Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Čavli

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Čavli »

Tyhle sady u mne nebudí důvěru.
Jinak koukám ceny padají ...
https://kytary.cz/daddario-xsapb1356/HN ... rce=Search
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
jbiker

Příspěvek od jbiker »

No jo, inovátoři nakoupili ( zase jsem se nechal chytit :) ) ... Ale já jsem zatím spokojen, stovka nemrzí. Na druhé pádlo jsem natáhl nové Elixíry a snažím se hrát na obě stejně. Uvidíme, jak to bude se životností.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

být early bird není zadarmo.
odměnou je status skutečného znalce namísto fórového blábolila :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

jbiker píše: 12.05.2021 9:34 No jo, inovátoři nakoupili ( zase jsem se nechal chytit :) ) ... Ale já jsem zatím spokojen, stovka nemrzí. Na druhé pádlo jsem natáhl nové Elixíry a snažím se hrát na obě stejně. Uvidíme, jak to bude se životností.
Tak tohle mě velmi zajímá - dej pak vědět, které Ti vydrží déle, pls, díky.
bromden

Příspěvek od bromden »

Tak xska jsou doma. Zatím jsem trochu rozpačitý. Lepší zvuk než nové elixíry, ale oproti Martinům to není úplně vončo. Ale uvidíme, elixíry jsou taky minimálně týden voser a pak to jde, uvidím jak si to sedne.

Mimochodem, mnou opovrhované exp16 má kamarád na celomahagonovce (levné pádlo od harley benton,) a sednou tam jak p***l na hrnec, ten ostrej středovej zvuk si s mahagobem a menším tělem rozumí kouzelně, asi díky kratší menzuřw je to i hratelný. Takže jsem byl opět s apriorním odsudkem vedle jak ta jedle 🤷‍♂️
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Já mám s celomahagonkou stejnou zkušenost, ale s Elixírama. Ideální kombinace, ale jinak Elixír jak na cedr/mahagon, tak na sitka/palisandr ani náhodou. To samé mandolína (patrně největší omyl) a strato/tele.
PS Jak to tak vidím napsané, hledání, kudy cesta nevede, mě už stálo pěknej ranec :D.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Tak on mahagon dost huhlá, tak s těma agresivníma Elixirama to asi sedí k sobě.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Tak hraju na druhou sadu těch XS (11-52 PB). Spokojenost maximální. Absolvoval jsem návštěvu hudebnin, chytil do rukou nějaké ty Furchy s Elixírama... a ač je to subjektivní, tak si myslím, že Elixíry Furchům škodí! Prostě ten umečenej jedovatej zvuk nových Elixírů je hrůza. Nechápu, že jsem to mohl takovou dobu přehlížet a pravidelně se po výměně strun připravovat o drahocenný čas čekáním, až to mečení ustane.
Čavlí to tady napsal ještě slušně, já neslušně tvrdím, že je Elixír předražený přeceňovaný to hnědý... kvalitativně co se týká výdrže, dolaďování a pohodlnosti při hraní... ok, ale zvukově je to prostě... prostě je najednou nemám rád ;-)
bromden

Příspěvek od bromden »

Prskyn píše: 14.05.2021 14:48Prostě ten umečenej jedovatej zvuk nových Elixírů je hrůza....
Jo! Mně teda vadí i to bzučení tlustých strun. Prostě volba mezi zvukem a častou vymenou Martinek nebo vydrží elixírů s prvním týdnem zvuku na h***o.

Btw ty xs se mi líbí čím dál víc. Úplně jako žlutý martin to není, ale jestli to vydrží jako elixíry tak nebude o čem. Akorát teda tu zásobu elixírů budu dojíždět roky, pokud si je nechám jen na hospodskou kytaru a mahagonku :D
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

presne... tyden rozcilovani... tohle martirium je u XS naprosto eliminovano.
XS mi vydrzely cca 85 hodin brutalni hry. Ale opravdu brutalni, vypadlo mi i tenke Ecko z orechu. Pri bezne hre by to melo byt o neco dele.
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Na nové kytaře nové struny, dvanáctky Elixír 80/20 Bronze Nanoweb. Se zvukem nemám problém, ten
bych hodnotil jako lepší průměr. Ale to, že po cca 2-3 hodinách hraní nejsou potahované struny na druhém a třetím poli zlaté barvy ale šedé, to už úplně super není. No a tam kde se hraje prsty, nebo trsátkem, tak tam
jsou struny A,D, a G šedé a téměř chlupaté, jako příza ovčí babičky, když pletla svetr. Jinak souhlasím s Prskynem, Elixíry na Furchu nic moc. Úplně jiné kafe byly Cleartone. Ke kytaře, na které jsou Elixíry. Je to Yamaha FG5. Zvuk je subjektivní pocit, ale tak jak je kytara seřízená a nastavená už z výroby, tak klobouk dolů. Dlouho jsem z tovární produkce nic tak skvělého neměl v ruce. Možná jsem měl štěstí.
bromden

Příspěvek od bromden »

Jen dotaz - setkali jste se někdy s "tuhou" strunou? Kdysi jsem to zažil u nějakých shitových Siriusek nebo podobného dreku. Teď se mi to zase po letech stalo u obyč výprodejových Martin originals s Gčkem. Prostě to nešlo naladit nad F, šlo to brutálně ztuha až to prdlo.... Nějaký tušení čím to- z výroby defektní drát nebo něco jinýho? Že by to drhlo v nulaku to ne, zkusil jsem zbytek té struny na kratší menzuře a zase stejný 🙄
bromden

Příspěvek od bromden »

Tak xs rozhodně stojí za zkoušku. Proti elixírům zvukově super. Po pár dnech to zní fakt čistě, vyváženě, rozhodně proti elixírům krok kupředu. 👍 Pocitově možná malinko tvrdší.... Uvidíme jak výdrž (co pamatuju pred pár lety zkušené xt vydržely stěží polovinu)....
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Ahoj ,

koupil jsem struny s oznacenim bluegrass https://kytary.cz/martin-authentic-sp-8 ... /HN199966/ , ktere se tedy zrejme asi hodi tento styl hudby. Da se rict , v cem by mohly byt jine oproti beznym strunam nebo rozdil nepoznam?
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Jsou to hybridy. eHG Light, DAE Medium. Jinak standardní Authentic. Některým G-runnerům to tak vyhovuje.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Přesně tak, nejsou 12-53, ale 12-56. Tedy 3 slabé jsou ze sady .012, a 3 silné ze sady .013.

Mimochodem, dělají se i obrácené sady, tedy 13-53.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

13ky jsem nikdy nepouzival, subjektivne ten rozdil poznam v necem?
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Obecně tvrdší struny dostanou z nástroje lepší zvuk, ale chce to dobře seřízenou kytaru, aby nebolely prstíky. Pokud používáš dvanáctky, mají hybridy celkový tah cca o 6 kg větší. Plnohodnotné třináctky mají tah cca 85 kg, dvanáctky cca 74 kg a jedenáctky cca 68 kg.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Hutnější zvuk a víc vybudí kytaru. Třeba Taylor dává z fabriky na větší kytary Elixir PB 13-56 standardně.
Je to nástroji, způsobu hry, a stylu muziky.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
bromden

Příspěvek od bromden »

Kámoš hybridy 12-56 používá na "travis picking", že prej 13 jsou moc a tohle mu zvýrazní tu "boom-chick" rytnickou linku. Mně to teda nepřišlo, nemám jedinej důvod používat cokoli krom standardních 12tek, ale on tvrdí, že rozdíl je velkej.... 🤷‍♂️
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“