Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte struny?
Tak struny dorazily: https://kytary.cz/daddario-xsapb1356/HN229119/. O víkendu převleču déčko v rámci jarní údržby a uslyší se. Šest stovek za paklík, očekávám, že budou hrát za mě. A pozor, je tam samolepka!
.
To bych mohl, tohle jako jo.
Jo, dobry to je 
Zítra taky nahazuju XS na recenzi...
mám dokonce ten apple artist pack, první dojem perfektní
mám dokonce ten apple artist pack, první dojem perfektní
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Asi půjdu proti proudu, ale Elixíry mě zklamaly. Jasně je to alchymie, typ kytary, to co hraješ
a hlavně subjektivní pocit. Já jsem nejvíc spokojený se značkou John Pearse a Cleartone,
Zvukově jsou hodně podobné.
a hlavně subjektivní pocit. Já jsem nejvíc spokojený se značkou John Pearse a Cleartone,
Zvukově jsou hodně podobné.
Rekne mi prosim nekdo, co znamena to druhe cislo? Nekdy je tam 053 nekdy treba 056. Diky
Tvrdost: 012"/053"
Tvrdost: 012"/053"
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Hrúbka najhrubšej struny...
Dělají se často kombinované sady.
12-53, 12-54 je klasika, ale dělá se i 12-56, nebo naopak 13-53, a to jsou kombinace. 012 a. 013.
12-53, 12-54 je klasika, ale dělá se i 12-56, nebo naopak 13-53, a to jsou kombinace. 012 a. 013.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Dokonáno jest. Struny to nejsou špatné. Zvuk takový kulatější, žádná bum-bác střelba. Na bluegrass to není, ale celkem se mi líbí. Povlak se opravdu zdá být minimální tloušťky, pěkně se slajduje, nežádoucí pazvuky slušně potlačené. Tvrdost dohmatu je v pohodě, nemám porovnání s XT, ale obecně se mi zdají spíš měkčí. Teď ještě trvanlivost. Na téhle kytaře asi zůstanu u DR Sunbeam, ale na celomahagonce mám bronze Elixíry 12. Až přijde jejich čas, mám cukání zkusit XS na téhle břízce. Ale nejdřív musím vidět, jak dlouho vydrží. Protože cena je dost šílená.jbiker píše: 22.04.2021 18:04 Tak struny dorazily: https://kytary.cz/daddario-xsapb1356/HN229119/. O víkendu převleču déčko v rámci jarní údržby a uslyší se. Šest stovek za paklík, očekávám, že budou hrát za mě. A pozor, je tam samolepka!.
potvrzuju první dojem o slušném potlačení parazitních zvuků,
první ukázka natočena, druhá bude po pár hodinách hraní na srovnání.
ale neřekl bych že jsou kulatější, uvidime ukazku při srovnání s dalšíma
Cena bude opodstatena jestli vydrzi 3x déle, youtubeři již referují že ano.
na tohle ovšem ja nejsem idealni tester, protoze me vydrzi dýl i normalni struny
první ukázka natočena, druhá bude po pár hodinách hraní na srovnání.
ale neřekl bych že jsou kulatější, uvidime ukazku při srovnání s dalšíma
Cena bude opodstatena jestli vydrzi 3x déle, youtubeři již referují že ano.
na tohle ovšem ja nejsem idealni tester, protoze me vydrzi dýl i normalni struny
Teda ta samolepka... to bych rád věděl, cos tím myslel, neb jsem dokonce sáhnul do koše a hledal tu samolepku... a nic.
Jinak chladný víkend jsem věnoval "doražení" těch strun... a nepodařilo se. Pořád drží. Myslím, že jenom kocour dostal psotník...
Zvuk se samozřejmě změnil, takový ten dopplerův efekt se zhruba po 50 hodinách pomalu začal vytrácet, ale při fingerpickingu se krásně otevřely, hezky do medova.
Jinak chladný víkend jsem věnoval "doražení" těch strun... a nepodařilo se. Pořád drží. Myslím, že jenom kocour dostal psotník...
Zvuk se samozřejmě změnil, takový ten dopplerův efekt se zhruba po 50 hodinách pomalu začal vytrácet, ale při fingerpickingu se krásně otevřely, hezky do medova.
Nedivím se, že jsi ji nenašel. Design nálepky není zrovna marketingový trhák. Alespoň já v obalu kromě enviromentálních hesel našel i tohle: Mně právě připadá, že se takové to drnčení běžné u nových strun se nekoná. Ale je to i o způsobu užívání. Já to spíš drtím milimetrovým trsátkem. Na “něžnou” hru mám 12-53Prskyn píše: 26.04.2021 13:03 Teda ta samolepka... to bych rád věděl, cos tím myslel, neb jsem dokonce sáhnul do koše a hledal tu samolepku... a nic.
Naposledy upravil(a) jbiker dne 26.04.2021 13:56, celkem upraveno 1 x.
hmmm.... tak tu samolepku dávají asi jen frajerům, co umí hrát na třináctky... já tam našel prd.
Certified hardcore fingerpicker 
Zřejmě forma bolestného 
him &JB
pořádně jste mne rozchechtali... lepší jak dvojitý kafe
pořádně jste mne rozchechtali... lepší jak dvojitý kafe
Dopplerův efekt? U strun? Co to je?Prskyn píše: 26.04.2021 13:03 Zvuk se samozřejmě změnil, takový ten dopplerův efekt se zhruba po 50 hodinách pomalu začal vytrácet,
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Je fakt, že je to nešťastně užitej termín… je to situace, kdy z barré Adur přejdeš kůžervoucím slidem do akordu Edur (s tím, že Edur držíš 234)… při tomto krvavém úkonu ti doznívá ten Adur a pěkně se promíchá s Edur, ovšem jak struny stárnou, dochází k úbytku tohoto efektu… je to v podstatě dozvuk a myslím i trochu vlastnost mé kytary. Má oddaná posluchačka třeba tvrdí, že když hraju Ddur s čerstvě nataženými strunami, slyší v souzvuku náznak akordeonu… já ji to nevyvracím.
první dojmy a srovnání...
Pěkné srovnání, tolik opěvované Elixiry zní mému uchu nejhůř (nejméně akusticky) hodně do el. kytary.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/