Jo u těhle levnejch kytar je to risk, bůhví co to je za "mahagon". Sám mám doma dvě, co prostě nehrajou. Mám doma 4x LP a zatím jsem měl štěstí, že všechny hrajou velice slušně na svojí cenovou kategorii. Ale musím říct, že pocit ze hry přesně odpovídá cenně za kterou jsem je koupil. Ale třeba u mého G studia, jsem musel docela dost investovat (7000,-), aby fungoval a ladila. A to jsem neplatil práci jelikož jsem to udělal sám. Třeba nultej pražec byl naprosto tragickej, ten materiál měl strašně velký tření.torst píše: 7.05.2021 7:31 Tak jsem vzal Bentona LP na zkoušku s kapelou a potvrdilo se mi, že ty stesky na LP vs. bolavá záda nejsou legendy. Po 3 hodinách mě brala páteř nepěkně. A to pravý G by byl ještě o něco těžší !
Zvukově celkem zklamání. Ten zvuk je takovej práznej, hlavně tenké struny se v beglajtech neprosazujou. Je to přesně co jsem kdysi slyšel u Epi LP. Navoněné nic, nemá to maso-středy. To jsem od toho mahagonu čekal víc . :-I Už i spoluhráči : "Hraješ?? My tě neslyšíme!"
Poslední dobou jsem drhnul na SGJ a to je přesně ten správnej kapelní neurvalej zvuk. Benton asi půjde.
Výběr les paula +- 10 000kč
Pravidla fóra
Re: Výběr les paula +- 10 000kč
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
hele, mně se hrozně líbí tohle. kdysi jsem na to hrál a bavilo mě to. jo, není to klasickej les paul, ale je podle mě dobrá kytara:
https://hudebnibazar.cz/gibson-lespaul- ... /ID372539/
https://hudebnibazar.cz/gibson-lespaul- ... /ID372539/
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64
Je hodně podobná té mojí. I barva sedí? Akorát moje je ročník 2006, má 60-kový krk a je lehčí (3,4 kg). A taky je trošku víc relic (částečně už takto koupeno, pár šrámů je už mých). Pohodlná kytara. 22 mi ale přijde trochu dost.
Tak jsem ho našemu kytaristovi změřil. Tedy tloušťku. Tedy Gibsona LP Studio u rolny. A byl jsem překvapen, že ho má silného jen 43 mm ! Žil jsem v iluzi, že každej G mahagon plus javor musí mít 50. Takže to je na úrovni mé Westone. Ne, netvrdim, že tloušťka těla je to nejdůležitější pro zvuk. Benton má o 3 mm víc a hraje hůř. :-Itorst píše: 22.04.2021 8:35 Jen takový postřeh, zprovoznil jsem otřískaného Bentona.
https://torst.rajce.idnes.cz/HARLEY_BEN ... KOMPLETACE
Tak testuju, porovnávám. Kontroluju tloušťku těla, netvrdím, že to má zásadní vliv na zvuk, ale G Standard je předloha a čím víc dřeva, tím blíže k němu. Takže sestupně:
Gibson Standard - u horní rolny 50 mm (dle webu)
Kamarádova Epi 48,5 mm
Benton 46,5
Westone 42
Diamant 38.
Oměřoval jsem tu Epinu na více místech, v Cutawayi je to skoro stejné jako HB, ale pokud bych to bral čistě podle té porce mahagonu, tak Epi je pořád nejblíž.
Nakonec kdybych nebyl sklerotik - Hladíkova recenze v Muziku z ranných 90´tých - Studio vs. Standard - Standard nassraný predátor, Studio distinguovaný student. (takže ano, na tloušťce záleží.)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
má paradise má 50mm jestli tě to uklidní : )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Tak se přidám.
G LP Speciál 2006 (placka bez topu): 40 mm
G LP Future Tribute 2013 (mahagon/javor top): 46 mm
edit: ta placka má u spodní rolny necelých 45. Nahoře je to tenčí kvůli zachování úhlu krku, takže horní plocha kytary není rovinná
G LP Speciál 2006 (placka bez topu): 40 mm
G LP Future Tribute 2013 (mahagon/javor top): 46 mm
edit: ta placka má u spodní rolny necelých 45. Nahoře je to tenčí kvůli zachování úhlu krku, takže horní plocha kytary není rovinná
Paradise je HB nebo Vintage?
Fořtův Benton má taky 50. Už su klidné.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Vintage 
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Môj HB SC550 u rolny 50 mm
Vintage V100 53[mm] - starý model. Gibson LP studio 2012 - 45[mm].
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Vintage V100 je o 3 mm standardnější než Standard !
Zatím nejtěžší kytara co jsem potkal, váží 4,1 [Kg], Gibson 3,6 [Kg] a Ibanez ART 3,3 [Kg]
Jak jsem psal, Epi MIK 1995 má taky přes 50 mm (neměřil jsem, ale je o fous tlustší než ta HB s 50 mm).
Takže bych z toho torste zas takové závěry nedělal. Ono taky záleží na vyklenutí topu, v ose těla můžou ty tenčí mít klidně víc.
Volfi: Můžeš prosím pro zajímavost změřit i G Studio?
Fořt: Velký závěry nedělám, je to spíš takovej fetiš, že vidíš, že ten "lub" je fakt porce !
Fořt: Velký závěry nedělám, je to spíš takovej fetiš, že vidíš, že ten "lub" je fakt porce !
G studio 45mmtorst píše: 13.05.2021 13:57 Volfi: Můžeš prosím pro zajímavost změřit i G Studio?
Mně přijde podstatnější třeba rozměr patky krku. Na mém HB vystupuje hodně daleko z těla, je to dost nepohodlné pro hraní ve vysokých polohách. Podobný jsem viděl na 1958 LP, zatímco 1959 už ji mají subtilnější. A na té 1995 MIK Epině je dokonce ještě zkrácená oproti tomu standardu (ten půlkruh je seřízlý).
Volfi: Dík, už mám hlavu vypitou, píšeš to výše.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
když už se tu poměřují .... Les Pauly, tak to jsem onehdá měl tu novější verzi Ibanez SZ s tělem snad 60mm a nehrálo to ani jak LP a ani dobře
Oproti tomu Gibson LP Double cut, který byl snad jenom 40mm silný, chambered, 24 pražců a hrál tak jak by Gibson LP hrát měl. Tak to jenom k tomu rozjímání o tloušťce těla...
diť píšu - fetiš. Tlusté tělo je pěkný na pohled, nepěkný na páteř.
Můj Harley Benton SC450+ ("ala Standard") má tloušťku těla 50mm a váhu 3,85kg. Protože jsem taky "zádař" , zaujala mně "tenkost" harlejáckého modelu SC-Custom. Na videu se z ní může recenzent Andy Phelps p.o.s...
Zvuk mi přijde ostřejší, středovější než u těch silnějších HB.
https://www.youtube.com/watch?v=YiF-_Z_XeCc
Zvuk mi přijde ostřejší, středovější než u těch silnějších HB.
https://www.youtube.com/watch?v=YiF-_Z_XeCc
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300