Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)

Příspěvek od hyenik »

souhrné video mých několika akustických inštrumentů...

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jastud

Příspěvek od jastud »

Pekne. Nejvic se mi libi ctvrtek.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

protože je blízko pátek a víkend, rozumím :)
jastud

Příspěvek od jastud »

Spíš proto, že to nejlíp hrne. :-D
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jasný, ale zas nemuze hrnout vsechno, tak proto je to takove nastridane
aby si kazdy koronavir mohl vybrat :)
himself

Příspěvek od himself »

Ano, frustracni kompozice. Fazi ocekavani strida faze zklamani :)
accc

Příspěvek od accc »

Tak taky přikládám své dvě fajn kytary.

Furch Red plus G-SR, smrk a palisandr. když jsem jí kupoval tak to byla láska na první pohled. Jako obvykle jsem si chtěl vyzkoušet "lepší kytaru a prostě to sedlo. Dlouho jsem se nerozhodoval, samozřejmě první cesta byla seřídit hospodskej dohmat na folkovej ale ten zvuk jsem prostě chtěl stůj co stůj.

Druhá je Sagitarius od pana Navrátila, double top smrk a cocobolo. takovou kytaru jsem si vždycky přál, kteroukoli jsem měl v ruce, tak mi fantasticky sedla, jako že to vezměš do ruky a je to na první pocit ono a zvuk uchvátí. Jen jsem nešťastně netrpělivá povaha a nerad na něco čekám, tak jsem si prostě postavit nenechal a snil jsem si. no a při poslední návštěvě jse ho ukecal, aby mi prodal tenhle vzorovej kousek. No a radost, nadšení.

Další mám ještě Yamahu LS-TA - ta transacoustic je občas příjemná změna, Yamahu AC3R - taky krásná kytarka, černé déčko s výkrojem. tu uvažuji prodat, i když je zvukem trochu jinde...místo ní jsem (jakoby před manželkou) pořídil toho sagitariuse. Jsem na tyhle kytary prostě ujetej. obě mají tu předsušenou vrchní desku a tak hrají jak víno. Další mám 12strunnou CPX 700 a bazarovku APX 500 - taková unplugged kytara - devítky struny . krásně se to tahá ale samozřejmě tak doma na brnkání. Dál mám na čundry cedrového LAGa T100DCE. To je zvláštní kytara tím, že hraje jen chvíly. jakékoli struny na ní strašně rychle přestanou hrát, Tak jsem si jí povypálil, počmáral, probrousil na desce, vyzkoušel do lubů ty odposlechové otvory. Kytara na zeď na osadu do srubu, no. I když nová kytara hrála parádně a nové struny na ní taky hrají slušně. A cedrovou španělu pro občasné hraní na nylon.

Struny používám nejraději Elixíry forforbronze "11" - na sagitariuse "12" (a ted jsem vyzkoušel bronzy ale vrátím se PB) a obvykle na transacoustic "10" elixíry , teď zkušebně bílá D´adarka a jistě je ještě vyzkouším na jinou kytaru. je poznat rozdíl ve zvuku, taky se mi líbí. uvidím, co budu kupovat dál, tedy jestli na některou kytaru začnu trvale tahat ty D´adaria.

Ůmyslně se nepouštím do popisování zvuku, všechny se mi nějak líbí, na všechny hraji a rád je střídám. Každá mi zní trochu jinak, stejně tak by zněla každému jinak, proto se ani do popisování rozdílu nechci pouštět. pokusím se někdy v budoucnu něco nahrát, myslím, že i pro mě by to bylo zajímavé srovnání slyšet je "zepředu".
Přílohy
WhatsApp Image 2021-06-08 at 17.26.55.jpeg
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

krásné kousky 👍
jak hodnotíš ten double top a co za příběhy si k tomu slyšel?
accc

Příspěvek od accc »

Mám to krátce a prostě to bylo. Nebyl to cíl, podmínka takže jsem k tomu dopředu příliš příběhů neslyšel, jen věděl vícemáně, že to existuje. Asi to zní trochu přihlouple ale chtěl jsem mít kytaru od tohoto kytaráře. Kdyby mi nabídl dřevěnou a sedla tak bych ji vzal. Takže jsem nebyl zatížen příběhy. A jak hodnotím?? Mám ji pár dnů ale na první poslech je jednak zvučná, hlasitá a jednak se jinak rozezní, jak to nejlíp popsat... Když do toho trochu hrábneš, je to jako bys ještě jemně prohrábl struny 12strunné kytary. I když zahraješ jen jeden tón, tak se jakoby rozezní celá kytara. trochu se to podobá té elektronice v transacoustice, když jí nedáš moc, no... líp to popsat neumím. To je nejsilnější dojem z ní. A to rozezvučení je i při relativně slabém hraní prsty, naopak to u toho lépe vynikne, řekl bych. Ale je to těžký, jestli by se ti to líbilo tak jako mě. pro mě je to splněný sen a takovou radost z toho mám, podpořené, velmi podpořené barvou zvuku a hratelností. Padne mi do ruky prostě. Furch má krk 45mm a chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl, přišlo mi to tvrdé na barré v první poloze.
Co jsi slyšel za příběhy ty??
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zrovna pripravuju clanek o netradicnich zpusobech zebrovani (tedy i double topu), takze sbiram podklady.
U western kytar to neni zas tak bezne, dela se to u klasickych nylonek (aby to bylo silnejsi, barevnejsi, pestrejsi.... tedy presne co referujes ty) Hral jsem napr. na jednu takovou nylonku a byl jsem prekvapeny jak byla hlasita.
himself

Příspěvek od himself »

Accc, to je ale velmi pekna sbirka!
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Krásné kytary.
accc

Příspěvek od accc »

Děkuji vám.
himself

Příspěvek od himself »

Asi budu muset opravdu hodit něco do kufru a přijet, místo plánované cesty k Thomannovi :)
accc

Příspěvek od accc »

No k Tomanům bych se koukl taky rád, kdybys potřeboval spolucestujícího. No a jinak se klidně stav.... Jestli jsem něco nepochopil špatně???
himself

Příspěvek od himself »

Viz mail.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

hyenik píše: 5.06.2021 18:24 souhrné video mých několika akustických inštrumentů...

Slyším tam dobře někde v dáli lehký dotek shimmer-reverbu?
jbiker

Příspěvek od jbiker »

accc píše: 8.06.2021 17:17 ...
Druhá je Sagitarius od pana Navrátila, double top smrk a cocobolo. takovou kytaru jsem si vždycky přál, kteroukoli jsem měl v ruce, tak mi fantasticky sedla, jako že to vezměš do ruky a je to na první pocit ono a zvuk uchvátí. Jen jsem nešťastně netrpělivá povaha a nerad na něco čekám, tak jsem si prostě postavit nenechal a snil jsem si. no a při poslední návštěvě jse ho ukecal, aby mi prodal tenhle vzorovej kousek. ...
Od Jiřího Navrátila jsem měl kdysi půjčenou devítistrunku. Nevím, jestli to byla vlastní práce nebo to stavěl v učení s panem Kublou, ale byla to fantastická kytara.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

ACCC psal o poslechových otvorech? To je co?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jbiker píše: 9.06.2021 16:12 Slyším tam dobře někde v dáli lehký dotek shimmer-reverbu?
jasně, do těch solovek to peru skoro vsude :)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“