První synth do kapely i na doma do studia
Pravidla fóra
První synth do kapely i na doma do studia
Ahoj,
snažím se koupit vhodný syntetizátor. Nemám moc zkušenosti, ale rok sem si hrál s Rolandem SH-201, který sem pak prodal. Cílem je hrát doma a případně nahrávat hudbu, ale také hrát v kapele. V současné době mám bubeníka a sháním synth, který by si s živými bubny sednul. Vidím to tak na elektronickou hudbu ve stylu Saint Martin, Prodigy, ale spíše doplňovat ostatní nástroje, jelikož neumím skoro vůbec hrát na klávesy, jen pár akordů, hodně primitivně.
Jsem vážně nakloněn ke Korg Minilogue, Behringer Odyssey, nebo Roland JX-DI jako prvnímu nástroji na dlouhou dobu. Pošilhával sem i po Korg Prologu Líbí si mi všechny zmíněné, i když mám silné prsty a obávám se slim keys Korgu
Jde v podstatě o to, aby nástroj splňoval následující
- cena do 16 000,-
- má sekvencer
- vrstvení zvuků
Uvědomuji si, že to můžou být jablka a hrušky, i protichůdný požadavky.
Mohli byste mi pomoci se rozhodnout? Nebo nasměrovat někam úplně jinam ?
snažím se koupit vhodný syntetizátor. Nemám moc zkušenosti, ale rok sem si hrál s Rolandem SH-201, který sem pak prodal. Cílem je hrát doma a případně nahrávat hudbu, ale také hrát v kapele. V současné době mám bubeníka a sháním synth, který by si s živými bubny sednul. Vidím to tak na elektronickou hudbu ve stylu Saint Martin, Prodigy, ale spíše doplňovat ostatní nástroje, jelikož neumím skoro vůbec hrát na klávesy, jen pár akordů, hodně primitivně.
Jsem vážně nakloněn ke Korg Minilogue, Behringer Odyssey, nebo Roland JX-DI jako prvnímu nástroji na dlouhou dobu. Pošilhával sem i po Korg Prologu Líbí si mi všechny zmíněné, i když mám silné prsty a obávám se slim keys Korgu
Jde v podstatě o to, aby nástroj splňoval následující
- cena do 16 000,-
- má sekvencer
- vrstvení zvuků
Uvědomuji si, že to můžou být jablka a hrušky, i protichůdný požadavky.
Mohli byste mi pomoci se rozhodnout? Nebo nasměrovat někam úplně jinam ?
Re: První synth do kapely i na doma do studia
Doporučuji na tehle dotaz server Audiozone.cz
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, tam asi kluci poradí spíš. Tady moc klávesáků nebude a já taky nemám široké zkušenosti (moje synth muzeum je spíše pomenší
). Na AZ je hromada opravdu "synth-guru", kterým prošlo pod rukama několik desítek nástrojů a umí k nim podat relevantní informace z praxe.
P.
P.
Což někdy vede k tomu, že zacatecnikovi poradí, že žádný levný čínský s****y nemaj smysl
. Což je částečně pravda,
ale chci tím říct, že se někdy obtížné vcituji do možnosti a potřeb začátečník a neprofesionalu
My máme v kapele dva levný synthy.
Roland Gaia (ten byl z druhý ruky snad za 6000), kterej je sice levné Digital, ale všechny ovládací prvky má vytazeny na panelu, takže je fajn v tom se naučit se syntezou, okamžitě slyšíš co dělá kterej parametr bez nejaky ho menu divingu. Jestli jsi měl SH-201, tak dobře víš o co jde. Třeba že nemá ten sekvencer...
Druhej nástroj máme Korg Krome (verze 61 kláves z bazaru kolem 12-13k). A za ty peníze toho umí opravdu hodně. Jak celkem věrný simulace akustických nástrojů tak spoustu pěkných synth zvuků. Má celkem mocnej sekvencer, vrstvit zvuky samozřejmě není problém. Vymakanej arpeggiator se taky hodí. Má jednu velkou nevýhodu - vypadá spíš jako normální klávesy než jako krutoprisnej synťák, ale zvlášť pokud to chceš jako univerzální nástroj pro začátečníka do kapely i studia, zvážil bych.
