Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Čavli

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Čavli »

Co to je za kytaru?

Elixiry agresivní hnus, klasika ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Záleží na vkusu každého soudruha, každému se líbí a vyhovuje něco jiného a také do celkového výsledku promlouvá konkrétní kytara. Vzal jsem si na to ta největší sluchátka co jsem doma našel a jako první bych z výběru vyřadil Newtone, DR a XS mi znějí podobně, rozdíl v ceně je skoro trojnásobek, ale asi bych zvolil XS a Elixír Phosphor Bronze jsou osvědčená klasika, která se ale na všechny kytary nehodí (to se asi bude týkat i XS, protože jsou vyrobeny cca na stejném principu jako Elixír).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

první mezinárodní komentář (z Havaje) říká jasně - Elixir all day everyday :)
je to subjektivní, kdyz jsem předchozí verzi vyvesil na AGF, tak vpodstate rovnoměrně se fanoušci rozdělili mezi všechny tři možnosti.
Samozrejme se v tom projevuje i kytara a kytarista, ale osobně bych to příliš nehrotil, zas tolik na značce strun nezáleží a každý ať si vybere co vyhovuje konkrétně jemu osobně.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Ona mince má dvě strany, předpokládám že byla použita stejná kytara a nové struny, ideální by bylo udělat stejný test po třeba měsíci hraní na každé sadě, což samozřejmě nemůžeme po Hyenikovi chtít a výsledek by byl někdy kolem vánoc. Protože stejně jako zvuk je důležitá i trvanlivost strun a po tom měsíci používání může být všechno jinak.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Hlavně aby nás už pustili do hospody...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

protoze je to zasadni prvek, tak u XS bude srovnani po 3 mesicich, takže nekdy v srpnu 👍
u tech ostatnich uz fakt ne :)
bromden

Příspěvek od bromden »

Hmmm, tak sem teda vyměkl a ty xs objednal taky.

Ale upřímně, momentálně mě dost nadchly ty žlutý Martiny. Mám nahozený druhý, prostě tři týdny slušnýho pohodlnýho hraní hraní bez bzučení a významného propadu stability ladění a zvuku za dvě kila je dobrej kauf.

Trsatkem sem je teda dorazil za jeden večer z pohodovýho stavu do sraček, a vysvětlení jsou dvě, buď ty struny nejsou odolný na řežbu, ale vydrží hraní prstama dlouho, nebo byly už na konci životnosti. To nevím. Ale na moje prstový brnkání a semtam měkkej plastovej thumbpick ideální.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

himself

Příspěvek od himself »

Ty elixíry v 1:20 utrpěly nějaký extra reverb, ne?
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

to hyenik: Opravdu velmi barevný zvuk kytary. Paráda. Ta se ti povedla... Gratuluju.

Jak píše vynálezce secího stroje... ty Elixíry zní jako elektrická kytara.

Já jsem s těmi XS nadmíru spokojen, o deštivém víkendu jsem je dorazil a podle více méně přesného záznamu jsem je drtil cca 85 hodin, než "ohluchly". Ovšem zajímavé je, že ohluchnou náhle. Rozhodně jsou dynamicky pestřejší a přijdou mi "motivační" ve smyslu hledání zajímavých souzvuků.
Domnívám se, že se mi ten můj Furch ještě víc zvukově (barevně) otevřel. Čili spokojenost a motám je znovu.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Jak píše vynálezce secího stroje... ty Elixíry zní jako elektrická kytara.
:D
Zvláštní že mi to na mých kytarách nepřijde, chybí to okamžité srovnání. Mám v šuplíku ještě 5 sad Elixirek a jelikož jsem kupoval ty trojbalení kde mě jedna sada vyšla na 270,- tak u nich zůstanu, při tom počtu nástrojů se mi ty XS nevyplatí, kdybych měl jednu kytaru neřeším to. Na blues mi to středovější zabarvení nevadí.
Zajímaly by mě Elixiry na rezofonice ale nemám odvahu vyzkoušet, kdyby někdo měl zkušenost sem s ní.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Myslím, že jsi to už někde psal... Elixíry jsou ideální ke snímání. S tím souhlasím.
Více kytar jsem kdysi také držel, ale nakonec se jich i docela rád zbavil, protože některé z nich byly spíše lapače prachu. Nakonec jsem je vyměnil za zvukový nástroj jiného charakteru... Cabasse Bora ... ale mám jednu fajnovou kytaru s rokem výroby 1901 a na ní natažené Elixíry... a to je panečku plechařina :) Zajímalo by mne, co v těch letech naši pradědové na kytary natahovali.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Struny z kočičích střev. To se vzalo šest koček.....
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

no... kouknul jsem na kocoura... nejspíš cítil z mého pohledu nějakou záludnost a zalezl pod skříň... přemýšlím, že ho přejmenuji na Háčko...

edit: hovořím o kytaře již konstruované na kovové struny, na štítku má "Karlovo nám. 1, Praha, 1901" jméno výrobce bohužel nečitelné
Thistle

Příspěvek od Thistle »

džetro píše: 3.05.2021 10:10 Zajímaly by mě Elixiry na rezofonice ale nemám odvahu vyzkoušet, kdyby někdo měl zkušenost sem s ní.
Já jsem je měl na kovovém rezonátoru a hrály dobře. Docela čisté zvuky a slide v pohodě. Teď jsem se na rezo ustálil na Martin Retro a měl bych taky dotaz. Rezonátor jsem kupoval z druhé ruky a byly tam stříbrné struny, mající válečky a barvách metalízy. Netušíte někdo co by to mohlo být?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

himself píše: 3.05.2021 6:51 Ty elixíry v 1:20 utrpěly nějaký extra reverb, ne?
zní to trochu jinak, jenomze uz si to nepamatuju jak k tomu došlo, je to už hodně dávno, vzorek jsem si nahral hned jak mi blondýna z londýna dorazila (v mezičase se firma rozštěpila, takže už ani nemůžu nic prolinkovat, protože v této podobě už Avian neexistuje)
jinak nejsem idealni tester strun, me vydrzi obvykle docela dlouho :)

okamžité srovnání na jedné kytaře vlastně nejde udělat, maximálně podle ukázek a tam zas záleží jestli byla stejná poloha mikrofonů, jestli se zahrálo stejně atd
takže bych to bral víc jako základní ochutnávku než nějakou analýzu, která rozsekne věčné otázky hmotného bytí ;)

btw u thomanna to zkusili pořádně a výsledek je....?

LaB

Příspěvek od LaB »

Ke strunám Elixír... Objednal jsem si sadu fosfor bronz 12-53ze nejmenovaného českého obchodu. Na opleteném géčku byla na dvou místech boule, jako když by byl pod opletem uzlík, nebo větší průměr drátu... I povlak strun se mi zdál na několika místech dost nekvalitní. U těchto strun bych to opravdu nečekal, nehledě na to, že jsem něco podobného nikdy neviděl ani u nejlevnějších strun za pár korun...
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

To je hnus velebnosti....
Něco se děje, protože Kytary.cz mají ze všech možných variant akustických elixírů v nabídce jen dvě sady a to PB 011 a PB013 a Music City se jich zase zbavuje v akci se slušnou slevou. Že by v tom měl prsty Hamáček? A co na to Jan Tleskač...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

takhle zatím průběžná verze, jeste se k tomu vratim v létě...
https://www.frontman.cz/daddario-xs-sve ... h-strunach

Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

jen poznámka k těm XS... netrpělivost nás některé stála kilo... mě dvě, páč dvě sady :) cena šla náhle dolů
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“