Ekvalizér k monitorům

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
filo01

Ekvalizér k monitorům

Příspěvek od filo01 »

Ahojte, poprosím o radu.
Chtěl bych na doma k monitorům pořídit nějaký asi parametrický EQ, který by mi kompenzoval jednak vliv místnosti (tu nezměním) a částečně možná i nedokonalosti samotných monitorů, tj. JBL 305. O softwarových řešeních typu Sonarworks vím, ale spíš bych uvítal externí železo. Primárně potřebuju srovnat oblast mezi 110-120 Hz (zatím nahrubo 115Hz střed), vadí mi to jak u kytary, tak hlavně u některých konferenčních hovorů, které mám na příposlech.
Dál bych potřeboval, aby EQ negenerovalo ideálně žádný vlastní šum a nepřidávalo latenci, v tomhle mám hodně citlivé uši.(1ms navíc snesu, 5ms už ne).
Představuju si to jako one trick pony, jak to jednou nastavím, tak už bych na to neměl sahat.
Rozpočet do 4k, bazaru se nebojím.
Zaujal mě u Thomanna t.racks Mini DSP, latenci to má údajně právě 1ms a možností fůru (YT ukázka pro Adam A8X)

Nějaké návrhy typu čeho se vyvarovat, "must have" nebo na to jdu úplně blbě?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Fořt

Re: Ekvalizér k monitorům

Příspěvek od Fořt »

Několik parametrických ekvalizérů by mělo být myslím i v tomto Behringeru, není to jen eliminátor zpětné vazby:
https://hudebnibazar.cz/eliminator-zpet ... /ID348061/
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2filo01: jen odbočka - když teda hraješ třeba na elektriku, tak jedině v sedě u komba, jo? 8-)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
filo01

Příspěvek od filo01 »

@Fořt - díky, omrknu recenze
@Pavlii - jo, přesněji sedím před LCD monitorem. Necestuju po místnosti, jestli ti šlo o tohle.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ne, ani tak ne. Ale vzhledem k tomu, že při normálních konstalacích je zpoždění tak jako tak 3-5ms (1-1,5m vzdálenost), tak to máš celkem těžký. Takže pokud bys někde hrál, tak jsou pro tebe in-eary nutnost,protože jinak je to v pásmu 5-10ms.

K tématu: já s tím zkoušel v dřevních začátcích trochu koketovat a nic moc. Radši jsem si dořešil akustiku, ale pokud to tak nejde, EQ trochu pomůže. Ale musí se to vychytat a spíš pracovat s frekvencemi okolo.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“