Hlava Engl popřípadě jiná do 25k

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
innerself

Re: Hlava Engl popřípadě jiná do 25k

Příspěvek od innerself »

Čus. Druhej kytarista co vlastní fireball 60 se rozhod, že by chtěl něco podobnýho ale trošku lepšího, kde by se dal použít líp čistej a taky něco 100 wattovýho a vejš kvůli headroomu. Fireball mu zvukem vyhovuje, jenom třeba v porovnánim s mojí JSX tolik netlačí. A zase když už by měl dát prachy za stovkovej Fireball, kterej se 100 wattovej dělá až od druhý verze, tak za ty prachy, co je na bazaru, může koupit jinej model od engla, kterej má sice víc nalítáno, ale může bejt zvukem zase jinde. Jo a chce zůstat u 6l6GC/5881, popřípadě kt88. Zkrátka EL34 moc nechce. Tak co byste doporučili? Firebal 100, Blackmore, Powerball, nebo rovnou už Savage? Chtěli jsme navštívit kytary, ale powerball maj v brně, fireball v praze a savage je ten dvojkovej. Vim, že dostanu asi kouř ale návrhy z tatjtěch zmíněnejch?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Blackmore je dobrý versatilní zesík, nicméně na ty vaše hodně nakouřené metaloviny bych šel spíš Powerball / Savage. Já osobně Powerballa vždycky chtěl a vzhledem k cenám za které jsem ho častokrát viděl na bazaru bych po něm určitě šel jak po uzeném, kdybych ještě hrál dždž tight metal :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Já si to myslel trošku taky abych pravdu řek. Díky za doporučení.

Jinak, jak moc je podobnej savage tomu blackmorovi? Někde jsem čet že blackmore moc englovskej neni a jinde zase že blackmore je akorát ořezanej savage. Tak jak to teda je? :D Asi těžko je tu měl někdo vedle sebe :D
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Běda jak zmizí z bazaru ten brněnskej Powerball!!! 😀
innerself

Příspěvek od innerself »

Nějaký se válely i v Praze, což je pro nás seveřany blíž. Spíš jenom vyřešit dilema. Ono jako vim, že všechno umí hrát dobře, jenom si jsou všechny cenově na bazaru blízko. Chtělo by to je zkusit všechny najednou na jednom místě, což jde blbě :D A z vlastní zkušenosti vim, že mě trvalo půl roku se s každym zesilovačem zžít a určitě bych neuměl říct na první dobrou co je pro mě lepší :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Kdyby někoho zajímalo nějaký to srovnání :D

volfi

Příspěvek od volfi »

Fireball bez mid boostu prostě nehraje :D Takže mid boost on, stáhnout trochu středy a presence a je to fajn. :D Ale tady to zní docela dobře. :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
innerself

Příspěvek od innerself »

volfi píše: 11.05.2021 10:05 Fireball bez mid boostu prostě nehraje :D Takže mid boost on, stáhnout trochu středy a presence a je to fajn. :D Ale tady to zní docela dobře. :D
Mě vadí tyhle porovnávací testy, kde se ani nesnaží nakroutit podobnej zvuk z obou hlav. Jasný. Na FB jde víc scoop, než na 5150, ale to nám o představě toho moc neřekne, když jeden zesilovač hraje bez středů a druhej zase se středama. Od toho tam jsou právě ty poťáky, aby si člověk moh otočit s tim tak, jak potřebuje, aby se dostal na ten nejlepší zcuk, kterej mu může zesilovač dát. Nejhorší jsou ale ty testy, kde daj všechno na 12 hodin a hrajou a řikaj rozdíly. Kdybych dal svuj zesilovač na 12h, tak se mi taky nelíbí. Prostě by se měl dostat z toho zesilovače vždycky ten nejlepší zvuk a ten by měl bejt podobnej tomu, co mám na jinym zesilovači. Pokud teda samozřejmě s jednim nehraju blues a s druhym death metal.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak a teď definuj kritéria, podle kterých se posoudí, zda onen knobama natočený zvuk na zesilovači je ten nejlepší, který ten zesilovač ze sebe umí vydat :D

