Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte struny?
Tyhle sady u mne nebudí důvěru.
Jinak koukám ceny padají ...
https://kytary.cz/daddario-xsapb1356/HN ... rce=Search
Jinak koukám ceny padají ...
https://kytary.cz/daddario-xsapb1356/HN ... rce=Search
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
No jo, inovátoři nakoupili ( zase jsem se nechal chytit
) ... Ale já jsem zatím spokojen, stovka nemrzí. Na druhé pádlo jsem natáhl nové Elixíry a snažím se hrát na obě stejně. Uvidíme, jak to bude se životností.
být early bird není zadarmo.
odměnou je status skutečného znalce namísto fórového blábolila
odměnou je status skutečného znalce namísto fórového blábolila
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tak tohle mě velmi zajímá - dej pak vědět, které Ti vydrží déle, pls, díky.jbiker píše: 12.05.2021 9:34 No jo, inovátoři nakoupili ( zase jsem se nechal chytit) ... Ale já jsem zatím spokojen, stovka nemrzí. Na druhé pádlo jsem natáhl nové Elixíry a snažím se hrát na obě stejně. Uvidíme, jak to bude se životností.
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak xska jsou doma. Zatím jsem trochu rozpačitý. Lepší zvuk než nové elixíry, ale oproti Martinům to není úplně vončo. Ale uvidíme, elixíry jsou taky minimálně týden voser a pak to jde, uvidím jak si to sedne.
Mimochodem, mnou opovrhované exp16 má kamarád na celomahagonovce (levné pádlo od harley benton,) a sednou tam jak p***l na hrnec, ten ostrej středovej zvuk si s mahagobem a menším tělem rozumí kouzelně, asi díky kratší menzuřw je to i hratelný. Takže jsem byl opět s apriorním odsudkem vedle jak ta jedle
Mimochodem, mnou opovrhované exp16 má kamarád na celomahagonovce (levné pádlo od harley benton,) a sednou tam jak p***l na hrnec, ten ostrej středovej zvuk si s mahagobem a menším tělem rozumí kouzelně, asi díky kratší menzuřw je to i hratelný. Takže jsem byl opět s apriorním odsudkem vedle jak ta jedle
Já mám s celomahagonkou stejnou zkušenost, ale s Elixírama. Ideální kombinace, ale jinak Elixír jak na cedr/mahagon, tak na sitka/palisandr ani náhodou. To samé mandolína (patrně největší omyl) a strato/tele.
PS Jak to tak vidím napsané, hledání, kudy cesta nevede, mě už stálo pěknej ranec
.
PS Jak to tak vidím napsané, hledání, kudy cesta nevede, mě už stálo pěknej ranec
Tak on mahagon dost huhlá, tak s těma agresivníma Elixirama to asi sedí k sobě.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Tak hraju na druhou sadu těch XS (11-52 PB). Spokojenost maximální. Absolvoval jsem návštěvu hudebnin, chytil do rukou nějaké ty Furchy s Elixírama... a ač je to subjektivní, tak si myslím, že Elixíry Furchům škodí! Prostě ten umečenej jedovatej zvuk nových Elixírů je hrůza. Nechápu, že jsem to mohl takovou dobu přehlížet a pravidelně se po výměně strun připravovat o drahocenný čas čekáním, až to mečení ustane.
Čavlí to tady napsal ještě slušně, já neslušně tvrdím, že je Elixír předražený přeceňovaný to hnědý... kvalitativně co se týká výdrže, dolaďování a pohodlnosti při hraní... ok, ale zvukově je to prostě... prostě je najednou nemám rád
Čavlí to tady napsal ještě slušně, já neslušně tvrdím, že je Elixír předražený přeceňovaný to hnědý... kvalitativně co se týká výdrže, dolaďování a pohodlnosti při hraní... ok, ale zvukově je to prostě... prostě je najednou nemám rád
Jo! Mně teda vadí i to bzučení tlustých strun. Prostě volba mezi zvukem a častou vymenou Martinek nebo vydrží elixírů s prvním týdnem zvuku na h***o.
Btw ty xs se mi líbí čím dál víc. Úplně jako žlutý martin to není, ale jestli to vydrží jako elixíry tak nebude o čem. Akorát teda tu zásobu elixírů budu dojíždět roky, pokud si je nechám jen na hospodskou kytaru a mahagonku
presne... tyden rozcilovani... tohle martirium je u XS naprosto eliminovano.
XS mi vydrzely cca 85 hodin brutalni hry. Ale opravdu brutalni, vypadlo mi i tenke Ecko z orechu. Pri bezne hre by to melo byt o neco dele.
XS mi vydrzely cca 85 hodin brutalni hry. Ale opravdu brutalni, vypadlo mi i tenke Ecko z orechu. Pri bezne hre by to melo byt o neco dele.
