Tak to už ale byla spíš demonstrace peněz, si myslím.framikoin píše:kdysi tady bylo vypsany, kolik mel Page kytar. nebylo jich malo
Čím víc kytar, tím lépe????
Pravidla fóra
- Stalinova.Babicka
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nepročetl jsem celý thread, takže možná budu v něčem opakovat již řečené...
Mít více kytar má smysl. Jak již bylo řečeno - různá ladění, rezeva při přervání struny, různé zvuky, lenost přenášet nástroj, ale i to, že člověk si kupuje nové nástroje a třeba se mu nechce ty starší prodávat.
Mám víc kytar. 2 elektriky, jednu "mojí první", jednu na kterou hraju ted a ke které mám to pouto, hraje se mi na ní skvěle a hlavně jsem si na ní dlouho vydělával. Mám akustiku 6tku, to je "moje uplně" první, a 2 12tky. Jsem línej vše tahat mezi bytem a chalupou, takže můžu vždy někde něco nechat. Třeba Squier a Yamaha furt stráží na chalupě. Má to smysl...
Mít více kytar má smysl. Jak již bylo řečeno - různá ladění, rezeva při přervání struny, různé zvuky, lenost přenášet nástroj, ale i to, že člověk si kupuje nové nástroje a třeba se mu nechce ty starší prodávat.
Mám víc kytar. 2 elektriky, jednu "mojí první", jednu na kterou hraju ted a ke které mám to pouto, hraje se mi na ní skvěle a hlavně jsem si na ní dlouho vydělával. Mám akustiku 6tku, to je "moje uplně" první, a 2 12tky. Jsem línej vše tahat mezi bytem a chalupou, takže můžu vždy někde něco nechat. Třeba Squier a Yamaha furt stráží na chalupě. Má to smysl...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ja mam viac gitar preto, lebo nie som stylovo vyprofilovany... najcastejsie hravam na LP - dalo by sa povedat, ze prave k typu Les Paul mam vytvorene nejake to puto
Ale ked si chcem zahrat surfrock, tak sa mi hodi Strat so singlami a tremolom. Telecastra od Staggu mam na experimenty s tuningom, zvukom a da sa povedat, ze aj ako zaloznu gitaru. No a pololubovku Jolanu mam na Slovensku - aby som mal do coho hrabnut, ked pridem na par dni domov 
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
hlavní důvod proč mám víc kytar je ten, že z toho mám radost! A myslim, že to je to hlavní. Někdo si kupuje bundy, nebo hry na komp a má z toho radost. Já mám kytary. Není to to nejdůležitější?...dělat věci pro zábavu?
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak na tohle jsem zapomněl...Saul píše:hlavní důvod proč mám víc kytar je ten, že z toho mám radost! A myslim, že to je to hlavní. Někdo si kupuje bundy, nebo hry na komp a má z toho radost. Já mám kytary. Není to to nejdůležitější?...dělat věci pro zábavu?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
To sme dva, je to nádhernýframikoin píše:taky mam neskutecny poteseni pri vybirani nastroje/efektu/komba. jasne, ze je to nekdy tezky, ale strasne me to bavia ten pocit, kdy si sahnes na neco vysnenyho s pocitem, ze je to TVOJE
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
pravdaSaul píše:hlavní důvod proč mám víc kytar je ten, že z toho mám radost! A myslim, že to je to hlavní. Někdo si kupuje bundy, nebo hry na komp a má z toho radost. Já mám kytary. Není to to nejdůležitější?...dělat věci pro zábavu?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mam vždy dvě elektriky: začal sem Dimavery strat SSS pak sem si koupil GRX 70 od Ibanez kterou mam do teď - Dimavery sem prodal a koupil Epi LP special II kterou aktuálně prodávám - mam jí rád ale tolik mi k srdci nepřirostla - sem zvědavej a těšim se na další kytaru. 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Teda jako hru na compa jsem v životě nekupoval, takový lidi nepochopimSaul píše:hlavní důvod proč mám víc kytar je ten, že z toho mám radost! A myslim, že to je to hlavní. Někdo si kupuje bundy, nebo hry na komp a má z toho radost. Já mám kytary. Není to to nejdůležitější?...dělat věci pro zábavu?
