Orange Crush 20 - nefunkční zkreslený kanál

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Jakub K
Nový uživatel

Orange Crush 20 - nefunkční zkreslený kanál

Příspěvek od Jakub K »

Zdravím všechny kytaristy a nadšence,
pořídil jsem si kombo Orange Crush 20 z druhé ruky, bohužel jsem ho nemohl vyzkoušet osobně, pán mi ho tedy zaslal přes PPL, kombo přišlo v pořádku, na první pohled vše funkční. Hraji skoro jen na čistý zvuk, takže až po týdnu jsem si všiml, že přepínač kanálu na "dirty" nic nemění a že hlasitost se mění pořád přes clean potenciometr, s tím že Gain a Dirty nic nemění.
Jelikož žádný nemám, tak jsem vyrobil něco na principu footswitche, vzal jsem audio kabel a kabel s krokosvorkami na obou koncích. Propojil jsem kontakty, slyšel jsem jak v kombu cvaká relátko, řekl jsem si, že mám "štěstí" a že je jen nefunkční přepínač, ale kombo hraje pořád čistě a zkreslení nikde.
Kombo jsem tedy zezadu otevřel a neviděl jsem nikde žádné uvolněné konektory, jak mě pán přesvědčoval.
Pán už mi asi měsíc neodepisuje, takže v nějaké vrácení peněz už fakt nevěřím...
Nestalo se někomu něco podobného? Nevíte případně jak by šel problém vyřešit?

Předem moc děkuju za všechny rady a tipy
simiruz

Re: Orange Crush 20 - nefunkční zkreslený kanál

Příspěvek od simiruz »

Podle schématu v odkazu níže je zkreslený kanál udělaný tak, že se relátkem na signál čistého připnou zkreslovací diody. Jako první bych ověřil funkčnost samotného potenciometru Gain. Pokud je OK, pak je problém v některé z okolních součástek.
Pokud nejsi elektrikář tak se v tom nevrtej, sám to nespravíš a může ti to ublížit. Oprava by neměla být drahá, tipoval bych v řádu vyšších stovek.

https://elektrotanya.com/orange_crush_2 ... nload.html
Popisy těch potů na schématu neodpovídají popisu na kombu tak nevím jestli je to správné schéma.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Kdybys aspoň napsal odku seš kubo
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Jakub K
Nový uživatel

Příspěvek od Jakub K »

Díky za radu simiruz, studuji třetím rokem elektro, ale stejně moc nevím co a jak, nijak zvlášť jsem se v tom nehrabal, jen jsem sundat zadní kryt a koukal po nějaké viditelné vadě. :)
Jinak pro Trevora, kombo mám v Neratovicích. Zvládl byste ho nějak opravit?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Když ho privezes nebo posles, tak ano
Jsem kousek od Most u
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Jakub K
Nový uživatel

Příspěvek od Jakub K »

Upřímně přemýšlím nad tím, jestli se to vůbec vyplatí opravovat.
Když vezmu, že za kombo jsem dal skoro 3000, posílat to k Vám tak to chce aspoň PPL, takže minimum vidím na 250 za poštu tam a 250 zpátky, oprava řekněme fakt malá za 500, takže za 4000 mám snad funkční kombo které už celkem 3x přežilo poštu a snad se na něm nepokazilo nic jiného...
Kdybyste byl někde blíž, nebo znal někoho kdo nebydlí tak daleko, tak bych nad tím i popřemýšlel, ale takhle spíš ne.
Navíc jsem v karanténě takže můžu sotva z domu.
To ho asi radši prodám a seženu časem něco funkčního.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“