Na nové kytaře nové struny, dvanáctky Elixír 80/20 Bronze Nanoweb. Se zvukem nemám problém, ten
bych hodnotil jako lepší průměr. Ale to, že po cca 2-3 hodinách hraní nejsou potahované struny na druhém a třetím poli zlaté barvy ale šedé, to už úplně super není. No a tam kde se hraje prsty, nebo trsátkem, tak tam
jsou struny A,D, a G šedé a téměř chlupaté, jako příza ovčí babičky, když pletla svetr. Jinak souhlasím s Prskynem, Elixíry na Furchu nic moc. Úplně jiné kafe byly Cleartone. Ke kytaře, na které jsou Elixíry. Je to Yamaha FG5. Zvuk je subjektivní pocit, ale tak jak je kytara seřízená a nastavená už z výroby, tak klobouk dolů. Dlouho jsem z tovární produkce nic tak skvělého neměl v ruce. Možná jsem měl štěstí.
bych hodnotil jako lepší průměr. Ale to, že po cca 2-3 hodinách hraní nejsou potahované struny na druhém a třetím poli zlaté barvy ale šedé, to už úplně super není. No a tam kde se hraje prsty, nebo trsátkem, tak tam
jsou struny A,D, a G šedé a téměř chlupaté, jako příza ovčí babičky, když pletla svetr. Jinak souhlasím s Prskynem, Elixíry na Furchu nic moc. Úplně jiné kafe byly Cleartone. Ke kytaře, na které jsou Elixíry. Je to Yamaha FG5. Zvuk je subjektivní pocit, ale tak jak je kytara seřízená a nastavená už z výroby, tak klobouk dolů. Dlouho jsem z tovární produkce nic tak skvělého neměl v ruce. Možná jsem měl štěstí.
Jen dotaz - setkali jste se někdy s "tuhou" strunou? Kdysi jsem to zažil u nějakých shitových Siriusek nebo podobného dreku. Teď se mi to zase po letech stalo u obyč výprodejových Martin originals s Gčkem. Prostě to nešlo naladit nad F, šlo to brutálně ztuha až to prdlo.... Nějaký tušení čím to- z výroby defektní drát nebo něco jinýho? Že by to drhlo v nulaku to ne, zkusil jsem zbytek té struny na kratší menzuře a zase stejný 
Tak xs rozhodně stojí za zkoušku. Proti elixírům zvukově super. Po pár dnech to zní fakt čistě, vyváženě, rozhodně proti elixírům krok kupředu.
Pocitově možná malinko tvrdší.... Uvidíme jak výdrž (co pamatuju pred pár lety zkušené xt vydržely stěží polovinu)....
Ahoj ,
koupil jsem struny s oznacenim bluegrass https://kytary.cz/martin-authentic-sp-8 ... /HN199966/ , ktere se tedy zrejme asi hodi tento styl hudby. Da se rict , v cem by mohly byt jine oproti beznym strunam nebo rozdil nepoznam?
koupil jsem struny s oznacenim bluegrass https://kytary.cz/martin-authentic-sp-8 ... /HN199966/ , ktere se tedy zrejme asi hodi tento styl hudby. Da se rict , v cem by mohly byt jine oproti beznym strunam nebo rozdil nepoznam?
Jsou to hybridy. eHG Light, DAE Medium. Jinak standardní Authentic. Některým G-runnerům to tak vyhovuje.
Přesně tak, nejsou 12-53, ale 12-56. Tedy 3 slabé jsou ze sady .012, a 3 silné ze sady .013.
Mimochodem, dělají se i obrácené sady, tedy 13-53.
Mimochodem, dělají se i obrácené sady, tedy 13-53.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
13ky jsem nikdy nepouzival, subjektivne ten rozdil poznam v necem?
Obecně tvrdší struny dostanou z nástroje lepší zvuk, ale chce to dobře seřízenou kytaru, aby nebolely prstíky. Pokud používáš dvanáctky, mají hybridy celkový tah cca o 6 kg větší. Plnohodnotné třináctky mají tah cca 85 kg, dvanáctky cca 74 kg a jedenáctky cca 68 kg.
Hutnější zvuk a víc vybudí kytaru. Třeba Taylor dává z fabriky na větší kytary Elixir PB 13-56 standardně.
Je to nástroji, způsobu hry, a stylu muziky.
Je to nástroji, způsobu hry, a stylu muziky.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Kámoš hybridy 12-56 používá na "travis picking", že prej 13 jsou moc a tohle mu zvýrazní tu "boom-chick" rytnickou linku. Mně to teda nepřišlo, nemám jedinej důvod používat cokoli krom standardních 12tek, ale on tvrdí, že rozdíl je velkej....