Náprstky pro vybrnkávání prsty

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Náprstky pro vybrnkávání prsty

Příspěvek od dayslypper »

Neviděli jste tady v ČR tyto prstýnky? Nebo jakékoliv lepší, než ty Dunlop?

Naposledy upravil(a) dayslypper dne 25.10.2013 22:11, celkem upraveno 1 x.
woro90-1

Re: Náprstky pro vybrnkávání prsty

Příspěvek od woro90-1 »

Ten na palci je od Dunlopu, pravděpodobně Zookies. Ty na prstech vypadají na Alaska Pik. V ČR se ale nedají sehnat. Viděl jsem jednoho bluegrassáka používat kombinaci Zookies na palci, plechový Dunlop na prvním prstě a drátěný mizrab pro sitar na druhém a třetím prstě. Mizrab může být také řešení, ačkoliv jde o trochu jiný styl hraní a chová se to trochu jinak. Má to hlavně tu výhodu, že se dá snadno vyrobit doma.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Díky moc, zkusím to omrknout.
cherreda
Rádce

Alaska Pik v Praze

Příspěvek od cherreda »

Ještě, že se ten svět zmenšuje - právě jsem si z nuselských hudebnin přinesl prstýnky Alaska a už se těším až je zkusím. :)
http://www.humlmusic.cz/152/prislusenstvi-prstynky/
http://www.alaskapik.com/
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Alaska Pik v Praze

Příspěvek od džetro »

cherreda píše:Ještě, že se ten svět zmenšuje - právě jsem si z nuselských hudebnin přinesl prstýnky Alaska a už se těším až je zkusím. :)
http://www.humlmusic.cz/152/prislusenstvi-prstynky/
http://www.alaskapik.com/
Poreferuj zkušenosti, podle fotek pro mě zatím postrádají základní věc a to že nekryjí bříško prstu (kvůli tomu je hlavně používám aby prsty nebolely) ale možná ty Alasky fungují dobře. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
paprikodlak
last.fm: advegoo
Bandzone: drgoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paprikodlak »

Už nějakou dobu se AlaskaPik snažím najít v Česku, ale u nás to zatím moc neznají. Používají je strašná kupa fingerstylových kytaristů v kombinaci s Dunlopem na palec..

Ibanez GRG 170DX Black Night (R. M. Pickups)
ZOOM G2.1Nu
akustika Cort CJ1F NS
půjčená klasická kytara Strunall 4735H
Harmonika Seydel
dvě hodiny hry na kytaru u čerstvého absolventa konzervy týdně a slow constant progress included...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Alaska Pik v Praze

Příspěvek od hyenik »

džetro píše: Poreferuj zkušenosti, podle fotek pro mě zatím postrádají základní věc a to že nekryjí bříško prstu (kvůli tomu je hlavně používám aby prsty nebolely) ale možná ty Alasky fungují dobře. :D
Mam je od vanoc a prijdou mi daleko vic user friendly pro zacatecnika nez cokoli jineho v teto oblasti. Neboli s klasickyma prstynkama nezahraju ani hori, s alaskama po par minutach uz to docela slo.
Nekryji brisko, protoze je to uplne jinak, je to jakoby prodlouzeny nehet, takze hrajes tim "nehtem" briskem se vlastne struny ani nedotykas. Vyzkousejte u Humla, chce to trefit rozmer (jejich metricky navod je napomocny jenom castecne)

Pouzivaji se i na palec, i kdyz lidi to ruzne kombinuji. Me klasicky palcovy prstynek nevyhovuje (dlouhy, nestabilni, neustale se nejak protaci, a boli ... blby palec? :)) Takze pouzivam Kodiak crossover pick.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
drobson

Příspěvek od drobson »

Ahoj. Nemáte prosím někdo zkušenost, zda se tyto prsteny (Alaska pik) dají velikostně upravit pomocí horké vody tak jak je to možné u celuloidu od Dunlop? Mám totiž obavy, že i největší velikost L, nabízená v HUML Music bude na prostředník malá. Díky za odpovědi a případné tipy.
MikeDundee

Re: Alaska Pik

Příspěvek od MikeDundee »

