Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte struny?
to Cavli... je to tak, mam to kousek... jak pise kolega z kraju pana Lohonky. Jen se u mne vcera projevila tanecni nalada spojena s radosti z povedenych Addarek... a taky z vynikajici slivovice.. a to pak byvam necitelny...
A z Mezivodami je to kousek na Zastávku...
No to jo vyzkoušet jo, ale struny normálně kupují po 10 sadách a víc. Tam rozdíl ceny je i v tisících.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
a neni to malo? Vzhledem k tomu, jake pouzivas trsadlo?Čavli píše: 15.04.2021 8:18 No to jo vyzkoušet jo, ale struny normálně kupují po 10 sadách a víc. Tam rozdíl ceny je i v tisících.
Chapu... kupuju max tri sady najednou, ja menim struny 6x rocne. Ale u mych oblibencu je solidni bonusovej system a za usetreny peniz lze zavitat na tu kolegou zminenou Zastavku...
Aktivně hraju na 2 kytary, t.j. 5 sad na jednu (spíš 6+4), tzn. 4 - 6 měsíců. Do hudebnin daleko, stejně jsou zavřené, a vzhledem k rozdílu ceny mi to přijde jako dobrý nápad. Na 10 sadách těch XS to dělá asi 1700,-.
A to nemluvím o tom, že to chci většinou něco co hudebniny nemají (značku John Pears, nebo sílu 12-56).
Za 1700,- už se nechá třeba zajít s manželkou na večeři. Tedy kdyby bylo kam ...
A to nemluvím o tom, že to chci většinou něco co hudebniny nemají (značku John Pears, nebo sílu 12-56).
Za 1700,- už se nechá třeba zajít s manželkou na večeři. Tedy kdyby bylo kam ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Hm, a já jsem zjistil, že "moje struny" jsou u Thomanna levnější přesně o jednu korunu, než v Muzikeru...
krátký report ke strunám D'ADDARIO XSAPB1152
Subjektivně... po cca 60 - 70 hodinách řeznického bušení trsadlem- v rámci opravdu drsného testování - i útlocitného brnkání prsty (80/20) se jeví jako zatím to nejlepší, co jsem kdy na akukytaru namotal. Jsou zvukově důraznější na "basových" tónech (respektive není třeba se obávat důraznější hry na DAE - nezní kysele a nekolísají), obvykle problematická struna G je velmi stabilní. Vyzkoušeno pouze na smrku Sitka, ale umím si je představit i na cedru. Pocitově se zdají trochu "tlustší" než Elixíry, ale přijde mi, že na trsátko reagují jaksi ušlechtileji - ale třeba se mi jen lépe trefují. Při hraní ve stylu tlumení strun u kobylky se odmění pocitem skutečně hráčem řízené barvy zvuku, dynamika při všech ostatních stylech příkladná. Docela milé překvápko. Jsem spokojen i za ty peníze.
Subjektivně... po cca 60 - 70 hodinách řeznického bušení trsadlem- v rámci opravdu drsného testování - i útlocitného brnkání prsty (80/20) se jeví jako zatím to nejlepší, co jsem kdy na akukytaru namotal. Jsou zvukově důraznější na "basových" tónech (respektive není třeba se obávat důraznější hry na DAE - nezní kysele a nekolísají), obvykle problematická struna G je velmi stabilní. Vyzkoušeno pouze na smrku Sitka, ale umím si je představit i na cedru. Pocitově se zdají trochu "tlustší" než Elixíry, ale přijde mi, že na trsátko reagují jaksi ušlechtileji - ale třeba se mi jen lépe trefují. Při hraní ve stylu tlumení strun u kobylky se odmění pocitem skutečně hráčem řízené barvy zvuku, dynamika při všech ostatních stylech příkladná. Docela milé překvápko. Jsem spokojen i za ty peníze.