To je subjektivní a nikdy se na tom s nikým neshodneš. Proto stavět na tom argumentaci zkrátka nikam nevede :wink:

Proto mi přijde vpohodě ukazovat dema kde jsou knoby na 12 hodinách, protože to alespoň fyzicky a jasně ukazuje kde je ten zesilovač "uprostřed" a pak si můžeš na obě strany přidat/ubrat. Ale jasně, průběhy těch knobů nemusí být vůbec lineární, takže stejně chci pak vidět zase i to, jak se knobama točí a co to dělá!

To je zas metafyzické téma toto. Děs 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
volfi

Příspěvek od volfi »

Demilich píše: 11.05.2021 11:13 Tak a teď definuj kritéria, podle kterých se posoudí, zda onen knobama natočený zvuk na zesilovači je ten nejlepší, který ten zesilovač ze sebe umí vydat :D

To je subjektivní a nikdy se na tom s nikým neshodneš. Proto stavět na tom argumentaci zkrátka nikam nevede :wink:

Proto mi přijde vpohodě ukazovat dema kde jsou knoby na 12 hodinách, protože to alespoň fyzicky a jasně ukazuje kde je ten zesilovač "uprostřed" a pak si můžeš na obě strany přidat/ubrat. Ale jasně, průběhy těch knobů nemusí být vůbec lineární, takže stejně chci pak vidět zase i to, jak se knobama točí a co to dělá!

Tohle je například u Fireballa II nemožné. Pokud dám gain na 12 hodin a před to fláknu ještě TS, tak vznikne jen nekontrolovatelná vazba. :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
innerself

Příspěvek od innerself »

Demilich píše: 11.05.2021 11:13 Tak a teď definuj kritéria, podle kterých se posoudí, zda onen knobama natočený zvuk na zesilovači je ten nejlepší, který ten zesilovač ze sebe umí vydat :D

No tak když si právě nakroutíš nějakej zvuk, kterej ti vyhovuje, třeba na tom TSL, tak bys měl se tomuhle zvuku umět přiblížit i s jinym zesilovačem, abys moh říct. Jo v tomhle nastavení, kdy je to skoro totožný je tenhle víc tight, nebo má ty středy posazený trošku jinak, ale je to pro mě v příjemnějšim pásmu atak. Když si hledáš zvuk na aparátu, tak taky ho nedáš na 12 hodin a tim to haslo. Nebo s gainem. Na FB taky ho stačí mít na 3/10, ale třeba u TSL bys to musel mít na 7/10. Neznamená to, že když by TSL s gainem na půl nekreslil dostatečně, jako FB, takže je to hned horší.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Tak bud ukazujes svuj zvuk na vice zesilovacich, nebo ukazujes zvuky vice zesilovacu nee?
Chces aby ruzny hrali stejne, nebo kazdy jinak?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

Chci z každýho zesilovače dostat maximum vlastně :D Nebo respektive nejlepší zvuk alias maximum pro mě samozřejmě. Někde toho dosáhnu s eq do V (viz třeba 5150) a někde zase s eq do A (Fireball). Ale mít všechno na 12ti hodinách a podle toho rozhodovat co je lepší, tak to mi prostě nic neřekne. Kdyby to bylo v rámci nějakejch presetů, jako jako v digitálech, kde to změnit kolikrát nejde, tak tomu rozumim. Ještě by záleželo i na bedně. Ale takhle si vlastně můžu dát basů, středů a vejšek kolik potřebuju, aby to byl ten zvuk co mi sedí a podle toho si určim vlastně co mi vyhovuje víc. On i tak právě ten jinej zesilovač při tom podobnym zvuku hraje trošku jinak.
José

Příspěvek od José »

Zkrátka takový porovnávačky jaký dělá Leo Gibson..
innerself

Příspěvek od innerself »

Toho neznám, ale nejlepší zatim na srovnávačky mi přišel Kyle Bull.
José

Příspěvek od José »

Je to teda OT, ale takove:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“