Ahoj, potřebují ty Alaska Pik kousek vlastního nehtu ? Jak jsem viděl obrázek (https://alaskapik.com/photo-gallery/), tak ta spodní část byla zapřena o kousek nehtu, takže asi jo... ? Není případně nějaká alternativa - prstýnky které jakoby prodlužují nehet, podobně jako Alaska Pik (ne jako klasické nasazené opačně) ?
EDIT: Našel jsem toto: https://www.youtube.com/watch?v=DFwvpfFYMDE , velmi podobné Alasce, jen to vypadá, že se za nehet upínat nemusí, dá se objednat na amazonu (u nás jsem nenašel) Nemá s tím někdo zkušenost ?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Alaska pik mi nevyhovovaly právě kvůli potřebě zasunutí za nehet. To na videu nevypadá špatně ale vzhledem k ceně 10 liber za 30 kusů, univerzální velikosti (to nemůže dobře držet na všech prstech) a názvu Amazon basic picks bych tomu moc důvěry nedal. Zvykl jsem si na plastové Dunlopy na palec i prsty, tak už nic hledat nebudu.
https://www.amazon.co.uk/AmazonBasics-G ... B07V46TH9P
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
MikeDundee

jj, díky za info. Ptal jsem se tam v diskusi toho kytaristy a už mi odpověděl - ty náprstky Amazon Basic picks také zasouvá za nehet, jinak jsou podle něj volné a nedrží při silnějším zabrnknutí tak dobře.

Jak jsem ještě pátral, tak mám ještě 2 kandidáty prstýnků "prodlužujících" nehet - které podle všeho nepotřebují vlastní nehet:
1) Fred Kelly Freedom Picks (dejte do googlu a zvolte obrázky)
Tady to jeden kytarista porovnává s Alaskou: https://www.youtube.com/watch?v=1OktB1j6oCU

2) The Ultimate Fingerpick (opět přes obrázky na googlu)
videu ukázka např. zde https://www.youtube.com/watch?v=FUf8AeiMTXM

Akorát nic z toho u nás nevyzkoušíte, takže je trochu problém s volbou správné velikosti. Jen na objednávku z ameriky...
himself

Příspěvek od himself »

Můžete mi někdo vysvětlit, proč se používají prstýnky za nehty, když máte funkční nehty (což já nemám, mám měkké)? Proč prostě nehrajete těmi nehty?
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Tón, čistota, rychlost. Chtěl bych vidět hrát někoho nehty na šestnáctky strůny, to je jak kráječ na knedlíky.
Ale z těch zmiňovaných plastových udělátek mi upřímně běhá mráz po zádech, nedám dopustit na Golden Gate palec a mosazné Propiky se dvěma páry paciček. Když pán co vyrábí Propiky oznámil, že končí, udělal jsem velkej nákup v posledním evropském krámu kde měli můj model skladem. S tím už bych to měl do krematoria nějak doklepat. Vykašlete se na Dunlopy, nedrží, škrtí a nehrajou.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
MikeDundee

himself píše: 22.03.2021 19:45 Můžete mi někdo vysvětlit, proč se používají prstýnky za nehty, když máte funkční nehty (což já nemám, mám měkké)? Proč prostě nehrajete těmi nehty?
Kromě měkkých nehtů (taky můj případ) mám další důvod - furt se hrabu na zahradě v hlíně, dělám se šutrama, práce okolo baráku... Udržovat nehty je u mě naprosto nereálné...
Normálně hraji ještě od dob ZUŠky bříšky na menší těla kytar (španělka, OOO) kde to nevadí, i tak je zvuk docela hlasitý, ale pokud chci vybrnkávat na větších tělěch (Déčko, pak se poohlížím po jumbo 12strunce) tak bříška nevybudí dost energie k rozezvučení desky, fungují mi tady jen trsátka... Proto se chci zase o něco posunout a zkusit vybrnkávat i tady...
himself

Příspěvek od himself »

