přesvědčovat ostatní lidi že na černobílé fotce je to tohle modrá barva? A proč ne, klidně, ale budeš je kvůli tomu zesměšnovat, shazovat, dělat z nich debily když tu tvoji modrou nevidí? A ani nemůžou? Přeju hodně štěstí v tomhle boji :)

PS: právě mi dorazily tři zásilky čínského odpadu, takže pak poreferuju ;)
nějaký bubucci se dořítí komentovat, jenom když má s něčím osobní zkušenost a ne jenom dělat debily z těch, co si koupí jinou věc, než je čínský sh*t, který tady podle všech musí stačit všem. Jestli má pro tebe stejnou váhu názor člověka, který si ji zkusil oproti člověku, který si ji nezkusil, tak je to fakt zbytečné se tu rozepisovat, vlastně o čemkoliv.
A proč věci prodávám ? Protože si nerozdíl od většiny koupím, zkusím a nehledám výmluvy, proč mi vlastně na to moje šmudlení stačí bla bla bla ....Jelikož rozpočet je jaký je, tak si holt ty dobré věci nemůžu nechat všechny. Jako bonus mám info z první ruky, což mi nedají ani ty tvoje stovky blind testů.
Placka

Příspěvek od Placka »

Konečně nějakej flame, už to tu začínala být nuda :)
jastud

Příspěvek od jastud »

Tohle má být flame? Pche.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Už ani ten flejm není co býval. Tenkrát byl ještě starý dobrý, poctivý tuzemský flejm! :lol:

Kdyby někdo zvažoval jeden z nejlepších OD, na bazáči jsou velké EQD palisády jednička kolem pětky ;) (a ne, to není moje, já svoje neprodávám)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
noc33

Příspěvek od noc33 »

Nejlepší overdrive je prokopnutý reprák a hned za tím Catalinbread Sabbra cadabra.
José

Příspěvek od José »

Já tvrdím, že koncovky těsně před smrtí - takovej ten nejsprávnější fuzz, když už musíš otočít volume úplně doprava, aby to hrálo trochu nahlas a dynamika v poloze on/off
torst

Příspěvek od torst »

když už plácání nad doutnajícím bojištěm plným padlých bubucciů a hyeniků, tak si přisadím se svym Behringerem OD300 (OD100-původní). Tak krabka je neuvěřitelně všestranná, fakt na ní nakroutim "od Bacha po Vlacha", SD-1 - fuzz, a je lepší než předloha BOSS. https://www.behringer.com/product.html?modelCode=P0608
P1040881.JPG
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ty vole, já jsem právě dojedl!
Placka

Příspěvek od Placka »

Torste, hodně slušný :-D :-D. Na tohle už ani Hyenik ani Bubucci nemůžou mít protiargument:-D

tvl, když už si myslíš, že jsi na internetu viděl všechno...

:-D
jastud

Příspěvek od jastud »

torst: měření pindíka?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Fuj! Americká vlajka!
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

Trevor píše: 17.03.2021 14:37 Fuj! Americká vlajka!
přežitek, vyhazuju. Sháním ruskou.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

No... Torst zabil... (možná celé tohle téma) :)
Každopádně po všech těch názorech za ty roky dozadu bych čekal minimálně Helix a ne, že na schovku stačí krabička Behringer. :)
No ale furt lepší než Hotone, takže zaplaťpámbu žejo... ;)

Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ty voe, ten Hotone doma mam 🙊🙉🙈
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

No a je to jistě jeden z nejlepších overdrivů, ať si podržíme penis... ehm... téma, myslel jsem téma. :idea:
krade

Příspěvek od krade »

Mne zitra dorazi Mustard od Red Ant. Neocekavam nic mensiho nez totalni nadseni...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“