Míchání a ear fatique

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Míchání a ear fatique

Příspěvek od pavlii »

Tam je to taky třeba - jsou to nástroje (myslím tím pak to audio) jako všechno ostatní. Takže pochopitelně ne v MIDI fázi, ale v té audio.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
temnyrytir

Příspěvek od temnyrytir »

Obavam se, ze tim to nebude.

Respektive, pokud se najde nekdo, kdo mi muj projekt vyrendruje u sebe, jsem schopen vytvorit projekt v libovolnem DAW s libovolnymi pluginy - dle potreby dobrodeje.
Kalmek

Příspěvek od Kalmek »

Mám možnost Ableton a Cakewalk pokud by se ti s tím chtěli dělat, ale třeba se najde někdo s tím tvým.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Poslouchal jsem to a musel jsem na eq vyříznou 2 a 3kHz. Bylo to pro mě v těchto místech dost nepříjemný. Typnul bych, že to bylo z kytar. Kdyby se ti to chtělo udělat v Cubase tak ti to klidně vyexportuju. Vše co píšeš od IK Multimedia mám. Akorát ten kytarový VSTi nemám.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
temnyrytir

LUBOSH píše: 3.04.2021 19:09 Poslouchal jsem to a musel jsem na eq vyříznou 2 a 3kHz. Bylo to pro mě v těchto místech dost nepříjemný. Typnul bych, že to bylo z kytar. Kdyby se ti to chtělo udělat v Cubase tak ti to klidně vyexportuju. Vše co píšeš od IK Multimedia mám. Akorát ten kytarový VSTi nemám.
Kolem 2kHz jsem zkousel vyrezavat, kdyz jsem nahraval fyzicke nastroje, ale nesetkal jsem se nikdy se 100% uspechem. Vzdy jsem mel za to, ze mi to prave delaji nahrane kytary - je divne, ze to jde pres midi nastroje. Zkus mi prosim poslat tu vyrizlou 2,3kHz nahravku.

Kazdopadne ti urcite projekt poslu a vsti take. Nekdy po velikonocich. Byl bych neskonale vdecny, pokud bych vyloucil muj pocitac jako dalsi cast v retezci :).
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Tady máš odkaz https://ulozto.cz/tamhle/Tj6TAMw58U8E/n ... v-21-41-35
A přkládám print screen toho eq
Sakra da jsem špatný soubor. Tady je správný. https://ulozto.cz/tamhle/39Pu2HYISrn4/n ... v-21-58-15
Přílohy
VYREZ.jpg
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
temnyrytir

LUBOSH píše: 3.04.2021 20:43 Tady máš odkaz https://ulozto.cz/tamhle/Tj6TAMw58U8E/n ... v-21-41-35
A přkládám print screen toho eq
Sakra da jsem špatný soubor. Tady je správný. https://ulozto.cz/tamhle/39Pu2HYISrn4/n ... v-21-58-15
Je to mirne lepsi na poslech, ale porad to neni ono. Mozna to vypada na nejake harmonicke frekvence. No nic, vic asi nezjistime, dokud nebude render projektu z jineho pc. Ja se pak ozvu, zatim dekuji.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

To bude stejné. Platforma na to nemá vliv. Je to prostá matematika - viz článek zde.

P.

LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Já bych hledal v těch plug-inách jestli tam něco není špatně nastaveno. Jak si výše psal, že v mono to šlo poslouchat. Tak mě napadlo, že by se mohlo fázově to špatné odečíst. Takže bych hledal v plug-inách co jdou do stran. Tradičně kytara. Nemáš nějaký plug-in navěšený na master šavly?
temnyrytir

pavlii píše: 4.04.2021 8:06 To bude stejné. Platforma na to nemá vliv. Je to prostá matematika - viz článek zde.

P.
Je mi to jasne, ale tonouci se stebla chyta, jestli mi rozumis :D
temnyrytir

LUBOSH píše: 4.04.2021 8:25 Já bych hledal v těch plug-inách jestli tam něco není špatně nastaveno. Jak si výše psal, že v mono to šlo poslouchat. Tak mě napadlo, že by se mohlo fázově to špatné odečíst. Takže bych hledal v plug-inách co jdou do stran. Tradičně kytara. Nemáš nějaký plug-in navěšený na master šavly?

Obvykle davam na master savli ekvalizer, popripade nejaky masterovaci plugin jako ozone nebo napr. mastermatch z T-racks.
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

No a když ty plug-iny na master šavly vypneš?
temnyrytir

LUBOSH píše: 4.04.2021 17:18 No a když ty plug-iny na master šavly vypneš?
Jako je to lepsi, ale neni to reseni, problem pretrvava. Kdyz si pustim moji nahravku a pak neco jineho, tak to je jako balzam na usi, tlak ustoupi.
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

temnyrytir píše: 5.04.2021 14:36
LUBOSH píše: 4.04.2021 17:18 No a když ty plug-iny na master šavly vypneš?
Jako je to lepsi, ale neni to reseni, problem pretrvava. Kdyz si pustim moji nahravku a pak neco jineho, tak to je jako balzam na usi, tlak ustoupi.
Tím víc si myslím, že je chyba v někde v mixu. A ty efekty v master šavli to jen umocní.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

No ja sa snažím pochopiť vo co go, ale nie je príčina proste úplne prozaická? :)
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Poslechl jsem si to a mně teda přijdou otravné ty bubny. Přijde mi, že ty psychicky působí, že poslech se zaměřuje na kytary, ale přitom do toho buší bubny, které jsou 2x nahlas, než by se hodilo. Takže tohle možná unavuje.
Čili začal bych poměrama - ubrat bicí, přidat basu a ono to hned začne znít normálněji.
Kalmek

Příspěvek od Kalmek »

To by pak byl problém toho jednoho nástroje ne? Tedy MT-PowerDrumkit, který používají/používali někdy snad všichni a to by si všichni stěžovali. Takže v mixu nástrojů to asi nebude, neboť jako basák jsem měl desítky minut puštěné jenom ty bicí a nic to nedělalo.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hmm - to by nemuselo být úplně vypovídající, protože jde prostě o to konkrétní smíchání těch bicích. A navíc do toho může mluvit prostě i vyšší citlivost jedince na nějaký detail, který X ostatních lidí buď nezaznamená nebo je nijak "nevyrušuje". Může tu být prostě víc střípků, které ve finále udělají tu mozaiku - a dopad bude mít na pár jedinců.

P.

temnyrytir

Predne bych chtel podekovat, ze se tolik lidi zapojilo do diskuze.

Mtpowerdrumkit neni problem. Ten mix z midi nastroju je jen rychly test toho, ze mam stejny problem jak pri fyzicky nahranych nastrojich tak i pri pouziti "pouze midi nastroju" (abych vyradil z problemu kytary a usb interface). Nezavisle na pluginu. Zkousel jsem samozrejme i ezdrummer nebo superiordrummer.

A ten problem je od urcite doby: vymena stareho pc. Mixy (rendery) ze stareho PC mi problem nedelaji. Stejne tak jakekoliv jine nahravky. Ale nepripada mi, ze by tohle bylo vubec mozne!

Snazim se jen prijit na to, co zpusobuje ten problem z nejakeho globalniho hlediska.
Kalmek

Příspěvek od Kalmek »

Takže si myslíš, že to bude nejspíš zvukovka?
Pořiď "sprostě" od Thomanna nějakou externí zvukovku (pokud dobře chápu že veškerý zvuk bude opravdu zpracováván mimo PC) a pokud pomůže, necháš si jí, pokud ne, vrátíš.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“