Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Placka

Re: Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad

Příspěvek od Placka »

jasně, reagoval jsem na to, že je na bazaru IV za 40k infem, že je tam ještě levněji.

MK V25 mi přijde taky dobrá volba, z druhé ruky se dá pořídit pod 30k a hraje to dobře (mám ji doma). Malej headroom mi zatím nevadí, nakolik jsem ještě neměl příležitost ji testnout na živým hraní:-/. Na pokojíčkový hraní a nahrávání je to dobrej zesí. Pak ani nevadí, že máš jen dva kanály a na prvním je společně clean/fat/crunch mod, což může být na živý hraní limitující.

Fractal mi přijde taky jako dobrá varianta, zvlášť pokud je primární využití nahrávání. Akorát FM3 se špatně shání, můžeš se přidat na wait list a nebo na reverbu koupit jedinej dostupnej kus z Francie o 200 euro dražší než novej z waitlistu:-)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bubucci píše: 30.03.2021 6:03 MKIV není plnohodnotná alternativa MKV a má smysl jenom, pokud jde o higain na lead kanálu.
A pokud jde o primárně o nahrávání, tak na Mesa Mark zvuky mi zní nejlíp Fractal. S FM3+Mesa 50/50 na tom budeš pořád cenově líp než s MKV s nesrovnatelnou variabilitou. A pokud už teda fyzicky Mesa bez nějakých velkých koncertních ambicí, tak MK V25.
proc jen higain? ten klasicky Mark clean a rhythm kanal to umi taky dobre, navic to konecne nema uplne sdilene korekce. samozrejme Mark V je variabilnejsi, ale na Mk IV taky vzpominam v dobrem
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

O cleanu nepíšu, že by byl vyloženě špatný, ale přece jenom MK V má variabilnější a líp znějící/reagující čistý zvuk. Crunch kanál na MK IV je hrůza...tupý, nedynamický a v podstatě si nedovedu představit, kde bych ho nepoužil. Crunch na V je o hodně blíž k Marshallu a ten samotný posunuje univerzálnost celého aparátu. Na Lead kanálu je zajímavý i Extrememod , kdy je to zvukově něco mezi Markem a Rectem, takový 'generic higain' ale osobně se mi líbil, pokud člověk nechce 100% Mark higain.
V kontextu MK IV za 35 vs MK V za 50 je MKV lepší volba.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Díky všem za odpovědi. Poslední věc kterou jsem zvažoval jsou moduly od Salvation mods, jenže tam je problém, že se nedá za rozumnou cenu sehnat hlava/dock. Stejně mi asi ze všeho vychází nejlíp Mark V, jen škoda, že se na bazaru neobjevuje častěji :/
José

Příspěvek od José »

Tak na bazaru jsou ted kupodivu hlavy RM20, RM50 dvakrat (z toho jednou za 16kkc) RM100 za 20, jedno RM50 kombo a RM4 dock- to uplne nebyva a cenove mi to taky neprijde jako uplně mimozni nabidky.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bubucci píše: 30.03.2021 11:06 O cleanu nepíšu, že by byl vyloženě špatný, ale přece jenom MK V má variabilnější a líp znějící/reagující čistý zvuk. Crunch kanál na MK IV je hrůza...tupý, nedynamický a v podstatě si nedovedu představit, kde bych ho nepoužil. Crunch na V je o hodně blíž k Marshallu a ten samotný posunuje univerzálnost celého aparátu. Na Lead kanálu je zajímavý i Extrememod , kdy je to zvukově něco mezi Markem a Rectem, takový 'generic higain' ale osobně se mi líbil, pokud člověk nechce 100% Mark higain.
V kontextu MK IV za 35 vs MK V za 50 je MKV lepší volba.
tupy a nedynamicky? :) to je spis o tom jak se to imho nakrouti, ja si to pamatuju spis takhle :) tj normalne v pohode, jenom to bude vetsi kompromis kvuli nastaveni. Mark IV se da sehnat kolem 30ti, coz mi prijde uz zajimave.

co se tyce univerzalnosti tak ano, MTS je jednoznacna volba a ty RM hlavy na bazaru jsou cenove parada. zase jsem to po dlouhe dobe vytahnul kvuli nahravani a asi si necham udelat modul ala Mark IIC, protoze se mi po tom zvuku zaclo styskat :)
grock

Příspěvek od grock »

JohnyWM píše: 30.03.2021 20:29 Díky všem za odpovědi. Poslední věc kterou jsem zvažoval jsou moduly od Salvation mods, jenže tam je problém, že se nedá za rozumnou cenu sehnat hlava/dock. Stejně mi asi ze všeho vychází nejlíp Mark V, jen škoda, že se na bazaru neobjevuje častěji :/
Nedávno na fb přímo Salva nabízel hlavu.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

tupy a nedynamicky? :) to je spis o tom jak se to imho nakrouti, ja si to pamatuju spis takhle :) tj normalne v pohode, jenom to bude vetsi kompromis kvuli nastaveni. Mark IV se da sehnat kolem 30ti, coz mi prijde uz zajimave.
no tam jdou přesně slyšet ty přeprděné basy, které ti rozeserou celý zvuk. Pod rukou je to ještě horší. Možná to někdo považuje za dobrý zvuk, za mně ani omylem. Valveking hadra. Byly tam nějaké úpravy v rámci verzí A a B, ale nepomohlo nic.
Na MKIV byla největší sranda, že hrál každý týden jinak :D A jako bonus se nesnášel s některými boxy a pódii, takže o frustrující zážitek bylo postarané jedna dvě :)
frytol

