Master pro výrobu CD
Pravidla fóra
Master pro výrobu CD
Zdravím,
mám problém s odesláním podkladu pro lisování CD, pokusím se být stručný.
V minulosti jsem to dělal přes ImgBurn ( vyráběli jsme to tenkrát jinde ). Tzn. vytvořil jsem obraz cue., zabalil to i s "wawkama" a poslal, žádný problém. U firmy kde už máme vyrobeny tiskoviny, se to zaseklo na výrobě CD protože nám poslali že nechtěj waw ale CD Audio. Přitom na stránkách uvádí podporovaný formáty i cue/waw (viz odkaz)
http://www.fermata.cz/lisovna-dvd-cd-vy ... mastering/
Začal jsem tedy s kontrolou - toto cue se mi následně otevře bez problému v ImgBurn i v CDBurnerXP, ale nikoli v Neru. ( nenačtou se popisky tracků pouze zvuk1,2,3 atd.). Ashampoo to neotevře vůbec...
Tak jsem to chtěl vytvořit na novo v Neru, Hudební CD - udělám popisky - nastavím mezery mezi tracky - vypálím jako obraz.
Pak když chci obraz vypálit, podívám se na info a ty popisky tracků tam stejně nejsou.
V Ashampoo jsem nepřišel na to jednak jak kde mám pojmenovat název CD + interpret a když jsem tam vytvořil cue/bin, otevřel CDBurner nebo Nero, popisky tracků tam taky nejsou.
Rád bych tedy zadal do výroby master i s názvem alba/popisky tracků a vyvaroval se vypálení CD a následným tvořením obrazu nebo zasláním kurýrem. Nevím už jak a v čem to mám vytvořit.
Děkuji za jakékoli rady.Petr
mám problém s odesláním podkladu pro lisování CD, pokusím se být stručný.
V minulosti jsem to dělal přes ImgBurn ( vyráběli jsme to tenkrát jinde ). Tzn. vytvořil jsem obraz cue., zabalil to i s "wawkama" a poslal, žádný problém. U firmy kde už máme vyrobeny tiskoviny, se to zaseklo na výrobě CD protože nám poslali že nechtěj waw ale CD Audio. Přitom na stránkách uvádí podporovaný formáty i cue/waw (viz odkaz)
http://www.fermata.cz/lisovna-dvd-cd-vy ... mastering/
Začal jsem tedy s kontrolou - toto cue se mi následně otevře bez problému v ImgBurn i v CDBurnerXP, ale nikoli v Neru. ( nenačtou se popisky tracků pouze zvuk1,2,3 atd.). Ashampoo to neotevře vůbec...
Tak jsem to chtěl vytvořit na novo v Neru, Hudební CD - udělám popisky - nastavím mezery mezi tracky - vypálím jako obraz.
Pak když chci obraz vypálit, podívám se na info a ty popisky tracků tam stejně nejsou.
V Ashampoo jsem nepřišel na to jednak jak kde mám pojmenovat název CD + interpret a když jsem tam vytvořil cue/bin, otevřel CDBurner nebo Nero, popisky tracků tam taky nejsou.
Rád bych tedy zadal do výroby master i s názvem alba/popisky tracků a vyvaroval se vypálení CD a následným tvořením obrazu nebo zasláním kurýrem. Nevím už jak a v čem to mám vytvořit.
Děkuji za jakékoli rady.Petr
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Master pro výrobu CD
No je to sice nepochopitelný ta nechuť CUE+WAV, je to zcela standard, ale budiž. Vše je jinak závislé na tom, jak se ten který soft popasovává (dneska už by to nemělo být závislé na CD mechanice, to bylo nutné hlídat, ale posledních pár let by to snad už měly umět všechny) s doplňkovými informacemi typu CD Text. Tady to zjevně pokulhává (ať už ve fázi zápisu nebo čtení). O důvod víc nepozastavovat se nad tím, proč existují za těžké peníze specializované programy na toto. No nic.
ImgBurn neumí vypálit CD? Pokud jste v něm dělali v poho i popisky, tak bych CD Audio vypálil v něm, ověřil na nějakém přehrávači (umí to snad i ten Windowsácký) přítomnost CD Textu a hotovo. Možno odeslat poštou třeba (když jim nevoní image disku ve tvaru CUE+WAV, tak bych se s jiným tvarem nezdržoval).
Co změna dodavatele?
P.
ImgBurn neumí vypálit CD? Pokud jste v něm dělali v poho i popisky, tak bych CD Audio vypálil v něm, ověřil na nějakém přehrávači (umí to snad i ten Windowsácký) přítomnost CD Textu a hotovo. Možno odeslat poštou třeba (když jim nevoní image disku ve tvaru CUE+WAV, tak bych se s jiným tvarem nezdržoval).