Mohly by se hodit třeba věrný piana, smyčce a další simulace akustických nástrojů. A myslím, že jistě prefabrikovanost a množství hotových zvuků může být výhoda, pac člověk min hledá zvuky a víc hraje....
Myslik že za ty peníze je to skvělá kombinace mnoha možností v jedny krabici
Myslím že i editovatelnost je hodně slušná, alr
My máme v kapele dva levný synthy.
Roland Gaia (ten byl z druhý ruky snad za 6000), kterej je sice levné Digital, ale všechny ovládací prvky má vytazeny na panelu, takže je fajn v tom se naučit se syntezou, okamžitě slyšíš co dělá kterej parametr bez nejaky ho menu divingu. Jestli jsi měl SH-201, tak dobře víš o co jde. Třeba že nemá ten sekvencer...
Druhej nástroj máme Korg Krome (verze 61 kláves z bazaru kolem 12-13k). A za ty peníze toho umí opravdu hodně. Jak celkem věrný simulace akustických nástrojů tak spoustu pěkných synth zvuků. Má celkem mocnej sekvencer, vrstvit zvuky samozřejmě není problém. Vymakanej arpeggiator se taky hodí. Má jednu velkou nevýhodu - vypadá spíš jako normální klávesy než jako krutoprisnej synťák, ale zvlášť pokud to chceš jako univerzální nástroj pro začátečníka do kapely i studia, zvážil bych.
Mohly by se hodit třeba věrný piana, smyčce a další simulace akustických nástrojů. A myslím, že jistě prefabrikovanost a množství hotových zvuků může být výhoda, pac člověk min hledá zvuky a víc hraje....
Myslik že za ty peníze je to skvělá kombinace mnoha možností v jedny krabici
Myslím že i editovatelnost je hodně slušná, alr
A taky zvaž, zda má smysl kupovat 5 synťáků za sebou, jak nároky stoupají nebo rovnou jeden ultimátní, který je sice drahý, ale ve výsledku to vyjde levněji.
No, ony by byly spíš dva, než pět, žeano.
Nevim, jestli to splňuje všechny uvedené nároky - mám Novation Ultranova.
Na bazaru stály jen 6000 i s bagem a pro mě je to zajímavé a vcelku nevytěžitelné zřídlo inspirace - virt. analog bez takových těch orchestrálních zvuků.
Mají normální velikost klapek a dobře komunikují s PC (automap).
Na bazaru stály jen 6000 i s bagem a pro mě je to zajímavé a vcelku nevytěžitelné zřídlo inspirace - virt. analog bez takových těch orchestrálních zvuků.
Mají normální velikost klapek a dobře komunikují s PC (automap).
| Cruel YT | Cruel sptf
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já nějak zapomněl reagovat už na Placku
je potřeba (teď mluvím za sebe) k těm věcem přistupovat dost s rezervou. Ono já osobně neberu, že hradba synťáků za někým v jednom či více pokojích z něj dělá ultimativního znalce s nezvratitelným názorem na věc. Já mám postoj takový, že to zřejmě je ultimativní znalec (kdo tomu nerozumí asi nebude mít 10+ synthů myslím), ale zvukové posouzení je už individuální věc. Takže je hezké si poslechnout jeho postoj, ale netřeba se tím zase tak úplně řídit
protože pak by člověk opravdu moc produkce taky koupit nemusel, protože názor druhé strany bude "tenký zvuk, žádné basy, čínská produkce...."atpatp. Já mám u sebe například asi 3 kontroverzní nástroje, ale jde o to, že se hlavně líbí mě. Navíc člověk čas od času narazí (když to nevyhledává cíleně), že jsou lidi, kterým se též líbí (a taky patří k těm "více znalejším"). Tím spíš mě to nijak nerozhazuje; jo že na synth srazu tehdy jednu mojí novinku zvědavě samozřejmě prozkoumali a část výsledku byla, že "jako nic moc, ale nechtěli jsme mu to říkat, je to náš kamarád" nebyla úplně fajn - mohli to říct hned - ale nijak mě to netrápí. Možná to nebude za 10, 15, 20+ let ikonický nástroj, ale kvůli tomu jsem si je nekoupil.