Příspěvek od frytol »

bubucci píše: 31.03.2021 8:14 no tam jdou přesně slyšet ty přeprděné basy, které ti rozeserou celý zvuk. Pod rukou je to ještě horší. Možná to někdo považuje za dobrý zvuk, za mně ani omylem. Valveking hadra. Byly tam nějaké úpravy v rámci verzí A a B, ale nepomohlo nic.
Na MKIV byla největší sranda, že hrál každý týden jinak :D A jako bonus se nesnášel s některými boxy a pódii, takže o frustrující zážitek bylo postarané jedna dvě :)
Ty bubucci, jak dlouho si to měl doma? :D
Já jsem popravdě z toho byl taky dost na větvi, když jsem si to přinesl domů. Úplně si pamatuju tu první chvilku, kdy jsem to zapojil a zjistil jsem, jak to hraje! Čím víc jsem ale šteloval, tak jsem to celý rozesral.
Pak mi hodně pomohl návod. Je to možná absurdní, ale v tom návodu je několik fakt důležitejch tipů a triků, jak ten zesilovač ovládat, který bys jako uživatel neměl šanci pochopit a přijít na ně.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

sorry, ale me to fakt naprdeny ani tupy neprijde. ani na sluchatkach ani na bednach. jinak mam podobnou zkusenost jako frytol, byt s Mark IIC :D pak uz dobry.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

frytol píše: 31.03.2021 11:35
bubucci píše: 31.03.2021 8:14 no tam jdou přesně slyšet ty přeprděné basy, které ti rozeserou celý zvuk. Pod rukou je to ještě horší. Možná to někdo považuje za dobrý zvuk, za mně ani omylem. Valveking hadra. Byly tam nějaké úpravy v rámci verzí A a B, ale nepomohlo nic.
Já jsem popravdě z toho byl taky dost na větvi, když jsem si to přinesl domů. Úplně si pamatuju tu první chvilku, kdy jsem to zapojil a zjistil jsem, jak to hraje! Čím víc jsem ale šteloval, tak jsem to celý rozesral.
Pak mi hodně pomohl návod. Je to možná absurdní, ale v tom návodu je několik fakt důležitejch tipů a triků, jak ten zesilovač ovládat, který bys jako uživatel neměl šanci pochopit a přijít na ně.
necelého půl roku myslím. Samozřejmě že jsem četl manuál, resp. už předtím znal jak nastavovat basy a výšky a jaký vliv mají na celkový zvuk. Proč mít doma něco, co mi nesedí, žejo. Jenom bych zdůraznil, že se pořád bavíme o R2 kanálu, přeprděný Fender crunch, který nejde dotáhnout ani při kompromisech na R1. Něco jako když se snažíš dostat britský crunch třeba z Dual Calibera, nemožné. Mesa ten zvuk prostě neumí. Nejblíž tomu bylo Stiletto.
Kinx píše: 31.03.2021 15:44 sorry, ale me to fakt naprdeny ani tupy neprijde. ani na sluchatkach ani na bednach. jinak mam podobnou zkusenost jako frytol, byt s Mark IIC :D pak uz dobry.
Tím tupým jsem myslel spíš odezvu pod rukou, 'loose' po anglicku. S těma basama se asi neschodnem, ale to mně ani nepřekvapuje, viz třeba pohled/názor na fuzzy :lol:
frytol

Příspěvek od frytol »

Já Ti nevim bubucci, tohle je R2 - https://soundcloud.com/pavel-fry/r2-mkiv
Nepřijde mi, že by to bylo nějak tupý, Tyjo.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

budíž ke cti každému, kdo ten kanál k něčemu využije :)
Ta ukázka zní jako by jsi tam něměl zapnutý Fat a je to zase opačný extrém když tam ty basy nejsou, tak to zní jak pokažený Marshall :)
frytol

Příspěvek od frytol »