Natahl jsem na furcha na zkousku elixirky 11ky , kdyz pominu ze to brutalne zmeklo, coz jsem sice chtel, ale nemusel to byt az takovej rozdil , tak je to take slabe jalove , na trasatko dobry, ale vice hraju prsty a proste to neni ono, proto tam chci zpatky 12ky. Divam se na kytarach ze 12ky elixirky nejsou ted vubec v nabidce, snad jen blbe nemoukam, takze bych potreboval poradit nejake 12ky kere nepusobi na prvni dojem moc tvrde. Srovnani mam akorat elixir posfor bronz a martin bronz oboje 12ky a ty martinky jsou pocitove tvrdsi, takze bych potreboval neco meksiho jak elixirky. Samozrejme si je muzu objednat jinde, ale vyhovuje mne vyzvednout si je na prodejne a pokud nejsou , tak rad zkusim jine. Cena nehraje roli.
Teda Kubo, ty s tím Furchem docela fakt bojuješ. Nuže, viz můj report nad tvým komentem, pokud ti jsou jedno tolary. Já si myslím, že ty addaria jsou pocitově vždy tvrdší než elixíry ve stejných rozměrech. Rozhodně jsou hlasitější. Zkus i ty černé X, možná by to pomohlo... jsou totiž tužší.
Prskyn píše: 21.04.2021 15:46 Teda Kubo, ty s tím Furchem docela fakt bojuješ. Nuže, viz můj report nad tvým komentem, pokud ti jsou jedno tolary. Já si myslím, že ty addaria jsou pocitově vždy tvrdší než elixíry ve stejných rozměrech. Rozhodně jsou hlasitější. Zkus i ty černé X, možná by to pomohlo... jsou totiž tužší.
Trochu bojuju no, miluju ho, hraji jen na nej, ackoliv mam kytar vic,ale jeste to chce par veci vychytat a bude to ok
Kazdopadne diky za typ
To je zvláštní, jak to každý vnímá jinak. Já bych - za sebe - připsal, že mám pocit, že bronzky jsou při stejné síle pocitově tvrdší než fosforbronzy - používám převážně elixíry a spíš měkčí (10 - 12). A taky mám pocit - to píšu kvůli Furchu - že pocitově tvrdost roste s šiří krku. A Furch vyrábí obvykle širší krky, proto by se to mohlo zdát oproti jiné kytaře, užší.
No a co se černých D´adárek týká, tak jsem měl dvoje na dvanáctistrunné kytaře - Bronzy D'Addario XTABR1047-12 a fosforbronzy D'Addario XTAPB1047-12 a celkem 3 struny mi praskly při natahování jen tak po délce, ne nikde, kde se lámou o kobylku, ořech a i je poctivě namotávám kličkou, nepřekrucuju je přes kolík a nepřelaďuju. U bronzů mi ruplo e a h a u fosforbronzu e. No a nijak nezaujaly. nezdá se mi, že to tolik vydrží jako elixíry, pocitově mi přišli takové jemné, no. bližší zvuk je mi u fosforbronzek ale oproti elixírům ne tak zvonivé. Za vyzkoušení to stálo, už jen pro to ujištění, že jsem spokojený s tím, co kupuji, příště už si nekoupím. No a objednal jsem si na měkkou kytaru ty bílé tak jsem zvědav na ty - na Yamahu LS-TA BS zkusím D'Addario XAPPB1047 - obvykle tahám elixíry fosforbronzy 10 nebo 11.
No a co se černých D´adárek týká, tak jsem měl dvoje na dvanáctistrunné kytaře - Bronzy D'Addario XTABR1047-12 a fosforbronzy D'Addario XTAPB1047-12 a celkem 3 struny mi praskly při natahování jen tak po délce, ne nikde, kde se lámou o kobylku, ořech a i je poctivě namotávám kličkou, nepřekrucuju je přes kolík a nepřelaďuju. U bronzů mi ruplo e a h a u fosforbronzu e. No a nijak nezaujaly. nezdá se mi, že to tolik vydrží jako elixíry, pocitově mi přišli takové jemné, no. bližší zvuk je mi u fosforbronzek ale oproti elixírům ne tak zvonivé. Za vyzkoušení to stálo, už jen pro to ujištění, že jsem spokojený s tím, co kupuji, příště už si nekoupím. No a objednal jsem si na měkkou kytaru ty bílé tak jsem zvědav na ty - na Yamahu LS-TA BS zkusím D'Addario XAPPB1047 - obvykle tahám elixíry fosforbronzy 10 nebo 11.
