Dělám si legraci, ale ta náhrada 12AX7 to není legrace, ale přímý tah na oblbnutí lidí. Lampové zesilovače a preampy se kupují kvůli "zvuku" lamp ( a traf) a ten NIC nenahradí. Je to jako v Kocourkově...
AMT Electronics
Pravidla fóra
Re: AMT Electronics
Tak už zbývá "jen" vyvinout polovodičovou náhradu EL34 (a 6L6) a tím pak osazovat ty zpropadené lampové krámy... 
Dělám si legraci, ale ta náhrada 12AX7 to není legrace, ale přímý tah na oblbnutí lidí. Lampové zesilovače a preampy se kupují kvůli "zvuku" lamp ( a traf) a ten NIC nenahradí. Je to jako v Kocourkově...
Ano, je za tím rozhodně záměr oblbnout lidi, v podstatě ruská propaganda.
Já sedím v Petrohradu mezi Putinovými hackery, protože proč bych sem ten post o nelampách jinak dával.
Naštěstí se češi zmást nenechají. 
| Cruel YT | Cruel sptf
Nerozčilovat se, nemířil jsem na rusko a propagandu, ale na obecné oblbovaní lidí a to za nemalé "peníze"...
Ale když už jsi to načnul: myslíš nenechat se napálit jako nok na hradě ???
Ale když už jsi to načnul: myslíš nenechat se napálit jako nok na hradě ???
Ano, já to chtěl jen nenápadně zdůraznit, bo čtucherreda píše: 1.07.2021 15:22 Chlapi, aspoň občas ty odkazy rozklikněte.
https://amt-sales.com/other/tubes/amt-1 ... tone-tube/
Červený nápis:
Before you buy, make sure that the anode (plate) voltage in your device at is least 30V.
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Jj, správná poznámka.
No překvapivě to zatím nevypadá, že by místní účastníci zájezdu, zalykajíce se šíleným hysterickým smíchem z frustrace, že svět už nikdy nebude stejný, staré skleněné lampy vytrhávali z patic.
JirkaT:
Jsem v klidu.
Je jasné, že náhražky lamp jsou na HF příjemně kontroverzní téma na deštivá odpoledne.
Akorát já už k nim nejsem schopný vygenerovat nic víc, než jsem udělal.
(nok na hradě - nevím o co jde, jsem mimo - ale počítám, že snad radši nevědět)
No překvapivě to zatím nevypadá, že by místní účastníci zájezdu, zalykajíce se šíleným hysterickým smíchem z frustrace, že svět už nikdy nebude stejný, staré skleněné lampy vytrhávali z patic.
JirkaT:
Jsem v klidu.
Je jasné, že náhražky lamp jsou na HF příjemně kontroverzní téma na deštivá odpoledne.
Akorát já už k nim nejsem schopný vygenerovat nic víc, než jsem udělal.
(nok na hradě - nevím o co jde, jsem mimo - ale počítám, že snad radši nevědět)
| Cruel YT | Cruel sptf
kdy vymysleli elektronku? před 100 lety? To se ví, že v době kompjůtrůtrůtrů už může fungovat 100% kompatibilní náhrada. (Co teprv Kemper, Fractal !) A je jasný, že si tam každej dá radši lampu, tak jako ve srubu bude mít pertrolejku a ne LEDky. Nostalgie, styl.
Ty společeskopolitický narážky taky moc nechápu.
Ty společeskopolitický narážky taky moc nechápu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Včera jsem si na to vyhradil čas a pořádně jsem protestoval AMT SS-11 se kombem Fender Hot Rod (do návratu smyčky) a můžu zodpovědně prohlásit, že tyhle dvě věci si moc nerozumí. Hlavně v čistým kanále je to velký propad - AMT je hubené a ploché proti preampu komba. Je pravda, že preamp Hot Roda je hodně basový, nahrávali jsme přes něj baskytaru a bylo to dobré. Možná to tak je, aby pak z malého komba hrnul relativně tlustý zvuk, což se skutečně děje a to se mi na FHR moc líbí.
Jinak zkreslení na AMT už je fajn, tam samozřejmě to srovnání je těžké, protože FHR má naprosto prasečí vintage zkreslení, které se občas hodí, ale fakt jen někde. Kdežto AMT má moderní zvuk, na tvrdší styly.
Pak jsem zkoušel AMT s Radarem naživo a to je pro mě úplně o ničem, protože to nemá ten lampový feel (zase jde hlavně o čistý kanál).
Takže jestli si AMT nechám, tak to bude zřejmě k počítačí na nahrávání (reampování) tvrdších kytar.
Jinak zkreslení na AMT už je fajn, tam samozřejmě to srovnání je těžké, protože FHR má naprosto prasečí vintage zkreslení, které se občas hodí, ale fakt jen někde. Kdežto AMT má moderní zvuk, na tvrdší styly.
Pak jsem zkoušel AMT s Radarem naživo a to je pro mě úplně o ničem, protože to nemá ten lampový feel (zase jde hlavně o čistý kanál).
Takže jestli si AMT nechám, tak to bude zřejmě k počítačí na nahrávání (reampování) tvrdších kytar.
No a toto jsi vyzkoušel nebo ne?
Nevim, jestlis to zachytil, ale taky ti to chování komba potvrzoval Krasty a ten rozhodně ví, která bije.
Ještě mě napadlo - kterou verzi SS11 máš?
B je totiž "metalová", má víc gainu, zkreslené jsou oproti A víc saturované a komprimované, takže toto by jistě taky hrálo roli a pro Tebe by možná bylo ještě méně vhodné.
cherreda píše: 18.06.2021 12:52 Tak ho prdni do inputu před clean a třeba to bude ok, roky jsem takhle provozoval ADA MP1 + Peavey Classic, stačí na preampu stáhnout volume.
Nevim, jestlis to zachytil, ale taky ti to chování komba potvrzoval Krasty a ten rozhodně ví, která bije.
krasty píše: 18.06.2021 16:25 Měl jsem první verzi DeLuxe i HotRod a cokoliv bylo ve smyčce a s vyšším gainem stálo za prd. Hlavně basy zmizely. Čistý zvuk bez čehokoliv připojeného byl slušný, alespoň do té doby, než se postavil vedle dospělýho Fendera. Ta Eminence v nich byla žalostná.
Ještě mě napadlo - kterou verzi SS11 máš?
B je totiž "metalová", má víc gainu, zkreslené jsou oproti A víc saturované a komprimované, takže toto by jistě taky hrálo roli a pro Tebe by možná bylo ještě méně vhodné.
| Cruel YT | Cruel sptf
Po minulém asi ne úplně zdařilém pokusu Audioteku (myslím) se AMT rozhodli zkusit provozovatelé HF. 
| Cruel YT | Cruel sptf
Mam taku otazku na vsetkych co ste hrali alebo odskusali preamp SS11A/B. Ja mam ten uplne prvy, mal by byt totozny s v.A myslim.
Ten crunch kanal, preco hra tak divne pri vyssom skresleni, asi tak od polovice drahy potaku? Neviem ten zvuk popisat uplne, ale znie to akoby sa nieco zahlcovalo/nestihalo niekde asi v basoch (trosku ako zly fuzz), zvlast pri rychlejsich uderoch trsatkom do jednotlivych strun. Najpr som si myslel ze je to problem v mojom kuse, skusil som aj lampy vymenit, bez vysledku. Potom som odskusal simulaciu SS11X od Mercuriall a tam to crunch channel robi uplne rovnako. (Inac, je to sice simulacia Bcka ale clean aj crunch hra uplne rovnako ako realne Acko, akurat treti channel je mierne iny, ale nie moc). Skusal som pozriet na YT nejake dema a tam je to miestami pocut tiez ked clovek vie na co sa zamerat.
To je tak naschval? Pride mi to byt divne, zvlast ked to Lead channel nerobi v ziadnej polohe. Inac ten pedal hra super, lead channel mi dost sadol, clean je tiez pekny, aj ked na moj vkus prilis "clean"
Akurat ten crunch mi hra dobre len v miernejsich polohach, nie ze by to nejak zasadne vadilo, ale vrta mi v hlave preco, ci je to dizajnova chyba alebo zamer...
Ten crunch kanal, preco hra tak divne pri vyssom skresleni, asi tak od polovice drahy potaku? Neviem ten zvuk popisat uplne, ale znie to akoby sa nieco zahlcovalo/nestihalo niekde asi v basoch (trosku ako zly fuzz), zvlast pri rychlejsich uderoch trsatkom do jednotlivych strun. Najpr som si myslel ze je to problem v mojom kuse, skusil som aj lampy vymenit, bez vysledku. Potom som odskusal simulaciu SS11X od Mercuriall a tam to crunch channel robi uplne rovnako. (Inac, je to sice simulacia Bcka ale clean aj crunch hra uplne rovnako ako realne Acko, akurat treti channel je mierne iny, ale nie moc). Skusal som pozriet na YT nejake dema a tam je to miestami pocut tiez ked clovek vie na co sa zamerat.
To je tak naschval? Pride mi to byt divne, zvlast ked to Lead channel nerobi v ziadnej polohe. Inac ten pedal hra super, lead channel mi dost sadol, clean je tiez pekny, aj ked na moj vkus prilis "clean"
Ze srandy jsem vzal na bazaru P2, takže zde minirecenze z prvního zkoušení.
Zkreslení je hodně silný. Já jsem hrál s gainem na 9 hodin, na nějaký sóla bych si dokázal představit i 10, ale pak už je to fakt hodně. Je to prostě krabička pro metal. Zní dobře, hutně, plně.
