AMT Electronics

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: AMT Electronics

Příspěvek od cherreda »

Řekl bych, že Ultima s libovolně malým/velkým midifujswičem může splnit libovolný účel. :)
A nebo několik zřetězených Ultimek... :)
José

Příspěvek od José »

Cihly konečně u thomanna. Vzhledem k tomu, že jim to pár let trvalo, asi byl nějaký problém s výrobou ve velkém. K tomu mají i tím jejich CTRL systémem kontrolavatelnej pangaea virIRginbox. Kdybych nebyl vybaven LePreampem a Radarem asi mé oči směřují k Sibiří. (A stejně bych to rád s LePreampama porovnal side by side)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jo, uz se postupne objevuji dalsi videa, ale zatim me to porad nepresvedcilo :)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Včera mi dorazil AMT SS11, zkusil jsem ho nejdřív jen tak na sluchátka, všechno vypadalo OK.
Vzal jsem ho na zkoušku a zapojil do komba Fender Hot Rod, vstup smyčky ("power amp in"). Zvuk byl v podstatě nepoužitelnej kvůli absenci spodních frekvencí. Je možný, že ten preamp na kombu má tak brutálně jinou frekvenční odezvu? Jakože je tak naladěnej, že se počítá, že bude hrát do malého boxu s reprem 1x12, takže má ohulený spodky?
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Na SS11 v tomhle ohledu není nic atypického, chová se normálně jako jiné preampy, hrál jsem ho do Fryette koncáku i teď do Pangaey.
Tak ho prdni do inputu před clean a třeba to bude ok, roky jsem takhle provozoval ADA MP1 + Peavey Classic, stačí na preampu stáhnout volume.
José

Příspěvek od José »

A zkoušels, co s tím dělá ta emulace repra?
torst

Příspěvek od torst »

vasekh: Je to divný. V minulosti jsem pár podobných kombinací dělal a to spojení exter. preampu a koncáku hlavy vždy fungovalo normálně. Nechápu, proč u tebe ne. Zkusil bych tu krabku do jiného power ampu (Return), zjistíš, jestli je problém v krabičce nebo ve tvém koncáku.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Díky, určitě vyzkouším různé kombinace. Nebyl čas si s tím hrát, nechtěl jsem zdržovat kluky. Pokud vás nenapadá nic na první dobrou, tak jdu laborovat dál. Jinak charakter toho zkreslení se mi líbí moc a celkově je to perfektně vymyšlený.
Zvukově se mi hodně líbí V-twin, ale ovládání je naprosto dementní...
krasty

Příspěvek od krasty »

Měl jsem první verzi DeLuxe i HotRod a cokoliv bylo ve smyčce a s vyšším gainem stálo za prd. Hlavně basy zmizely. Čistý zvuk bez čehokoliv připojeného byl slušný, alespoň do té doby, než se postavil vedle dospělýho Fendera. Ta Eminence v nich byla žalostná.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Dal jsem do SS11 preampu Warmstone náhrady za 12AX7:
https://amtelectronics.com/new/amt-12ax7ws/
AMT warm stone 2.jpg
Kdyby to stálo třetinu, věřím, že by lidi měli víc chuti k experimentování, ale za 39 € je to tristní a z čistě obchodního hlediska je to nejspíš propadák. :)
Ale jinak je to vcelku zajímavá záležitost.
Čekal jsem výraznou změnu, ale není tomu tak - je to v pohodě, hraje to dobře, po starých lampách se to prostě chová jako nové lampy.
:) Prostě se žádná sovětská zrada nekoná, opět se mi potvrzuje, že v AMT nejsou žádní hňupi a vědí, co dělají.

:) Ovšem - jak suše poznamenal kamarád - a v čem je kromě ceny hlavní kámen úrazu:
"Nekupoval jsem si lampový krámy proto, abych pak z toho udělal nějakej Valvestate." 8)

Pozn.: V posledních verzích SS11 už jsou Warmstone osazeny z výroby.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

cherreda píše: 30.06.2021 13:08 Pozn.: V posledních verzích SS11 už jsou Warmstone osazeny z výroby.
Nezdá se mi, že by odkazovaná stránka podporovala výše uvedený výrok... (?)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ve 2015 uvadeli (posledni facelift zluty B a sedivy A), ze davaji pouze WS, kolega z kapely SS11B koupil a ma je tam.

