Ještě jde o to, že mám Strata se switchem S-1, tak jsem si říkal, jestli by se tam nedaly udělat nějaký zajímavý finty. Ale tomu fakt nerozumím a nevím, co kde hledat.
Výměna snímačů
Pravidla fóra
Re: Výměna snímačů
Nerad dělám něco, co se děje jednou za 10 let. Člověk dlouze laboruje a pak to zapomene. Ale je fakt, že tohle bych se asi měl naučit 
Ještě jde o to, že mám Strata se switchem S-1, tak jsem si říkal, jestli by se tam nedaly udělat nějaký zajímavý finty. Ale tomu fakt nerozumím a nevím, co kde hledat.
Srandičkama s kombinacema snímačů se zabývám dost a dlouho, tak se rozepiš, co víc od toho čekáš. Teď jsem 20km od Brna, kdyby něco.
Tak to já klidně přijedu! Jednak chci zvuk na rockový zkreslení, což ten SHR předpokládám zajistí. Doteď jsem používal za tímto účelem polohu 1 switch on (všechny snímače - nejhutnější zvuk). Ale ostatní polohy se switch on jsou pro mě nepoužitelný - moc basů, tupej zvuk. Takže tam se dá zkusit cokoliv jinýho, o nic nepřijdu.
Chtěl bych poradit s výběrem snímačů do LP. Poslední dobou mě baví více slabší snímače. Mám tady jedny wilkinson snímače u kterých jsem naměřil 7,2kOhm a 13,5kOhm. A ty mi výstupem docela vyhovují. Nevím po čem přesně mám koukat. Určitě chci alnica, ale nevím zda II, III nebo V. Kytaru budu používat univerzálně, jak čistý, tak high gain, ale nepotřebuju zas tak silné snímače, jelikož aparát i krabičky zkreslují dost. Baví mě dynamika slabších snímačů. Určitě potřebuji, aby byli dobře zavoskované. Napadla mě osvědčená kombinace Sh1 a Sh4, ale říkám si jestli ta Sh4 není moc silná. Dále Pearly Gates, nebo něco od Tůmy. Máte nějaké tipy na co kouknout?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Sh4 je pro mě furt jeden s nejlepších pasivů co jsem měl. Určitě stojí minimálně za vyzkoušení. Kdyby se ti nelíbil, tak ho jednoduše pošleš dál.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
SH4 je super snimac, ale rozhodne neni slaby. Na LP se mi nelibil na cistsi zvuky, uz to bylo moc stredove a silne, tak sel do superstrata. Urcite bych zkusil Tumu, mam od nej singly a jsou paradni.
Hraju výhradně na šrot.
Určitě nepochybuji že SH4 je super, ale asi je fakt moc silnej. Docela mě ještě zaujal SD SH10 a SH11.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Jako je fakt, že i sám Duncan je značí jako hot output. Mě to ale přišlo klasicky silný. Nic extra jako by měl bejt třeba x2n, nebo něco takovýho. Podle medium output, co udávaj na webovkách, bych osobně zkusil asi full shred.
No tak pokud se budeme bavit, že sh1 je slabá, tak skok mezi sh1 a například sh13 je obrovskej. Když kouknu tak Sh4 by měla mít podobnej výstup a to nechci. Ještě se mi zalíbil 59 custom hybrid (sh16).
Sh-13 bude extrém něco na způsob tý x2n. Pro srovnání je to dokázáno trochu tady 
Třeba pro srovnání 498t mi přišel možná ještě o něco silnější než sh-4.

Třeba pro srovnání 498t mi přišel možná ještě o něco silnější než sh-4.
Zdar, proč by měl něčemu vadit silný snímač? Na každé kytaře je přece potenciometr "volume", kterým je možné si hlasitost libovolně nastavit, zatímco při použití slabého snímače je nutné pro zkreslené zvuky používat různé overdrivery - "nakopávadla", která většinou zvyšují i nežádoucí šum případně brum.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Treba proto, ze "silny" snimac ma vetsinou i jinou frekvencni charakteristiku (napr. vic zavitu = vetsi parazitni kapacita = nizsi rezonancni kmitocet = stredovejsi zvuk.....) Stahnutim volume na kytare se z X2N nestne PAF ani nahodou. 
Hraju výhradně na šrot.
Neříkám, že něčemu vadí, ale chci zkusit něco jinýho. V kytarách mám většinou silný snímače a i ze strata se singlama jsem schopnej dostat slušný zkreslení. Jelikož mám doma v jedný kytaře poměrně slabé humbuckery, tak bych rád do Gibsona něco podobného. A točit hlasitostí během hraní prostě neumim/nestíhám, navíc mi vadí, že to ten charakter zvuku mění ikdyž mám treble bleed.Tube Guru píše: 1.05.2021 17:17 Zdar, proč by měl něčemu vadit silný snímač? Na každé kytaře je přece potenciometr "volume", kterým je možné si hlasitost libovolně nastavit, zatímco při použití slabého snímače je nutné pro zkreslené zvuky používat různé overdrivery - "nakopávadla", která většinou zvyšují i nežádoucí šum případně brum.
