IR (impulse response)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Re: IR (impulse response)

Příspěvek od Scorstin »

M-Rock píše: 15.06.2021 10:54
torst píše: 15.06.2021 7:57 " pokud je na podiu reprobox, nemusí se brát zvuk by 57 z něj ale bere se z Pangey"
To mi přijde trochu úchylný. Když už teda máš klasickej apec, je nejjednodušší vzít ho mikrákem. Ano, mikrák je pokaždé jinde, chytá vazbu, a td. Ale než se plácat s IR loaderem, to už by mi to klasické řešení přišlo jednodušší.
To měla být spíš otázka aneb "Jestli tu Pangeu chápu dobře". Pokud jsem ji pochopil jinak, pak netuším k čemu je, když se dává mezi apec a mikrák ale nebere se z ní linka.
Ano, pochopil si to dobre, presne takto to moze fungovat. Ak planujes do buducna vyuzit aj nazivo tak hardware loader ("krabicka") ma zmysel, idealne asi ta Pangea.
Netreba tie negativne emocie tuto...
torst

Příspěvek od torst »

Uvidíme, jaké to vyvolá emoce, až dá Pangeu mezi apec a mikrák.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

Nic negativního tam nebylo ;)
Já jen že nejdříve je to úchylné a pak ej to pravda, tak jsem byl trochu zmaten.
Hans
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

Taky ukazuje krásný příklad, že někomu stačí hodně vědět, aby mohl urážet.
Mládež už dávno nejsem. V této problematice jsem akorát nezkušenej. Znám Kytara + efekty+apec+reprák+mikrák (nepočítám pár plugin v pc) a tím to končilo. Takže rada zkušenějších je tu na místě.
Kdybych věděl, co víte vy,
tak někomu kdo neví prostě poradím jak to funguje a nebudu mu říkat aby si tady prošel 9 stran diskuze a našel si o čem to je.
Placka mi to krásně vysvětlil, protože jsem prostě ENGL do té doby takhle nepoužíval. Takže vím jak by to mělo vypadat.

Okolo Pangey, bylo psáno že:
"AMT Pangaea CP100 uz ma vestaveny utlum (PAD) a Thru out, primo pocitaji se zapojenim mezi zesik a box. Je to vyhodne i pro live, zvukar si vezme konzistentni zvuk z Pangaey."

Napsal jsem že se tedy zapojuje mezi apec a reprobox a vytahuje se z ní linka pro zvukaře.
Bylo mi řečeno, že je to úchylárna.

Pangeu neřešme, zrovna pro mě není aktuální jen cituji.
Hans
torst

Příspěvek od torst »

Neřek jsem, že je to úchylárna. Ale, že mi to přijde trochu úchylný, zbytečný. Ale hned jsem poctivě uved slabiny mikrofónu, které HW loader nemá. Osobně by mi to za tu práci nestálo a nechal bych mikrofon.
(ještě detail: Do IR loaderu asi použiješ impuls jiného reproboxu, než je ten tvůj na pódiu. V menších klubech, kde se zvuk z PA a pódia míchá, to může znít nekompaktně. jen úvaha.)
Jestli "mezi apec a mikrák" byl překlep, tedy "reprák", tak dejme tomu.
Opravdu nevím co si myslet o muzikantovi, kterému je zatěžko přečíst 9 stran diskuse.
Přesto jsem poradil, dal odkaz na naučnou stať (o 2 strany zpět). Ale , Bohu žel, má určitě víc jak 15 řádků !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

Byl to překlep, omlouvám se, všiml jsem si toho až teď když jsi to napsal.
Panegu snad někdy.......

