U šroubovaného (a lepeného) krku má, IMHO, materiál těla výrazně větší než u průchozího krku (neck-thru body). A ty nástroje, co jsem měl z topolu, nehrály, což jsem si spojil s relativní měkkostí topolu (ale faktorů tam mohlo být samozřejmě daleko víc). Moc drahých nástrojů jsem z něj rovněž neviděl, což mne utvrzuje v tom, že topol nebude materiál první volby. (Ono je to zřetelné i při štípání dřeva, topol mi pod sekerou nikdy nezazvonil, vždycky dělal takové bach - rezonanční frekvence (tedy ty co žerou zvuk) budou, IMO, někde v oblasti, kde nás to extrémně zajímá - nějaké fundamentálky až nižší násobky harmonických). U neck-thru bych řekl, že je dost jedno, z čeho křídla jsou - základní rezonanční systém je krk, kobylka (a max tak lak pod ní), ořech, struny. Jinak většina aktivek jde přepojit tak, že umožňuje i pasivní mód. A bacha spousta levných aktivů taky dokáže zvuk neskutečně zabít (to byl takový neduh prvních Sire, co jsem měl tu čest - na sucho to hrálo, do aparátu už tolik ne pak to prý už dost zlepšili, ovšem opět nevím, pak už jsem neměl tu čest)). U dražších nástrojů, je mi to jedno, u levnějších bych preferoval něco, u čeho jde ten aktiv obejít (nebo jsou zcela pasivní).. Nejlepší basa poměr cena/výkon/dostupnost/hratelnost je Squier JB VM70, ale chápu, že je přeci jen požadován tvrdší vzhled a ne každý je ochotný hrát pololub (i když hrne zkreslené stěny nebo sekance s kopákem jako já, jako já

). Jacksonkama jsem se popravdě na podiích po zkušebnách mnohokrát nepotkal - nevím, neznám.
Apropós, co se mi nejvíc osvědčilo zvukově, je hlavně nešetřit na strunách (a fakticky výběr strun považuju za skoro důležitější než výběr nástroje he he). Proto mi taky zkoušení někde v prodejně toho moc neřekne -> vyčpělé převozní struny dokáží utopit lecjaký skvělý nástroj..