Koukam, ze nyni ve spec. uvadeji obe moznosti - takze jak se jim zamane a mozna i podle skladovych zasob - ale to sis mohl vyguglit i sam: ;)
https://amt-sales.com/preamps/preamps-s ... 1b-modern/

Pri nakupu noveho preampu v obchodu bych urcite chtel osazeny WS, protoze jsou 3x drazsi nez obyc. 12AX7, ktere odesly v tom mem starsim 2014. Taky jsem tehdy kupoval novy, ale cca za 7000, domnival jsem se, ze pozdejsi zdrazeni na 9000 mimo jine zapricinilo i osazeni WS.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Jako věřím, že to hraje klidně stejně nebo líp s těma tranďákama, ale nechat si záměnu "at the discretion of the manufacturer" je docela neseriózní. Taková slovanská mentalita. Lampy jsou lampy a spousta lidí si to kupuje právě kvůli tomu.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nějak ses do toho po slovansku zakousnul. :)
Já jim to klidně odpustím. 8)
Zrovna v SS11 je výměna velmi snadná a někdy dřív jsem zaregistroval nějaké video, ve kterém Demišev nabádal k experimentování s různými lampami.
Ostatně příklad: kamarád tam před pár lety zkusil prdnout Mesa SPAX7, které mu zbyly po přelampování zesiku a říkal mi, že zvuk šel nahoru, doslova říkal "hraje to jako prase tvl". Věřím mu, je to hodně zkušený kytarista a stud. zvukař, ale neslyšel jsem to.
Chtěl jsem zkusit nějaké TAD highgrade, které jsem vyšetřil, ale nakonec jsem jednu musel dát do LeLeadu a už mám jen jednu, tak jsem využil ty WS, když už je mám.

Celkový přístup AMT mi zrovna připadá snaživě seriozní a s příjemně otevřenou a pragmatickou komunikací, oproštěnou od přestřeleného marketingového humbuku.

Co se týká konkrétně toho "problému" osazení preampu lampami nebo WS "dle uvážení výrobce", tak to bych spíš viděl jako operativní řešení toho, že jim možná dnešní situace, jako spoustě jiných firem, hází vidle do pravidelné výroby - zrovna WS jsou vyprodané.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

torst

Příspěvek od torst »

jasně, že sluchem nepoznáš ani prd, ale jak říká cherredův kámoš - fetišisticky bych tam tu lampu chtěl jako lampu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

torst píše: 1.07.2021 13:24 jasně, že sluchem nepoznáš ani prd
:) Copak to je za moudro, vaše jasnosti? ;)
Máme to chápat tak, že Torst má v ruské inženýry takovou důvěru, že bylo zcela jasné, že rozdíl mezi lampou a Warmstone nebude slyšet? :)
O slyším/neslyším by nám v populární hudbě mělo jít především, ne? 8)
Opakuju, co jsem napsal výše - sám jsem nečekal, že to bude v pohodě.
Ale hraje to dobře, šméčko ani podvod to není a v AMT evidentně vědí co dělají.
Stojí to hodně a je to spíš zajímavost, neběžím objednávat 20 ks pro všechny preampy.

Ale řeknu vám jedno - když vidím, že to funguje jako kvalitní lampa, skoro si říkám, že bych je časem vyzkoušel do aspoň jedné stud. mašinky - micpreampu nebo channelstripu - představa nemyslet na údržbu je docela lákavá. 8)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Ta tr. věc je, rekl bych jen na určitéh napětí na anodě, takže se nedá použít všude jako přímá náhrada, he?

Ps jinak nahrady elektronek treba mos fetem, jse zaznamenal dávno, ale tam slo spis o provizorni reseni do starych radií, kde dané typy byli těžko k sehnání či předražené..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Chlapi, aspoň občas ty odkazy rozklikněte. ;)
https://amt-sales.com/other/tubes/amt-1 ... tone-tube/

Červený nápis:
Before you buy, make sure that the anode (plate) voltage in your device at is least 30V.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“