cherreda píše: 4.03.2015 11:20
Tahle firma vykazuje značně komplexní přístup k mikrofonnímu snímání všemožných akustických nástrojů (neplést s AMT z Ruska). http://appliedmicrophone.shptron.com/c/acoustic-guitar
Jsou to profesionální a dražší legrácky, skoro by se dalo říct přímá konkurence pro DPA (i když pro mě osobně DPA dál zůstávají No.1. )
Samotný majitel podle baterky ve folii jeste ani nezapojil, tak jsem musel zkusit sám a hraje to líp než jsem čekal. Trochu jsem zapasil s uchycením na placku a nakonec se zadařilo a určitě zkusím párkrát použít.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jak je vidět, ozvučit akustiku není zas taková legrace, ale tenhle přístup má hlavu a patu a jenom potvrzuje moje bádání, že kombinace jsou lepší než vymazlené předražené jednotlivé snímače.
Rozdelit frekvence jako u PA (subwoofery, repraky a horny) a hrat jenom ty frekvence co kteremu snimaci jdou nejlip a ořezat ty problematické (a taky návod jak treba nastavit svuj setup, jestli je moznost nastavit jednotlive cesty)
1) piezo ma na výškách nepřirozený ping a na středech quack, takze hraje jenom basy
2) SBT deskovy snimac bere tělo a perkuse, všechno pod 350 Hz co vazbí je useklé
3) interní mikrofon, jenom ty vzdušné výšky, všechno ostatni odřezané aby to nevazbilo
Naposledy upravil(a) hyenik dne 7.07.2021 12:11, celkem upraveno 1 x.
i kdyz to piezo v basech ma svoje limity, jak lezim v barytonkach, tak tam to zadna sláva neni, coz urcite potvrdí i majitele ozvucene akusticke basy (ze to je spis takové nepěkné plckání)
nicméně bez pieza bych nezvladl udelat treba takhle masivni sound https://youtu.be/7F-MAiaBJjI
samotný mikrofon (ani dva) nestačí a zajimavy paradox jsem pri tom barytonování taky zjistil,
ze proti vsem teoretickym predpokladum a zkusenostem zni mikrofon nejlíp namířený v podstatě přímo na díru!
Tomu bych bez mnoha testu asi nevěřil
Nicméně budoucnost nepatří aluminiu, ale v ozvučování kytar jednoznačně kombinacím.
Potlesk pro 3way Cole Clark, akorat to asi nejde koupit někde samostatně, akorat v jejich drahých kytarach
Naposledy upravil(a) hyenik dne 8.07.2021 7:54, celkem upraveno 1 x.
Ahoj chlapci, napadlo mě spíše technicky ale kdo ví, jestli třeba. Koupili jsme dceři domů takovej ten reproduktórek k mobilům. Za pár stovek a na to jak je to malé, tak to hraje docela slušně a i docela nahlas. Existuje nějaká možnost propojit to s kytarou? Docela bych to vyzkoušel. Tedy je možnost do kytary píchnout nějakej bluetooth nebo jen mobil třeba? Napadá vás nebo je to nesmysl? Jen doplním, že nechci kupovat bateriové kombo a tak podobně. prostě jen mě to zajímá. A v souvislosti s tím - to už sem asi vůbec nepatří ale... - stejně tak, dala by se propojit kytara (elektrika, akustika) s mobil a použít to na nějaké domácí trénování nebo úplně mimo mísu? díkes
Modrozub je nesmysl, ma moc velkou digitalni latenci, dalsi vec ze spousta tehle prcku ma latenci i na jackovem vstupu (jestli ho vubec maji), vice se problematikou zabyval hlavne uzivatel filo01 tu bluetooth-repra-44323
jo já tak hraju, do jackového vstupu mam BT reprak od fila (bez latence)
mobil (tablet) urcite propojit jde a na trenovani do sluchatek uplne v pohode, na repracek je nutno vyzkouset tu latenci
na pripojeni treba iRig https://kytary.cz/ik-multimedia-irig-2/HN166533
starsi verze na aliex za hubičku
Zdravím. Po dlouhé pauze začínám na stará kolena znovu hrát na svůj cca 35 let starý dreadnought. Má sice nějakou elektroniku (piezo v kobylce), ta ale pořádně nikdy nefungovala, bere jen 2 struny. Rád bych si do kytary pořídil nějaký levnější snímač s vnitřně vedenou kabeláží a výstupem na jack v rolně. Je to výhradně na domácí drnkání v jednom či dvou lidech, určitě nemám ambice na vystupování, nechce se mi do toho dávat ranec. Našel jsem si dva levnějších kusy: https://www.thomann.de/cz/artec_msp_50_enn.htm https://www.thomann.de/cz/schaller_oyster_722.htm
Prosím o radu co je použitelnější, uvítám případně tipy na něco jiného s jackem v rolně v relaci řekněme do 1 500 Kč. Hrát budu přes aktivní reproduktor, případně si časem pořídím menší kytarové kombo.
pekná ukázka jak postupně po malých krůčcích udělat slušný pokrok pro zvuk
takhle to imho presne funguje, % sem, % tam a nakonec se to už dá docela poslouchat...
Díky za názory.
Zkusím pro začátek asi ten Artec, u Muzikera je to za pár šušňů. K tomu tedy iRIG 2.
Nepsal jsem to v prvním dotazu ale docela vážně uvažuju o nové slušnější elektroakustice. Moje stará (kytara... má dost zbroušené pražce, hmatník je už také docela solidně vydlabaný, nemá cutaway ... zkrátka pokud mě to po letech zase chytne a vydrží mi nadšení jako zamlada, udělám si radost a půjdu si něco nového koupit. Zejména proto se mi nechce kupovat nějaký dražší snímač, protože ... nákup kytary je velmi reálný:)
TAYLOR 414ce-R V-Class Bracing, pouze amatérské hraní pro radost