Die Hard or Die Home
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Trao píše:Teda jako hru na compa jsem v životě nekupoval, takový lidi nepochopimSaul píše:hlavní důvod proč mám víc kytar je ten, že z toho mám radost! A myslim, že to je to hlavní. Někdo si kupuje bundy, nebo hry na komp a má z toho radost. Já mám kytary. Není to to nejdůležitější?...dělat věci pro zábavu?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
já taky pošilhávám po dalších kytarách, i kdyz moje kytara za moc nestoji, na některych prazcich bzuci atp. tak ji nikdy neprodam, ale posilhavam po SG, po telatku nebo po mustangu, jednou bych rad měl od kazdeho druhu jednu kytaru.... nebo aspon. LP, SG, Tele, Superstrat, Mustang, a pak nějakou bluesovku pololubovku......... akorat....... kdovi kdy budou prachy 
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
.. jo. bohužel pocit, když se kouknu do šrajtofle už je horšíframikoin píše:taky mam neskutecny poteseni pri vybirani nastroje/efektu/komba.
Jinak: Dřív jsem měl v plánu vlastnit všechny 4 základní typy (Strat, Tele, LP, SG) v černý barvě a že mi bude jedno jaká to bude značka a jak to bude hrát. Po tom, co jsem se dotknul Stratu od Dimavery sem si to rozmyslel... Ale asi taky budu mít víc kytar: Moje LP už mi přirostla k srdci.. tu neprodám. Nicméně neni až tak úžasná takže si někdy určitě koupim novou.
Ale z praktického hlediska často střídám ladění a kromě toho, že bych musel furt přelaďovat, tak moje běžné struny už těžko zvládají Dropped C
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
To já je chci až na strata...ale na Drop C. Mě stačí Drop D a to jenom potočím mechanikou...
LP kvůli tomu jak je nabasovaný, Sg kvůli tomu jak je nas..ný a tele kvůli tomu jak je erotický 
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Tuším že Vladimír Merta jednou řekl v nějakém rozhovoru, že když kupuje novou kytaru, tak nejdůležitějším měřítkem je, jak moc ho ta kytara inspiruje. U mě to třeba taky tak funuje, že když si půjčím od někoho jiného kytaru, tak mě napadají diametrálně odlišné figury. Mám doma akustiku a španělu a na každou vymýšlím úplně jiné písničky, protože ta kytara mi ten styl jaksi "vnutí". Prostě takové našeptávání 
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Tak, tak. Víc kytar, víc muziky. Momentálně mám jen svojí baskejtru a cítím, že elektrika mi celkem chybí. To už jsou dvě a poslední dobou mě dosti zaujalo dobro, časem bych se na to chtěl naučit. Tak zatím tři kytary by mi stačily. A už dlouho šilhám po banju, jak tenorovém, tak po pětce. To jsou ale jen sny. 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
mít tak po ruce pár litrů, už mám strata
a s tím našeptáváním mám zkušenosi - když jsem v Lídl musicu (bléé) zkoušel chorus, píchli mi přes něj strata do valvekinga a já tam improvizoval úplně jiné věci, než jsem hrával na explorera, nebo teď na cort "LP"... na explorera jsem taky skládal jinak, než na "LP"
a s tím našeptáváním mám zkušenosi - když jsem v Lídl musicu (bléé) zkoušel chorus, píchli mi přes něj strata do valvekinga a já tam improvizoval úplně jiné věci, než jsem hrával na explorera, nebo teď na cort "LP"... na explorera jsem taky skládal jinak, než na "LP"
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- tallicaman
To je zajimave, ze tu ve svem vyberu este nikdo nezminil vecko nebo explorera... Ja teda se na to vecko (od gibsona ne RR) chystam, bo to chci mit na rockove a bluesove songy a LP s emg si necham na ty nejdrsnejsi metalove narezy. Hlavne abych mel v zaloze aktivy v kombinaci s LP (basove brutalni zkresleni a zpivani emg 85) a pasivy s veckem (trosku jemnejsi) 
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH