Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

himself

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od himself »

Vtipný je, že používám 12-50 a ještě bych si někdy tenké struny (E, H) dovedl představit tlustší :)
Ronej
Nový uživatel

Příspěvek od Ronej »

Ahoj všem,
začal jsem po X letech opět hrát na akustiku, pořídil jsem si Yamahu FG800M, nevím co to tam jsou za struny, ale na moje prsty zatím nezvyk. Dají se nasadit na tuto kytaru vámi vychvalované XS (11-52 PB)? Nebo Elixír 80/20 Bronze Nanoweb 11 jsou měkčí? Vím, XS je asi na FG800 luxus, ale jestli mi 11-tky pomůžou s prsty a i zvukově, proč ne.
Jinak super fórum :wink: , díky.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

To Ronej
Klidně tam dej něco od Martina (11-52). Elixír je určitě měkčí než XS, ale bojím se trochu, že když nasadíš ty Elixíry, tak budeš naštvanej na zvuk... Osobně bych koupil nějaké Martiny, abych vyzkoušel, jestli mi (a také kytaře) budou jedenáctky opravdu vyhovovat... ale jestli ti jsou jedno tolary, natáhni ty Elixíry, přece jen budou přívětivější při znovutvorbě mozolů na polštářcích prstů.
bromden

Příspěvek od bromden »

Prskyn píše: 26.05.2021 13:20 To Ronej
Klidně tam dej něco od Martina (11-52). Elixír je určitě měkčí než XS, ale bojím se trochu, že když nasadíš ty Elixíry, tak budeš naštvanej na zvuk... Osobně bych koupil nějaké Martiny, abych vyzkoušel, jestli mi (a také kytaře) budou jedenáctky opravdu vyhovovat... ale jestli ti jsou jedno tolary, natáhni ty Elixíry, přece jen budou přívětivější při znovutvorbě mozolů na polštářcích prstů.
Nebo (já vím, opakuju se) žlutý Martiny "Tommy E.". Ty jsou pocitově měkký skoro jak elixiry, vydrží (podle mne) víc jak obyč Martiny, a stojí taky cca 2kila. Teda na hru prsty, zkušeností s vydrží při nějaké tvrdší trsâtkové řežbě nemohu sloužit.
Ronej
Nový uživatel

Příspěvek od Ronej »

Ahoj,
Děkuji za radu, objednám si žlutý Martiny Tommy E, uvidíme co zvuk, ale jak říkáte, prvně mozoly, pak něco hrubšího.🙂👍.
Ještě jednou dík.
R.
bromden

Příspěvek od bromden »

Tak xs po víc jak měsíci, cca 40 hodin hraní, a pořád pohoda, zvuk i stav beze změny... Řekl bych, že elixíry už mi nesmí přes práh. Furchovi to neskutečně prospělo.

Btw. Zajímalo by mne co v těch čínskejch fabrikách na kytary dělaj se strunama. Snažil jsem se tu lehce poštelovat kamarádovo novou hospodskou kytaru, a když jsem povolil struny (mimochodem uvádějí XTčka a asi to i jsou), tak struny zvlněný a hrbolatý jak D1. Pak se nemůžou divit, že se to k**** ladí a kolísá tón....
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Uvažuju o Xs nebo Elixirech na rezofoniky, Normální D addaria pro resonator umřely strašně brzo (mám sto chutí vyhodit kytaru oknem ale vím že nová hrála jak drak tak to musí být strunama) Struny s potahem by snad mohly být ok, myslím že hladkým válečkem ten potah moc nepoškodím.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Kolega kytarar mi velice dekoval za recenzi a koupil si XS na vsechny kytary a referoval maximalni spokojenost.
Taky uz pry nebude pouzivat elixiry
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
himself

Příspěvek od himself »

Kruci on je nemá Muziker, taky bych je rád vyzkoušel a tam mi expirují body...
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Jen rychlodotaz, k teleti kde mám k plné spokojenosti desítky jsem pořídil les paula, na kterém bylo nějaké bláto (asi devítky) a po natažení desítek mi to přijde pořád moc měkké, může ten drobný rozdíl v menzuře udělat tolik, že by tomu víc slušely jedenáctky?
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Jen rychloodpoved. Vyzkousej to. Bud ti to bude vyhovovat nebo ne, totez plati pro nastroj... bud to tam sedne nebo ne. Musis zkusit.

K tem XS strunam... to je panove a damy fakt pecka. Tak stabilni struny (zvuk, ladeni, vydrz) v teto cenove kategorii tezko naleznete.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ona je nejaka jeste drazsi cenova kategorie nez XS? :)
Apple zacali delat struny? :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

no jo, mel jsem byt konkretnejsi... jsou i nizsi cenove kategorie, ale i martiny za litr. Mezi strunami +-500,- ale XS dominuji v kvalite.
Nakousnuty jabko... no, to je na dlouhodobou neshodnou debatu... patrim k odpurcum :)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Musím navnadit šéfa ať to nabereme do obchodu. V popisu čtu že i na hladkých stunách je nějaký polymer, dotaz pro ty co už je zkoušeli, potřebuju na rezofonku sadu 013 a zvlášť E strunu 016 (013ka éčko mi zbyde) bude tam problém že to éčko je normální daddario? (pochybuju že bych sehnal jednotlivou xs)
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
bromden

Příspěvek od bromden »

hyenik píše: 26.06.2021 20:50 Kolega kytarar mi velice dekoval za recenzi a koupil si XS na vsechny kytary a referoval maximalni spokojenost.
Taky uz pry nebude pouzivat elixiry
Já teda tak radikální nejsem, prostě zvuk martinovskejch strun je svůj a úplně se ho vzdát se mi nechce, ale je pravda že poslední 4 sáhnutí do strunokrabice byly jen XS a žlutej Martin. 😎
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

džetro píše: 27.06.2021 10:22 Musím navnadit šéfa ať to nabereme do obchodu. V popisu čtu že i na hladkých stunách je nějaký polymer, dotaz pro ty co už je zkoušeli, potřebuju na rezofonku sadu 013 a zvlášť E strunu 016 (013ka éčko mi zbyde) bude tam problém že to éčko je normální daddario? (pochybuju že bych sehnal jednotlivou xs)
Myslím že problém nebude, možná v té životnosti,
ale mě dycky dřív přestanou hrát motané struny, takže je to fuk.
Na barytonce bez mrknutí oka mixuju různé sady, různých značek
(motané "háčko" zní výrazně líp než ten vazací drát z obvyklých sad :))
Podobně méně citlivě vidím i rezofonku, není to standardní sound, takže to nikdo nepozná, jestli tam mas neco jineho.
Ty nemotané struny jsou imho z XT serie. Zase si nedelejme iluze, ze Daddario vyrabi desitky specialnich serii, jsou to jenom variace stejneho zakladu.
Japhy

Příspěvek od Japhy »

džetro píše: 27.06.2021 10:22 potřebuju na rezofonku sadu 013 a zvlášť E strunu 016 (013ka éčko mi zbyde)
Není pak moc velký skok proti háčku? 016 mám na dobru celou sadu a neumím si představit mačkat to (byť se slidem jen občas) prstem. Předpokládám že to ladíš do akordu, takže asi D, ale i tak...
Ty XS mě lákají, na tele bych je prubnul, tam už mám v 010 jasno. Hledání těch správných strun k nástroji je stejně alchymie, nikdy bych nevyzdvihoval konkrétní typ jako nejlepší na vše, můžou být dvě podobné kytary a každá si řekne o jiné struny. I to je na novém nástroji to hezký, čekat která značka bude nejlíp fungovat.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Japhy píše: 27.06.2021 10:58
džetro píše: 27.06.2021 10:22 potřebuju na rezofonku sadu 013 a zvlášť E strunu 016 (013ka éčko mi zbyde)
Není pak moc velký skok proti háčku? 016 mám na dobru celou sadu a neumím si představit mačkat to (byť se slidem jen občas) prstem. Předpokládám že to ladíš do akordu, takže asi D, ale i tak...
Ty XS mě lákají, na tele bych je prubnul, tam už mám v 010 jasno. Hledání těch správných strun k nástroji je stejně alchymie, nikdy bych nevyzdvihoval konkrétní typ jako nejlepší na vše, můžou být dvě podobné kytary a každá si řekne o jiné struny. I to je na novém nástroji to hezký, čekat která značka bude nejlíp fungovat.
Myslím že by to mohlo být ok (maximálně to snížit na 015) reso sada co tam mám teď má 016, 018. 028 a klasická třináctková sada má 013, 017. 026 a pak v basech už jsou obě sady stejných tlouštěk
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Tak jsem ty XSka dneska v obchodě vychválil do nebes a už jsou objednané na prodejnu, tak vyzkouším.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

hyenik píše: 11.05.2021 11:09 takhle zatím průběžná verze, jeste se k tomu vratim v létě...
https://www.frontman.cz/daddario-xs-sve ... h-strunach
Slipy se maj plnit nejenom o vánocích....

A jak to vidíte s odstupem času vy?
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“