Jaký hudební nástroj ke zpěvu?

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
Peigen
Nový uživatel

Jaký hudební nástroj ke zpěvu?

Příspěvek od Peigen »

Ráda bych se zeptala poslouchám převážně moderní hudbu jako OneRepublic (momentálně třeba Run si pouštím pořád dokola) nebo Beyoncé, Arianu Grande (Problem), Katy Perry atd...A moje představa je, že bych si je chtěla zazpívat a na něco zahrát co je k takové moderní pop hudbě nejvhodnější předpokládám, že kytara k ohni to nebude, dechové nástroje, když chci zpívat taky asi ne. Napadá mě jedině klavír, ale zase Bacha ani Smetanu fakt hrát nebudu. Máte nějaké nápady?
José

Re: Jaký hudební nástroj ke zpěvu?

Příspěvek od José »

Jo, něco klávesového se zdá jako logická volba. Ale, kde je vůle tam je cesta - občas stačí k dobrému hitu jednoduché šlapajcí bicí a stejně jednoduchá šlapající basová linka (třeba mne napadá - od Billie Eilish Bad Guy, nebo zrovna to Run).
Další věc, s kytarou se rychleji dostaneš k jednoduchému doprovodu zpěvu, takže v podstatě, jde o to jestli se chceš jednodušeji dostat k nějakému výsledku (kytara(či třeba uke) a zpěv, nebo k výrazově komplexnějšímu výsledku, kterému pro bravurní zvládnutí (a jiné je takové ehh slyšitelné) předchází výrazně delší píle.
Přičemž samozřejmě možnosti strunných nástrojů nekončí u zvládnutí drhnutí čtyř akordů.
Zkrátka je to volba spíše o tvé povaze - pouštět se do klavírních nástrojů, jestli víš, že si u ničeho (od sportu po touhy naučit se programovat) třeba nevrdžela déle než půl roku, je kytara (či to v poslední době polpulární uke) lepší volba.
Jestli bys ráda tvořila hudbu sama za sebe, není lepší cesty než se začíst do všech možností produkování hudby, kde k základu stačí vlastně PC, MAC, nebo ipad. A jednoduché klávesky za pár šupů.
Ovšem furt si myslím, že uke za 2000,- a něco si opravdu zkusit je pro začátek pro člověka, co není buldočí perfekcionista, nebo dítě, které má před sebou x let ZUŠ a za sebou dohled v podobě rodiče, nejlepší volba (pročež je taky v poslední době tak populární) - kdž sjede člověk youtub, tak mám pocit že Uke covery najde na úplně všechno..
himself

Re: Jaký hudební nástroj ke zpěvu?

Příspěvek od himself »

Podle me se na klavir daji hrat i jine veci nez Bach a Smetana. Skoro bych rekl, ze se na nej da hrat vsechno.
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“