Zpět k věci - když to shrnu, má smysl pozeptat se v komunitě, kde je víc klávesáků (na Electrozone se zase asi nebude ptát moc kytaristů - na rozdíl od zde), ale projel bych si i internet, jak se na to koukají jiní a ve finále by bylo ideální si ho osahat (samozřejmě).
No a co do počtu - asi bych třeba osobně viděl kombinaci ROMpleru s případným doplněním o VA. Tohle by podle mého mohlo zajistit slušnou zásobu skoro jakýchkoli zvuků "na furt". No a nebo třeba něco jako je zmiňovaný Krome.
P.
EDIT: cherreda - Ultranova nemá sekvencer a navíc nevíme, jestli by už nebyl příliš malý. Ale jinak Novation má príma syntezátory
Zpět k věci - když to shrnu, má smysl pozeptat se v komunitě, kde je víc klávesáků (na Electrozone se zase asi nebude ptát moc kytaristů - na rozdíl od zde), ale projel bych si i internet, jak se na to koukají jiní a ve finále by bylo ideální si ho osahat (samozřejmě).
No a co do počtu - asi bych třeba osobně viděl kombinaci ROMpleru s případným doplněním o VA. Tohle by podle mého mohlo zajistit slušnou zásobu skoro jakýchkoli zvuků "na furt". No a nebo třeba něco jako je zmiňovaný Krome.
P.
EDIT: cherreda - Ultranova nemá sekvencer a navíc nevíme, jestli by už nebyl příliš malý. Ale jinak Novation má príma syntezátory
Rozjedem to! Sic autor tématu už sem asi nezavítá, ale, IMO, podle popisu a prevýběru synthů nebyla poptávka po ROMpleru, ale po klasickém analogu a ani nešlo o spoustu zvuků, ale o jejich detailní tvorbu, zkrátka, kdo touží po jedničce od Mooga, toho nějaká Jamaží Montáž zajímat nebude.
Já jsem nadšený ze svý obývákový total low-end soupravy, kterou tvoří Arturia Microbrute, (Korg Volca Beats), a zoomy ms-50 a G1On pro další filtry, modulace, deleye, reverby... A zvukově bych se tím jít do kapely vůbec nebál. Jediný, ale zato zásadní minus je nakonec ta zmenšená klaviatura Arturie. Jasně zvuky smyčců z toho nevydoluju, ale to ani nebyl cíl, zatímco pomalu vyvíjející se plochy/sekvence z toho lezou suprový..
Já jsem nadšený ze svý obývákový total low-end soupravy, kterou tvoří Arturia Microbrute, (Korg Volca Beats), a zoomy ms-50 a G1On pro další filtry, modulace, deleye, reverby... A zvukově bych se tím jít do kapely vůbec nebál. Jediný, ale zato zásadní minus je nakonec ta zmenšená klaviatura Arturie. Jasně zvuky smyčců z toho nevydoluju, ale to ani nebyl cíl, zatímco pomalu vyvíjející se plochy/sekvence z toho lezou suprový..
Tys na něj zapomněl reagovat 4 měsíce, to už ho asi přebolelo a není uražený.
Jj, já jsem ty orchestry schválně nechtěl.José píše: 29.03.2021 11:46 Jasně zvuky smyčců z toho nevydoluju, ale to ani nebyl cíl, zatímco pomalu vyvíjející se plochy/sekvence z toho lezou suprový..
Kdyby mě popadl záchvat megalomanství, tak mám Mirka Vitouše.
| Cruel YT | Cruel sptf
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tak to tady bude aspoň pro příští generace no......
P.