Co změna dodavatele?
P.
Dobrý den,
děkuji za odpoveď
Proč to nechtěj i když to mají uvedený na stránkách, opravdu netuším :-/ Řešil to vydavatel, volat tam budu v úterý, no chtěl jsem to nějak vyřešit dřív protože se to už fakt protahuje...
V ImgBurn vypálit CD samozřejme jde, ale jak říkám, radši bych to dodal v digitální formě, důvody nám jsou známy, že jo...
Měnit dodavatele když už máme tiskoviny hotovy asi nebude nejlepší nápad...Fakt se s tím se*u celý víkend a přitom taková blbost :-/
děkuji za odpoveď
Proč to nechtěj i když to mají uvedený na stránkách, opravdu netuším :-/ Řešil to vydavatel, volat tam budu v úterý, no chtěl jsem to nějak vyřešit dřív protože se to už fakt protahuje...
V ImgBurn vypálit CD samozřejme jde, ale jak říkám, radši bych to dodal v digitální formě, důvody nám jsou známy, že jo...
Měnit dodavatele když už máme tiskoviny hotovy asi nebude nejlepší nápad...Fakt se s tím se*u celý víkend a přitom taková blbost :-/
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - vypálené CD je samozřejmě digitální forma
ale asi bylo myšleno "dodat on-line". Ale jestliže chtějí CD Audio, tak máte asi smůlu s tím on-line předáním....no budu držet palce. Zajímalo by mě zdůvodnění, jestli od nich vypadne 
P.
P.
No, samozřejmě, dodat on-line, tak to bylo myšleno 
Důvod mě bude taky zajímat. Tak třeba se tady někdo ještě vytasí s nějakým nápadem...
Důvod mě bude taky zajímat. Tak třeba se tady někdo ještě vytasí s nějakým nápadem...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal - druhá varianta je - po kontrole Audio CD po vypálení - udělat z něj image ve tvaru IMG nebo BIN, to je prostě jiná varianta CUE+WAV. Otázkou je, zdali to takto bude akceptovatelné.
P.
P.
Mám tutéž zkušenost, firma co nám dělala náklad CD chtěla POUZE klasické CD audio. Posílal jsem ho poštou, v tom problém nebyl, ale žádné, byť sebelepší wavy ! Oni jedou "na jistotu" - jaké CD audio jim dáš, tak ti ho rozmnožeji. Vlastně je chápu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já tomu trochu rozumím, ale CUE+WAV nemůže dát nikdy nic jiného (víc ani míň) jak fyzické Audio CD. To je navíc následně zatíženo chybami při čtení už z principu. Je to prostě malinko ujetý argument mi přijde; tady nejde nic zkazit, CUE+WAV je prostě jistota.
P.
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 4.04.2021 18:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.
Důvod: Doplnění textu.
Co jim to poslat v DDP?
https://www.jameszproductions.com/produ ... easy-steps
https://www.jameszproductions.com/produ ... easy-steps
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
DDP je teoreticky úplně super, ale pořád to pokulhává se zmíněným požadavkem. Ale za zeptání nic nedá. Je nějaký freeware, co to umí? Jinak jim to taky k ničemu není.....
P.
P.
V tom odkazu je návod pro Reaper
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Trubka jsem (=nerozkliknul odkaz). Cool to je - ale vidno, že hromada práce. Ale dobrý řešení za pár korun.
P.
P.
Zdravím pánové,
po menší odmlce přínáším zdrcující zprávu. Předevčírem jsme dostali email z oddělení masteringu, že je master v pořádku, že CD se již vyrábí. Prý si nevšimli přiložený soubor .cue
Asi to nemá cenu komentovat.Strávil jsem hodiny (bezvýsledně) předěláváním v jiném SW a oni ti napíšou že se nevšimli cue.No nic...
Každopádně, moc děkuju borci za Váš čas a typy, to DDP přes Reaper někdy určitě zkusím...
P.
po menší odmlce přínáším zdrcující zprávu. Předevčírem jsme dostali email z oddělení masteringu, že je master v pořádku, že CD se již vyrábí. Prý si nevšimli přiložený soubor .cue
Asi to nemá cenu komentovat.Strávil jsem hodiny (bezvýsledně) předěláváním v jiném SW a oni ti napíšou že se nevšimli cue.No nic...
Každopádně, moc děkuju borci za Váš čas a typy, to DDP přes Reaper někdy určitě zkusím...
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.