Co mě přemluvilo k vyzkoušení jsou 3 módy:
1/ klasický stompbox před preamp - k tomu není co dodat, při vypnutí je to bypass
2/ preamp - z krabičky leze "preamped" signál, zkoušel jsem to do návratu u komba Fender Hot Rod. Funguje to. Zvuk ale není tak pěknej, jako u preampu komba, hlavně vyštěkávají výšky, který ten lampovej preamp komba umí hezky zjemnit.
3/ cab.sim. - leze z toho hotový signál, ošetřený cabinet simulací. Neměl jsem přímý srovnání, ale nepřišlo mi to rozhodně horší než nějaké Palmery a podobné srance, co jsem dříve slyšel v ukázkách. Řekl bych, že na limitu toho, co umí analogové simulátory.
Celkové zhodnocení: v módu 1/ to dělá, co má, to už je jen otázka vkusu, módy 2/ a 3/ jsou zvukový kompromis, ale jako záloha použitelný, takže celkově za ty peníze to umí docela dost věcí.
Zkreslení je hodně silný. Já jsem hrál s gainem na 9 hodin, na nějaký sóla bych si dokázal představit i 10, ale pak už je to fakt hodně. Je to prostě krabička pro metal. Zní dobře, hutně, plně.
Co mě přemluvilo k vyzkoušení jsou 3 módy:
1/ klasický stompbox před preamp - k tomu není co dodat, při vypnutí je to bypass
2/ preamp - z krabičky leze "preamped" signál, zkoušel jsem to do návratu u komba Fender Hot Rod. Funguje to. Zvuk ale není tak pěknej, jako u preampu komba, hlavně vyštěkávají výšky, který ten lampovej preamp komba umí hezky zjemnit.
3/ cab.sim. - leze z toho hotový signál, ošetřený cabinet simulací. Neměl jsem přímý srovnání, ale nepřišlo mi to rozhodně horší než nějaké Palmery a podobné srance, co jsem dříve slyšel v ukázkách. Řekl bych, že na limitu toho, co umí analogové simulátory.
Celkové zhodnocení: v módu 1/ to dělá, co má, to už je jen otázka vkusu, módy 2/ a 3/ jsou zvukový kompromis, ale jako záloha použitelný, takže celkově za ty peníze to umí docela dost věcí.
dík za report. Ten trojitej výstup je šikovnej a blbuvzdornej. Chápu správně, že u Drive out jsou ovladaČE cLEANU NEFUNKČNÍ, TEDY TVRDÝ BYPASS?
https://www.muziker.cz/amt-electronics-p2
https://www.muziker.cz/amt-electronics-p2
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Přesně tak.
Pro zvídavé: bohužel nejde fungovat tak, že kytarista si pouští do aparátu zkreslení v módu 1/ a zvukař si odebírá signál v módu 2/ nebo 3/. Poměr cleanu vůči distorzi je jiný a nelze nastavit.
Pro zvídavé: bohužel nejde fungovat tak, že kytarista si pouští do aparátu zkreslení v módu 1/ a zvukař si odebírá signál v módu 2/ nebo 3/. Poměr cleanu vůči distorzi je jiný a nelze nastavit.
nechci se hádat, ale pro zvukaře by to právě nastavit šlo, pomocí od level a cl level, ne? Ale to jsou teorie, kdy taková situace nastane?
Máš pravdu, teď nevím, s čím jsem měl problém. Možná jsem si to nějak neuvědomil.
Teoreticky by sis mohl brát z krabičky odposlech přímo do ucha nebo do monitoru. Například my máme zašpuntovanýho bubeníka, takže si všechno zvučí do uší a místo mikrofonu by si mohl odebírat signál jackem z krabičky. Je ale fakt, že z našeho pohledu by bylo asi nejužitečnější, kdyby krabička pouze vysílala čistý zvuk kytary pro nahrávání za účelem pozdějšího reampu.
Teoreticky by sis mohl brát z krabičky odposlech přímo do ucha nebo do monitoru. Například my máme zašpuntovanýho bubeníka, takže si všechno zvučí do uší a místo mikrofonu by si mohl odebírat signál jackem z krabičky. Je ale fakt, že z našeho pohledu by bylo asi nejužitečnější, kdyby krabička pouze vysílala čistý zvuk kytary pro nahrávání za účelem pozdějšího reampu.
zašpuntovaný bubeník 
čistej zvuk pro reamp - to chce ještě DI čko.
čistej zvuk pro reamp - to chce ještě DI čko.
včera zkušební domácí nahrávání z preampu AMT R2 (Mesa). Docela to zní dobře, našel jsem ve svém archivu impuls, kterej ten sound recta ještě podpořil, kupodivu nikoli od 4x12, ale od 2x12 Rockwell.
Jo, na krabičku je to slušný.
dííík!
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele: