O tomhle by mohli vyprávět vlastníci Framus Cobra, to je prostě holej fakt.Demilich píše: 17.05.2021 8:56 Testovat takhle něco bez kapely je dost ošemetné. To se mi u mnoha aparátů taky zdálo, že strašně vraždí. No ale když jsem pak na to hrál s kapelou a ostatní se přidali, tak to pak už najednou žádné vraždění nebylo a ze zvuku zbyly jen drobky. Takže na to bych až tak moc nedal.
A taky jsem zažil opak. Samotný nástroj a aparát třeba byly drahé a samotné hrály vcelku nemastně neslaně, ale s kapelou to fungovalo nepochopitelně dobře, zcela mimo očekávání...
PRS MT 15 vs. EVH 5150 lbx II
Pravidla fóra
Re: PRS MT 15 vs. EVH 5150 lbx II
A ten je v které z těch dvou mnou popisovaných kategorií? 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Já si myslim, že tohle je všechno o ekvalizaci aparátu. Když o Englu FB píšou že se blbě prosadí v kapele, tak je to proto, že na nich maj nastavený Včka. Jasně že jsou nějaký věci, který třeba bzučí a nedá se včela vykroutit pryč, ale to se nám nelíbí ani když to hraje samotný. Teď narážim třeba na dual reverb jcm 900 (4100/4500).
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Chvíli jsem si na zkoušku pořídil PRS, s tim, že ho případně pošlu dál a vlastně se tak už stalo. Nicméně jsem to podrobil různýmu testovaní a i když jsem to vedle sebe neměl, tak si troufám říct, že tahle malá věc je na úrovni fireballa 60, nebo i powerballa 100 od engla. To proč jsem to poslal dál, bylo to, že mi uplně nesedělo posazení frekvencí, kdy oproti peaveyum a evh zabíraly středy spíš kolem 500hz a za 1khz byl jakejsi propad. Podobně ale snad ještě agresivnějš zabíraj právě ty engly. Pořád ale mi nejde do hlavy ten výkon a i že na malý otočení hlasitosti to řvalo jak 150w hlava. Hlavy, který maj jenom jedno volume (jako 6505, EVHčka, Engl fireball 60) mi vadí, jak moc je citlivý zvedání hlasitosti, kdy při pohybu 1mm to z ticha řve jak kráva, proto jsem vyzkoušel na PRS funkci přepínače half power. Milně jsem čekal, že se výkon nějak sníží a hlasitost by šla nastavit víc plynulejš, ale to se nestalo. Úbytek volume sice trochu nastal, ale skokově to zabíralo pořád stejně. Ještě k tomu všemu se totálně změnila výsledná barva, že ten zesilovač najednou netlačil, proto jsem se rozhodnul změřit frekvenční charakteristiku, co to vlastně dělá a ejhle. Ono to fakt nesníží zvuk jenom víc dolu, ale překope to frekvence tak, že se ani kroucenim presence nepřiblížim původní charakteristice full power.
Teď si opět řikám, že vlastně ale PRS udělalo správně to, že nejdříve vymysleli malou hlavu, která obvodem se nejspíš nějak liší, ale zkrátka to uzpůsobili tak, že to hraje stejně dobře, jako o mnoho silnější hlavy. Většinou se to ale bohužel dělá právě naopak, že jenom redukujou výkon velkejch hlav a dopadá to podobně, jako tady při přepnutí na poloviční výkon, což je za mě fakt nepoužitelný. Škoda, že to PRS nezabíralo ve vyšších středech jako peavey, protože charakter zkreslení mi seděl možná víc, než u 6505+.
Teď si opět řikám, že vlastně ale PRS udělalo správně to, že nejdříve vymysleli malou hlavu, která obvodem se nejspíš nějak liší, ale zkrátka to uzpůsobili tak, že to hraje stejně dobře, jako o mnoho silnější hlavy. Většinou se to ale bohužel dělá právě naopak, že jenom redukujou výkon velkejch hlav a dopadá to podobně, jako tady při přepnutí na poloviční výkon, což je za mě fakt nepoužitelný. Škoda, že to PRS nezabíralo ve vyšších středech jako peavey, protože charakter zkreslení mi seděl možná víc, než u 6505+.
Pozdě ale přece. Sice to nebyl původní plán, ale když jsem testoval, jestli jsou v koncáku lampy ok. Vzpomněl jsem si na tenhle pokus. Sice je to jenom vizuálně, ale změnu lze poznat hned než ušimainnerself píše: 2.11.2019 18:23Jo takhle to určitě jde v pohodě, ale takovejch videí na YouTube je docela dost, který dokazujou moje tvrzení. Každopádně můžu to při výměně lamp zkusit nahrát. Jinak já měl namysli test, kdy bych srovnal tu 2x12 s polovinou 4x12. Původně jsem to tam psal, ale nějak jsem to odeslal nějak neúplnýtorst píše: 2.11.2019 13:15 Inner: Objektivní výsledek bys získal snadno. Nazvučil bys box mikrákem, na stojanu stále v téže poloze. Pak jedna hlava 100W, jednou komplet, podruhé se 2 koncovkama. Tedy, měla by hrát ještě o něco hůř, než tovární 50W, protože výstupní trafo je stavěný na vyšší výkon. A bacha, do vstupu pouštět ze smyčky stále jeden riff, aby se vyloučil ´subjektivní feeling´. Když takhle nahraješ 2 tracky, máš přesné srovnání 100/50.A tam mi nastává ten problém s polohou mikrofonu
![]()
Oranžová křivka je s dvěma přítomnejma lampama ze 4 a impedance snížena z původních 8 ohmů na 4 (připojené repro 8 ohmů). Testován vnitřní pár a potom i vnější. Křivka se vždycky vrátila na uložený místo
Zelená křivka je se všema 4 lampama a impedance vrácena na 8 ohmů (podle připojenýho repra). Volume šlo dolu cca o políčko a možná ještě kousek. Když jsem zkusil navolit 4 ohmy, tak se křivka úplně změnila.
Nutno ještě podotknout, že i když byl takhle výkon trošku sníženej, tak to bylo pořád velký trafo, který má rozhodně nemalej podíl na výslednym zvuku.