Jak už jsem psal, přijde mi to jako dost velké prokousávání se omáčkou, kterou nepotřebuji.
Potřeboval jsem základ, jak to funguje, jak se zapojuje zesák.
Oprava: Funguje, ale leze mi do toho i orig signál ze zvukovky.
Hans
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

Pomocí čeho se vkládají přímo zesilovače? Jak jsem pochytil, je to stejný princip jako třeba NadIR, který se vkládá jako .dll do potřebné složky. Takže Amplitube a podobné?
Hans
torst

Příspěvek od torst »

Ano, .dll nakopíruj do VST plugins. Na Amplitube dlabej, to je komerční bazmek. LePou, TSE, Ignite, jsou free a lepší. Některé VST preampy mají IR loader integrovaný. (Revalver HPSe, HyBrit).
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

torst píše: 18.06.2021 13:42 Ano, .dll nakopíruj do VST plugins. Na Amplitube dlabej, to je komerční bazmek. LePou, TSE, Ignite, jsou free a lepší. Některé VST preampy mají IR loader integrovaný. (Revalver HPSe, HyBrit).
Díky za tip. Zkouším LeCto, ale jestli takhle zní Mesa, tak asi hledám něco jiného. Moc brutální GAIN, zastřený.
Nechci se se svým vybavením pochopitelně rovnat s elektrárnami za 100 tis., ale
líbí se mi ten středovej sound co má třeba Kruspe. Ten teda používá Kempra, což bude jiná liga než toto., ale který preamp umí tak krásnej středovej čistej zvuk.....Nepochybuji, že to dělají nějaké krábky, jen kromě distortion a over drive netuším, na čem jsou ty řetězce založené.
Hans
torst

Příspěvek od torst »

Ano, takto zní Mesa. Viz má ukázka na YT. Ale to je pro tebe možná zbytečná ztráta času, trvá déle než 10 sekund. Kruspe hraje výhradně na Mesu a v Kemperu má pouze její otisk.
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

Sic seš trošku trapnej už, ale když sem tu ukázku hodíš, rád poslechnu aspoň další vzorek.
Vím, že ještě 2010 míval na živo 6 rect lamp a pak, jestli to vše nahradil jedním Kemprem a nějakým řetězcem efektů, pak to zní famózně a možná i líp. Ale snímanej box má pořád, to se dalo před koncíkem zaslechnout.
Hans
torst

Příspěvek od torst »

ale já už jí hodil. asi o 2 stánky zpět.
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

Jo to bylo tvoje, tak to vím. Kvalitka. Už mi ten zvuk docela i sednul.
Preamp ENGLa můžu nahradit jedině dalším preampem že? Pokud bych nechtěl používat ENGL.

Druhá věc, náhrada cleanu, to jo další IR, další krábka před IR box ?
Hans
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

V reálu na clean potřebuješ další aparát? Nebo jen přepneš kanál preampu a zbytek cesty jde přes stejný koncák/reprobox jako higain? IR se u cleanu zas až tak moc neprojeví, clean je mnohem "tolerantnější" (nemá tolik vyšších harmonických, je blíže sinusovce).
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

Nepotřebuji, jen chci "jinej" clean. Poladit ho. Nezní dle představ. Čekal jsem od Washburna s aktivama, když jsem si ho před lety pořídil, kovovější, konkrétnější a výraznější zvuk. Bohužel se nakonec téměř neliší od pasivního LesPaula.
Lze na krábkovejch IR loaderech nastavit 2 boxy, jako je tomu v NadIR třeba?
Hans
torst

Příspěvek od torst »

2 IRs myslím u běžných nelze. což mimochodem ukazuje lepší možnost v PC. Krabičkovej loader je jen osekanej comp.
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

PC je určo o mnoho možnostech, ale když si chci zahrát mimo pc, jediná možnost je tedy ta krábka nebo hodit soft na noťas, jestli to zvládne a vyvést zvuk z externí zvukovky do zesáku.
Hans
torst

Příspěvek od torst »

naprosto správně. když bys vzal ten noťas, moh bys mít i kompletní zvuk, tedy vč. simulace preampů. uměl bych si představit i nějaké přepínání kanálů v rámci toho NB.
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

Pokud mě to utáhne nebude problém. Jaký software je na tyhle věci, abych nemusel používat nějaký DAW?
V čem je špatný Amplitube? Nekvalitní simulace?
Má to dle mě úžasný prostředí, kde se dají vkládat krábky a člověk vidí celý řetězec. Četně boxů s mikráky, které si můžu nastavovat.
Naposledy upravil(a) M-Rock dne 21.06.2021 22:33, celkem upraveno 1 x.
Hans
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“