Pořadí zapojení kytarových efektů

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Marek_K

Re: Pořadí zapojení kytarových efektů

Příspěvek od Marek_K »

jastud píše: 17.07.2021 11:03 2/ Ja uz bych nedal AC3 nikam. Mel jsem ho a prisel mi hrozny.
Díky za postřeh. Na různých srovnávačkách jej uvádí jako "nejlepší" simulátor akustiky...
Ale tady na fóru jsem na něj moc chvály nenašel.
Ještě jsem při hledání narazil na HOTONE Omni AC
https://www.hotoneaudio.com/products/omni/omni-ac
Na YT mi přišel zvukově lepší, než ten AC-3.

I bych zvedl p***l a zajel si jej vyzkoušet, ale v Brně (Kytary.cz) jej momentálně nemají.
Marek
Kytarista-věčný začátečník
jastud

Příspěvek od jastud »

Prijatelny simulator akustiky se dal vykutit na Zoom G1On. Cenove to vyjde lip nez ta AC3 a navic to ma hafo dalsiho vyuziti.

https://hudebnibazar.cz/zoom-g1on/ID384168/
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
kunec

Příspěvek od kunec »

Já se v tomto názoru připojim k Honzovi, od kterého jsem AC3 koupil. Do měsíce šlo dál.
jastud

Příspěvek od jastud »

Taky sem ho poustel za pusu. Urcite jsi na tom neprodelal :-)
Placka

Příspěvek od Placka »

jastud píše: 18.07.2021 17:09 Prijatelny simulator akustiky se dal vykutit na Zoom G1On. Cenove to vyjde lip nez ta AC3 a navic to ma hafo dalsiho vyuziti.

https://hudebnibazar.cz/zoom-g1on/ID384168/
Souhlasím, jen ten bazarovej G1on je dost drahej, bývá kolem 800 a viděl jsem ho snad i za 500, to pak poměr cena/vykon opravdu nemá konkurenci :)
jastud

Příspěvek od jastud »

Dneska uz ho za petibabu neporidis. Je to vintage kult. Litr je minimum.
Placka

Příspěvek od Placka »

Tak v tom případě nabízím za petibabu svůj, normálně vše funguje, jen jsem ho přejel autem :)
Ne vážně, G1on vydrží i přejetí autem, jen se mi zdeformovalo šasí, ale potaky, tlačítka, switche, displej... Vše funguje. Prostě ještě stará dobrá, poctivá Čína :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a proč jsi ho přejížděl autem?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

zátěžový test, ne?
G1on mám a ten Acu sim jsem používal v jedné skladbě jako náhražku ak. kytary. Celkem to šlo, ale byla to spíš taková "ovoněná" elkytara. Takže G1on taky doporučuju, hlavně můžeš doplnit nějaký krátkým Roomem, kterej ten pocit "dutosti" přidá.

P.S.: poslechni si clip. Krkový singl je ta nejlepší matérie. Ta ukázka zní hodně dobře, se zavřenýma očima bych si myslel, že je to akustika přes piezzo. Mě to takhle nehrálo ani náhodou, protože jsem zapojoval do vstupu comba, kdežto tohle je linková nahrávka.
Naposledy upravil(a) torst dne 19.07.2021 15:00, celkem upraveno 1 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

i nejlepší simulator akustiky bude jenom simulator akustiky :)
sahodlouze resime, ze dobre sejmout skutecnou akustiku je sakra problem,
tak jak asi bude vedle toho hrat elektrika pres krabicku?
Na dve holící balady za vecer je to fajn, jinak moc ne a prestoze bych taky hlasoval pro Zooma, tak ani zadne efekty to nejak extra nezachrani. Dulezite je kam to ma byt a podle toho se rozhodnout.
(napr. ja jsem ta jednu krátkou pasaz na metalovem koncerte hraval, protoze to bylo nejjednodussi, ale zvukove to bude vzdycky jenom chabá náhražka).
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

Celkom schodne alternativne riesenie na obcasnu akusticku kamuflaz je kombinacia nejakeho analog AC sim-u a akustickeho IR
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Zdravím všechny,
potřeba domácího pedalboardu mě přinutila si po mnoha letech dojít pro radu na tohle fórum. Dlouho jsem si vystačil jen s multiefektem a looperem, pak jsem začal dokupovat pár externích krabiček a dnes už chci mít většinu efektů jednotlivě, byť multiefektu se stále ještě zbavit nechci.

