Zvukovka pro reamp - jen nahrávání

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Re: Zvukovka pro reamp - jen nahrávání

Příspěvek od LUBOSH »

Ten JFET jsem zkoušel jen se zkreslením a tam jsem nějaký rozdíl nepozoroval. Čistou kytaru téměř nepoužívám. :lol: Díval jsem se na tu Apollo a vypadá moc pěkně. No teď už je to jen na tobě pro kterou se rozhodneš.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
innerself

Re: Zvukovka pro reamp - jen nahrávání

Příspěvek od innerself »

Nezkoušel jste někdo dělat reamp s bossáckym efektem, kterej na mě kolikrát vyjel na YouTube? Píšu z mobilu a jsem línej to teď hledat, ale klidně dodatečně dohledám odkaz, kde autor vysvětluje, že reamp box neni úplně potřeba, pokud máme např. bossáckou krabku, kde je buffer. Reamp box nemám, takže bych chtěl zkusit tuhle metodu. Nicméně mě zajímá trošku jiná věc.

Když nahrávám kytaru do kompu přes zvukovku, jak by šlo ošetřit, že by síla signálu byla stejná, jako když jde signál klasicky z kytary do apce? Případně když bych musel stáhnout při suchym nahrávání vstupní hlasitost zvukovky, aby signál neclipoval, jakym způsobem by se dal při reampu signál dostat na stejnou hlasitost, jako když jde z kytary do apce? Vim že přidánim volume zvukovky, ale zajímá mě, jestli by šlo nějak ověřit o kolik by to pak mělo bejt :D Nevim, jestli jsou zvukovky konstruovaný tak, že by na 12ti hodinách měly dávat 0db. V manuálu jsem se to ale nikde nedočet.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“