Teda to mě překvapujete. Měl jsem za to, že když má někdo měkké nehty, nepomohou ani prstýnky (nebude je chtít těmi měkkými nehty fixovat). Jinak hovadiny typu šestnáctky mě nezajímají, to jsem ani nevěděl, že existuje :)
Zaujalo mě, co říká Mistr Tommy: na bříškách prstů se mu dělají mozoly, které jsou tak tvrdé, že tón j dobrý. Zkusil jsem to a má to dva háčky. Jednak musí hrát člověk opravdu hodně (viz pražce na mé kytaře ve vedlejším vlákně :)) a jednak stačí jít do bazénu a pod a skokově se to zhorší. A hraje i na déčko.
Jinak se taky furt v něčem hrabu a (skoro) vše dělám v rukavicích (protože špinavé/odřené ruce bych nesnesl), až se mi za to všichni posmívají.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Já jsem nikdy nehrál nehty, stále stříhám ale potřeboval jsem ochránit bříška prstů, 4 hodinové hraní jen prsty neubrnkám, chvíli to trvalo než jsem si zvykl napřed kovové prstýnky a nakonec plastové které mi sedí. Ty Alaska Pik jsem zkusil ale absolutně neřešily můj problém (nekryly bříška a při mých kátkých nehtech je nebylo za co zasunout)
MikeDundee

himself píše: 23.03.2021 8:09 Teda to mě překvapujete. Měl jsem za to, že když má někdo měkké nehty, nepomohou ani prstýnky (nebude je chtít těmi měkkými nehty fixovat)....
Proto hledám (a dal jsem nahoře odkazy) na prstýnky které nepotřebují fixaci za nehty.
himself píše: 23.03.2021 8:09 Zaujalo mě, co říká Mistr Tommy: na bříškách prstů se mu dělají mozoly, které jsou tak tvrdé, že tón j dobrý.
U mě to bohužel nefunguje. Mozoly mám jen na levé ruce, na pravé skoro vůbec (u nylonky je to samozřejmé, ale pak ještě hraji na 12 elixírech na OOO)...
himself píše: 23.03.2021 8:09 Jinak se taky furt v něčem hrabu a (skoro) vše dělám v rukavicích (protože špinavé/odřené ruce bych nesnesl), až se mi za to všichni posmívají.
Jasný, taky se snažím mít rukavice co to jde, ale ne vždy jsou po ruce a něky se mi nechce se pro ně vracet kus cesty. Taky mám docela velkou spotřebu, zvlášť na pravé ruce dost odchází :-) Ale i v rukavicích jsou delší nehty opruz a když něco např. páčíš, přesouváš, stavíš z kamene, tak se mi i v rukavících podařilo nalomit si nehet...
himself

Příspěvek od himself »

K těm mozolům (taky 12 elixíry na OM) - musel jsem hrát kolem dvou hodin denně fingerstyle a na ukazováku a prostředníku jakž takž něco bylo... teď jsem víc snažím trsátkem (a na jiné kytary) a je to v háji.
MikeDundee

himself píše: 23.03.2021 10:04 K těm mozolům (taky 12 elixíry na OM) - musel jsem hrát kolem dvou hodin denně fingerstyle a na ukazováku a prostředníku jakž takž něco bylo... teď jsem víc snažím trsátkem (a na jiné kytary) a je to v háji.
Jasně. Já hraji jen rekreačně - snažím se udržovat ve formě - jen tak hoďku denně a kytary (3) střídám. A napsal jsem blbost - na OOO mám elixíry 11, na Déčku mám 12 elixíry. Na fingerpicking bříšky je ta moje OOO hlasitější než Déčko. S trsátkem samozřejmě naopak.
MikeDundee

džetro píše: 23.03.2021 9:18 Já jsem nikdy nehrál nehty, stále stříhám ale potřeboval jsem ochránit bříška prstů, 4 hodinové hraní jen prsty neubrnkám, chvíli to trvalo než jsem si zvykl napřed kovové prstýnky a nakonec plastové které mi sedí. Ty Alaska Pik jsem zkusil ale absolutně neřešily můj problém (nekryly bříška a při mých kátkých nehtech je nebylo za co zasunout)
Džetro a zeptám se - když se naučíš hrát na ty prstýnky, nemáš pak problém s tím, když chceš opět hrát bříšky ? Na ty malé kytary bych chtěl stále hrát bříšky a na velké prstýnky, tak jestli se dá naučit jednoduše mezi tím přepnout :-) Jestli bych v tom měl mít guláš, tak to bych raději zůstal u bříšků a trsátka...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“