Není to myšlený nějak špatně. Je to fat, s EQ hodně do středů, bednou V30 a nabraný SM57. :)
Mam to takhle jako crunch sound a baví mě, jak je to v mixu čitelný. Ty basy tam možná fakt trochu chybí, ale to poladí EQ.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bubucci píše: 1.04.2021 6:13
necelého půl roku myslím. Samozřejmě že jsem četl manuál, resp. už předtím znal jak nastavovat basy a výšky a jaký vliv mají na celkový zvuk. Proč mít doma něco, co mi nesedí, žejo. Jenom bych zdůraznil, že se pořád bavíme o R2 kanálu, přeprděný Fender crunch, který nejde dotáhnout ani při kompromisech na R1. Něco jako když se snažíš dostat britský crunch třeba z Dual Calibera, nemožné. Mesa ten zvuk prostě neumí. Nejblíž tomu bylo Stiletto.
Kinx píše: 31.03.2021 15:44 sorry, ale me to fakt naprdeny ani tupy neprijde. ani na sluchatkach ani na bednach. jinak mam podobnou zkusenost jako frytol, byt s Mark IIC :D pak uz dobry.
Tím tupým jsem myslel spíš odezvu pod rukou, 'loose' po anglicku. S těma basama se asi neschodnem, ale to mně ani nepřekvapuje, viz třeba pohled/názor na fuzzy :lol:
tyjo, jak jde z ukazky poznat odezva za rukou, kdyz na to primo nehrajes? :) to je navic tak hrozne subjektivni vec, ze jsem pro to nenasel nikdy jasnou definici - za normalnich okolnosti by to urcovalo nejakou uroven komprese aparatu, ale je to proste dost individualni a hlavne o pocitu primo pri hrani, kterej je za me neprenosnej.
innerself

Příspěvek od innerself »

Každopádně to ale hraje jinak než mark v ne? Co jsem viděl, tak lidi hodně srovnávaj i lead kanál iic+ mód na mark pětce a zní to jinak, než originál. Dokonce i mód mark IV na pětce zní jinak, než samotnej originál. Přímo vedle sebe jsem to samozřejmě osobně neměl, ale myslim si, že tam ty rozdíly jsou, když o tom dost lidí točí i videa. Myslim si, že je v pohodě, když někomu sedí víc V než IV a nebo obráceně. To prostě tak bejvá, že v tomhle lidi nejsou za jedno :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Kinx píše: 2.04.2021 20:59
bubucci píše: 1.04.2021 6:13

tyjo, jak jde z ukazky poznat odezva za rukou, kdyz na to primo nehrajes? :) to je navic tak hrozne subjektivni vec, ze jsem pro to nenasel nikdy jasnou definici - za normalnich okolnosti by to urcovalo nejakou uroven komprese aparatu, ale je to proste dost individualni a hlavne o pocitu primo pri hrani, kterej je za me neprenosnej.
jednoduše, stačí mít ten zesilovač nějakou dobu doma. Taky tady nepíšu nějaké dojmy z toho co jsem slyšel někde na YT, ale zkušenost s konkrétním aparátem a zvukem. Příjde mi spíš divné, že lidi nemají reakce aparátu propojené s jeho zvukem. I po delší době si dokážu vybavit jednotlivé aparáty, kdy je mám hlavě uložené jako určitý 'imprint' zvuku a pocitu. Takže ta 'nepřenosnost' žážitku je jenom nedostatek zkušeností a úrovně vnímání :)
A přesně proto třeba nemám Kempera, kdy na YT dokážeš, že to hraje skoro stejně, ale ta odezva je naprosto jiná...SLO reaguje jinak než JCM800...resp. u Kempera hraješ pocitově na jeden 'generic' aparát s různou texturou zvuku.
Proto, když slyším R2 na MK IV, tak se mi přesně vybaví o co šlo a co mi na něm vadilo a okamžitě si to spojím se zvukem, co slyším.
innerself píše: 3.04.2021 7:39 Každopádně to ale hraje jinak než mark v ne? Co jsem viděl, tak lidi hodně srovnávaj i lead kanál iic+ mód na mark pětce a zní to jinak, než originál. Dokonce i mód mark IV na pětce zní jinak, než samotnej originál. Přímo vedle sebe jsem to samozřejmě osobně neměl, ale myslim si, že tam ty rozdíly jsou, když o tom dost lidí točí i videa. Myslim si, že je v pohodě, když někomu sedí víc V než IV a nebo obráceně. To prostě tak bejvá, že v tomhle lidi nejsou za jedno :D
pointa celého tady toho dohadování bylo o tom, jestli se vyplatí připlatit za MK V.
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo já umim číst a nejsem ten, co přečte poslední příspěvek a komentuje :D Stejně to ale nemění nic na tom, že pětka ti seděla mnohem víc. Ale to je tu na fóru ostatně zvykem dostávat palbu, že si člověk dovolí napsat, že nástupce něčeho hraje pro něj líp. A kolikrát nepomůžou ani srovnávací ukázky :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Ja mam uplne jinou zkusenost,z kanalu RHY 2 jsem dostal nejbrutalnejsi doprovod co znam,HC vrcak,a jeste to kilo drzelo tak,jako kdybych hral na hammondy.Akorat ted uz to zase kapelnik zkurvil :D Ale porad to hraje velice obstojne,i kdyz chapu,mne to vyhovuje,ale na Schelingera bych to asi nevzal :D
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Tak nakonec jsem se rozhoupal pro Mark V kombo...dnes dorazilo, tak jsem zvědav co z toho dostanu :) všem díky za rady a názory.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“