Aspoň mi to zažene domácí nudu
Momentálně mám v košíku SH2n a 59/ custom hybrid (SH16) a zas tak slabé snímače to nejsou, řekl bych, že by to mohl být takovej zajímavej "střed". Ale stále váhám
No ona hlavně valná většina používá ty hot output snímače a k tomu i ty overdrivery
ne kvůli většímu zkreslení, ale hlavně kvůli úpravě ekvalizace, která zvuk zkonkrétní, zpevní a zní to uchu drsnějš. Samozřejmě tohle jde i právě s těma co hledá volfi akorát oproti těm hot bude muset bejt s gainem na aparátu o něco dál. Ale ono stejně má většina rezervu. Hlavně ten fireball. Tam i já ultra gain prase jsem měl gain na 3/10.
- defeldrick
Výměnu snímačů pájkou jsem zvládl i já za pomocí zpráv přes Whatsapp od Bubucciho a to jsem předtím nikdy v životě pájku v ruce nedržel, ale řekl jsem si, seš k***a chlap a přece za to nebudeš platit 50 euráčů v shopu, když si to můžeš udělat sám.
Na druhou stranu, po tom sraní jsem došel k závěru, že snímače v kytarách neměnit, protože zrovna u toho Vipera ty snímáče neměly moc efekt na překližku, takže jak už tu někdo říkal, jestli chce někdo měnit snímače, radši prodej kytaru a kup si jinou a máš po sraní se snímačema.
Na druhou stranu, po tom sraní jsem došel k závěru, že snímače v kytarách neměnit, protože zrovna u toho Vipera ty snímáče neměly moc efekt na překližku, takže jak už tu někdo říkal, jestli chce někdo měnit snímače, radši prodej kytaru a kup si jinou a máš po sraní se snímačema.
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
No upřímně s tímto nemůžu souhlasit. Jakékoliv bastlení elektroniky mě opravdu baví a ikdyž jsem amatér, tak za svoje provedené výměny snímačů se opravdu nestydím. Občas se mi stane, že se přehlídnu a letuju to na 2x, ale to se stane asi každému. A reálně nemám doma jedinou kytaru, kde bych neměnil snímače, nebo něco "vylepšil", ať už stínění šachet, nebo kondenzátory atd.defeldrick píše: 6.05.2021 9:08 Výměnu snímačů pájkou jsem zvládl i já za pomocí zpráv přes Whatsapp od Bubucciho a to jsem předtím nikdy v životě pájku v ruce nedržel, ale řekl jsem si, seš k***a chlap a přece za to nebudeš platit 50 euráčů v shopu, když si to můžeš udělat sám.
A přece je nesmysl prodávat kytaru se kterou jsem spokojen, když bych jen rád zkusil jiné snímače. A ve většině prodávaných kytar jsou takové ty běžně používané typy snímačů. Už jsem objednal SH2 a SH16 a takovou kombinaci v kytaře asi nekoupím. A i na překližce poznáš rozdíl snímačů, sám doma jednu strašnou překližku mám.
Vymena snimacu neni zadny srani, neni na tom nic svetobornyho. Menit kytaru kvuli snimacum je nesmysl.
'1918 Violoncello (CZ), '1991 Fender Stratocaster Ultra (USA), '1992 Gibson Les Paul Custom (USA), '1995 Epiphone Les Paul Standard (Korea), '2002 Fender Standard Telecaster (USA), '2013 Taylor 714ce V-Class (USA), '2018 Maton EBG808TEC Tommy Emmanuel (Austrálie), '2021 Cordoba GK Studio Limited,
Marshall JMP-1, 9100, SV212; TC Triple-C, TC G-Major 2; AER Compact 60; Fractal Audio FM9, Positive Grid Spark
Marshall JMP-1, 9100, SV212; TC Triple-C, TC G-Major 2; AER Compact 60; Fractal Audio FM9, Positive Grid Spark
Výměna snímačů je principem jednoduchá. Největší potíž bývá s protahováním kabelů úzkými prostupy, pájení v malém prostoru dutiny a změti ostatních drátů a td.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Já mrsknul do překližky i AHB-2. To byl najednou tanec, jak ta začala hrátvolfi píše: 6.05.2021 22:11 A i na překližce poznáš rozdíl snímačů, sám doma jednu strašnou překližku mám.
Pánové netušíte, kde za rozumný peníze koupit piezo snímače do kytary Godin Multiac steel string? Rok 95, je to šest kamenů a v každém snímač.