Co používám:
Noise gate (BOSS NS-2)
Kompresor (TCE Hypergravity mini)
Overdrive (Joyo Maximum)
Modulace - chorus, tremolo, phaser... (Joyo Vision)
Multiefekt Zoom G3X (delay, reverb, pedal pitch, simulátor basy a reproboxu)
Looper - Digitech JamMan Solo XT
Digitech Trio+

Hraju už jen sám doma a prakticky výhradně do sluchátek (přes zvukovku). A moje otázka zní - jak to zapojit dohromady? Na multizdroj, kabeláže atd. ještě čekám, takže testovat můžu zatím jen menší celky. Chtěl jsem použít toto zapojení:

Bohužel, pokud je Trio+ zapojeno do smyčky NS-2, zvuk z něj je utlumen, pokud nehraje kytara. To mi vadí a Trio+ tak bude muset být mimo. Má někdo lepší nápad nebo konstruktivní kritiku k tomuto zapojení?

Díky.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ano, v prvním případě je to špatně, jak jsi již zjistil. Ten druhý případ bude lepší, odhlučnit gatem dva pedály, které přidávají ze své podstaty šum.
wiston
Kontaktovat uživatele:

Seřazení krabiček - pedalboard

Příspěvek od wiston »

Ahoj, po delší době se vracím k hraní. Vyhrabal jsem všechny krabičky, které jsem měl doma a koupil k tomu velkej pedalboard a case od Fenderu (vše v akci! :D ) a teď bych to všechno rád nějak hezky zadrátoval. Nikdy jsem si nelámal hlavu s tím, jak krabičky řadit. Hrál jsem vždycky tak na 2-3 naráz. Teď bych rád zapojil všechno co je na obrázku nějak smysluplně, abych to mohl jen vybalit, zapíchnout a hrát. Máte někdo tipy? Vím, že se tohle na netu dost řeší, jak zapojit pedalboard atd. atp. ale mě to nikdy moc netankovalo a vlastně ani nevím, jestli je to s mýma krabičkama nutné? Díky za rady!
9CB6EFE8-269D-45E6-98BE-07411B644FD4.jpeg
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dík, sloučeno. Wistone, po 114 příspěvcích bych čekal, že budeš seznámen s uživatelským kodexem.
Jinak např. a milion dalších:

A pokud to nechceš moc řešit, tak ladička - kvákadlo - worm (pokud používáš jako autowah) - boost - overdive - distortion - APARÁT - (dále v efektové smyčce aparátu) modulace - reverb - delay - looper.
Tak jako tak mi to vychází na 4 káblovou metodu propojení s ampem, jenom tak přijít, zapojit a hrát nepůjde. Leda bys na aparátu používal pouze čistý kanál a zkreslení bral jen z krabiček, pak by stačilo vše zapojit před aparátem.
wiston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wiston »

Ahoj, díky za odkaz a za tipy. Moc sem už nechodím, takže se omlouvám za způsobený "bordel". Jinak mám VOX AC30HW2 - takže žádný loop. Předpokládám, že to teda jen nasekám za sebe a bude.
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

jo to nahod vsetko za sebou a uvidis, jak pise Hendrek. Za mna, ja mam radsej reverb az na konci za delayom, takze by som to zapojil takto:
tuner - wah - spark - blues driver - RAT - small clone - delay - reverb - looper.

U Worm zalezi jak to pouzivas, ja mam radsej tremolo niekde medzi reverbom a chorusom, ale phaser je lepsi niekde na zaciatku pred skreslenim.

tak snad to pomoze :)
volfi

Příspěvek od volfi »

Co říkáte na zapojení Wah před noisegate? Wah není TB, ale případně bych ho upravil. Říkám si, že by to mohlo fungovat úplně v pohodě. Nemám to jak vyzkoušet, jelikož mě schvátil moribundus a zároveň potřebuju do konce týdne objednat PB.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

Wah bývá většinou 1. za kytarou, ne? NG bych klidně posunul.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“