Hmmm, reklama samozřejmě funguje, takže jsem si nutně musel zkusit žluté Martiny s magickým nápisem Tommy Emmanuel. Reklama samozřejmě kecá, ani trochu mne to k Tommymu nepřiblížilo, ale ty struny jsou fajn. Jednak je to při přestupu z d'Addario celkem rekreace pro prsty (až jsem se divil, kdo hledá user friendly 12ky měl by zkusit) , ale hlavně mají příjemně komplexní, nebzučivej, klasickej martinovskej zvuk, kterej se po první hodině usadí a vydrží slušně dlouho. Proti klasickejm modrejm a "original 140", který mi shodně přijdou 2-3 dny naprosto super, pak 10 dní jakž takž a pak sbohem armádo, tak tyhle žlutý znějí 14 dní a furt stejně dobrý, ne tak zvonivý jako brozky, ale vyvážený. Za mne spokojenost, i kdyby šly do kopru už teď, ale zatím nepozoruju ani problém s laděním ani se zvukem.
Za toho Tommyho děkuju 
ACCC píše: No a co se černých D´adárek týká, tak jsem měl dvoje na dvanáctistrunné kytaře - Bronzy D'Addario XTABR1047-12 a fosforbronzy D'Addario XTAPB1047-12 a celkem 3 struny mi praskly při natahování jen tak po délce, ne nikde, kde se lámou o kobylku, ořech a i je poctivě namotávám kličkou, nepřekrucuju je přes kolík a nepřelaďuju. U bronzů mi ruplo e a h a u fosforbronzu e.
To ti to ale praská hodně... divný. Já teda dvanáctku emocionálně i prakticky pohřbil (žehem) před patnácti lety, protože nic jiného než plné akordy jsem na to nedokázal uspokojivě zahrát a tak mi poměrně brzy omrzela (spíš vyloženě nasírala a existovala častěji v konfiguraci 6 než 12). Ale že by mi praskaly struny během navíjení, to teda nee... vlastně mi během navíjení v životě nepraskla na kytarách žádná struna (ovšem od houslí mám hezkou památku na čele
)
To ti to ale praská hodně... divný. Já teda dvanáctku emocionálně i prakticky pohřbil (žehem) před patnácti lety, protože nic jiného než plné akordy jsem na to nedokázal uspokojivě zahrát a tak mi poměrně brzy omrzela (spíš vyloženě nasírala a existovala častěji v konfiguraci 6 než 12). Ale že by mi praskaly struny během navíjení, to teda nee... vlastně mi během navíjení v životě nepraskla na kytarách žádná struna (ovšem od houslí mám hezkou památku na čele
Zrovna jsem si ty Emmanuely objednal. Tak jsem zvědavý.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Jestli ti to rapidne zlepsi techniku, dej vedet 
Mně "techniku" vlastně ten přechod z Daddarek na Elixiry o trošku zlepšil jen kvůli tomu, že na "měkčí a kluzčí" se mi snáz hraje. A ostatně s pravdou ven - kdyby 10ky na akustice nehrály tak blbě, tak bych si je nejspíš natáhnul.
| Cruel YT | Cruel sptf
Na mně to teda moc nefungovalo (byť struny sou to fajnový) , stejně jako mi clapton verze martin strun zcela překvapivě nepřidala ani trochu feelingu.. Velké zklamání . Budu to asi muset doplnit o nějakej další TE merch aby to konečně zabralo. Nebo prodat Furcha a koupit Matonku, to by mohlo být ono