Domace hranie do sluchatok + auxin
Pravidla fóra
Domace hranie do sluchatok + auxin
Zdravim, hladam riesenie ako si doma dobre zahrat. moja predstava je zhruba takato: mam doma lampove kombo, predstavujem si nieco zapojit do cisteho kanala - napr. nux cerberus (digitalne multiefekty nechcem, nepotrebujem) + nieco taketo - https://www.thomann.de/gb/palmer_pocket ... preamp.htm pre pripojenie aux vstupu (podstatna vec pre mna). bolo by to vhodne riesenie? vdaka.
Re: Domace hranie do sluchatok + auxin
Nux cerberus má digitální efekty. Sice se ovládá "analogově", ale reverb, delay a modulace jsou digitální.
Pokud máš lampove kombo, tak aux in zapojeny do vstupu bude znít opravdu špatně, repro i koncový zesilovač lampoveho komba jsou hodně nelineární (nemají vyrovnanou frekvenční charakteristiku) a tak zvuk hodně zabarvuji. Takže písnička pustena do vstupu lampace bude znít zmrsene.
Pokud chceš přes kombo přehrávat hudbu z aux in, potřebuješ kombo, které má širokopásmové repro a z podstaty hraje "rovně". To jsou většinou modelingová komba, protože jsou přesně na tohle uzpůsobena. Zároveň ten chybějící charakter kytarového nelinearniho repraku a lampoveho zesilovače je vyřešený interní simulací.
Příkladem takového komba je třeba Positive grid spark:
https://www.positivegrid.com/spark/
Ten je krom slušného zvuku nabitý celou řadou dalších praktických funkcí pro domácí hraní.
Edit: ani vlastně nechápu, jak bys chtěl zapojovat zároveň cerberuse a ten postnuty preamp
Pokud máš lampove kombo, tak aux in zapojeny do vstupu bude znít opravdu špatně, repro i koncový zesilovač lampoveho komba jsou hodně nelineární (nemají vyrovnanou frekvenční charakteristiku) a tak zvuk hodně zabarvuji. Takže písnička pustena do vstupu lampace bude znít zmrsene.
Pokud chceš přes kombo přehrávat hudbu z aux in, potřebuješ kombo, které má širokopásmové repro a z podstaty hraje "rovně". To jsou většinou modelingová komba, protože jsou přesně na tohle uzpůsobena. Zároveň ten chybějící charakter kytarového nelinearniho repraku a lampoveho zesilovače je vyřešený interní simulací.
Příkladem takového komba je třeba Positive grid spark:
https://www.positivegrid.com/spark/
Ten je krom slušného zvuku nabitý celou řadou dalších praktických funkcí pro domácí hraní.
Edit: ani vlastně nechápu, jak bys chtěl zapojovat zároveň cerberuse a ten postnuty preamp
Naposledy upravil(a) Placka dne 18.05.2021 10:44, celkem upraveno 1 x.
placka, dakujem, tak este raz. to co pises je mi komplet jasne, ja o to zaujem nemam. auxin je vyhradne kvoli sluchatkam samozrejme, kvoli tichemu hraniu ked manzelka a deti spia. momentalne tak hram cez hotone ampero, multak, ale popravde ten zvuk mi pride strasne, ako to napisat, pri gaine taky upiskany, ako keby tam bolo velmi vela digitalneho sumu v hornych frekvenciach. skusal som to vseliako stahovat cez EQ, ale vzdy tam je ten digital strasne pocut, hlavne pri palmmutoch.
alebo predat vsetko a kupit napr. boss katana a footswitch a vybavene?
alebo predat vsetko a kupit napr. boss katana a footswitch a vybavene?
z tohodle jsem pochopil, že chceš hrát přes to lampové kombo.fallon píše: 18.05.2021 9:15 mam doma lampove kombo, predstavujem si nieco zapojit do cisteho kanala
Já doma hraju hlavně přes sluchátka. Osobně teď hraju přes Helix native, používám Focusrite Solo, která má multiclient ovladače, takže přes asio jede kytarový plugin a přes win ovladače jede třeba youtube nebo cokoliv dalšího.
Druhou variantu mám HX effects, ve smyčce preamp Mesa Boogie V25, za ním impuls origo Celestion. To hraje velmi dobře, jak do sluchátek, tak přes "monitory" (Presonus Eris 4.5). Opět to mám píchle do Focusrite, takže si kytarový zvuk můžu pustit do sluchátek nebo monitorů a libovolně si k němu přimíchávat "aux in" z počítače.
Nux cerberus má analogové zkreslení a digitální efekty, dokonce do něj můžeš nahrát i nějaké krátké impulsy. Osobně se mi ten zvuk ale nelíbil.
Tebou postnutý preamp je použitelný sám o sobě, Toho cerberuse by jsi k němu připojoval kvůli efektům?
Zajímavou variantou jsou sluchátkový zesilovače ("plugy"), který píchneš přímo to do kytary a do toho přímo sluchátka. Přes bluetooth si přimícháš libovolný "aux in". Ale je to zase digitál. Viz Nux mighty plug nebo teď vedle diskutovaný Cuave H9 (nebo ammoon a další "brandy").
Osobně jsem zastáncem co nejjednoduššího řešení, kdy nemusím zapojovat moc krabiček a kabelů, prostě co nejpohotovější řešení.
Z tohodle hlediska byl dobrý HX stomp, který jsem taky měl. Malá krabička, dobrý zvuk, funguje i jako zvukovka, takže si můžeš přimíchávat "aux in" z počítače přes USB. Přes loop si můžeš přimíchávat i skutečný aux in (normálně kabelem). Navíc má v sobě "všechno" (kromě aut. bubeníka nebo metronomu), takže je to takový "švýcarák" kytaristy. Hodí se pak třeba i jako záloha na koncerty...
Z druhé ruky občas býval i za 9000 (aspoň za tolik jsem prodal ten svůj). Není to o tolik víc než nopvý cerberus + ten preamp Palmer
pockaj, do HX stomp si vies dat sluchadla aj aux in? zda sa mi, ze to umoznuje az vyrazne drahsi HX Stomp XL. alebo este takto, ano, mam lampove kombo, toho nuxa som chcel prave kvoli zakladnym efektom. situacia: lampove kombo, analogove krabicky. je nejaka moznost hrat potichu doma do sluchatok, s aux? prave preto som chcel ten palmer preamp. pretoze tu mu to presne radia:
With the headphonessocket this might be a very usefull practicing tool.
But there's no aux in. Is it some how possible to connect an MP3 player to the Cerberus?
answer: This will work after the Nux - https://www.thomann.de/gb/palmer_pocket ... arch_prv_7
With the headphonessocket this might be a very usefull practicing tool.
But there's no aux in. Is it some how possible to connect an MP3 player to the Cerberus?
answer: This will work after the Nux - https://www.thomann.de/gb/palmer_pocket ... arch_prv_7
Jasně, HX stomp umožňuje stereo aux in. Normálně jsem to tak používal. Potřebuješ Y kabel na jedné straně s dvěma mono jackama na druhé straně nejpravděpodobněji se stereo 3,5 Jackem. Ty mono já kým zapojíš do FX returnu loopu, co má hx stomp a na stavíš je nikoliv jako FX return, ale jako aux in. Samozřejmě tím přijdeš o možnost použít ten loop, ale když chceš co nejkonpaktnejsi setup, tak nač přidávat nějakou krabici.
S tím Cerberusem, kombem a Palmer preampem pořád nechápu co chceš dělat Palmer by byl jen jako sluchátkový zesilovac s aux in? Hlavní kytarový zvuk by dělal preamp komba? Cerberus by byl před preampem komba nebo za (v efektové smyčce?) tohle zapojení třech přístrojů mi není jasné
S tím Cerberusem, kombem a Palmer preampem pořád nechápu co chceš dělat Palmer by byl jen jako sluchátkový zesilovac s aux in? Hlavní kytarový zvuk by dělal preamp komba? Cerberus by byl před preampem komba nebo za (v efektové smyčce?) tohle zapojení třech přístrojů mi není jasné
jo. hlavny zvuk nech robi kombo, namiesto nux si teda predstavme akekolvek analogove krabicky, napr. distortion + reverb alebo delay. cize zatial uplna klasika, pecies si to doma na plne gule. lenze pride vecer, zena zaspi a ty mas potrebu hrat dalej. otazka je AKO TEN ZVUK DOSTAT DO SLUCHATOK a prilozit k tomu auxin? Kedze pokial zena nespi tak si proste podklad pustis cez domace repro a mastis covery jak blazen. uz sa chapeme?
jasně, to tak v tom případě chápu.
řetězec je takový:
kytara --> efekty před preampem komba --> preamp komba --> (efekty za preampem komba) --> sluchátkový zesilovač s více vstupy (může být ten preamp Palmer s vypnutýma simulacema aparátu, pokud je jde vyřadit) --> sluchátka
Nejlevněji třeba zde: https://www.thomann.de/cz/behringer_ma_400.htm
řetězec je takový:
kytara --> efekty před preampem komba --> preamp komba --> (efekty za preampem komba) --> sluchátkový zesilovač s více vstupy (může být ten preamp Palmer s vypnutýma simulacema aparátu, pokud je jde vyřadit) --> sluchátka
Nejlevněji třeba zde: https://www.thomann.de/cz/behringer_ma_400.htm
vdaka, super. otazka, nebudem do sluchatok potrebovat nejaky cab sim? nie je lepsie ako ten palmer alebo behringer pouzit nieco taketo - https://www.thomann.de/gb/hotone_binary_ir_cab.htm - ma to aux in aj vystup na sluchatka
ajo, jasně, samozřejmě do sluchátek ptřebuješ cabsim, jsem blbej. Já používám HX effects a tak mám za preampem parátu hozený impuls.
Ten binary cab je ideální - impulsy jsou nejlepší varianta simulace reproboxu. Navíc stojí relativně pár korun. Univerzální krabička, která se ti neztratí i v budoucnu
Ten binary cab je ideální - impulsy jsou nejlepší varianta simulace reproboxu. Navíc stojí relativně pár korun. Univerzální krabička, která se ti neztratí i v budoucnu
Naposledy upravil(a) Placka dne 18.05.2021 12:16, celkem upraveno 1 x.
vdaka za rady!