Gibson Les Paul standard - jaký ročník

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
HoSl

Re: Gibson Les Paul standard - jaký ročník

Příspěvek od HoSl »

911 píše: 6.08.2021 22:29 Tak mám Kanadu.

IMG_1534.jpg
Copak je to za kobylku?
911

Příspěvek od 911 »

Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

innerself

Příspěvek od innerself »

torst píše: 7.08.2021 10:47 očuchávání Gibsonů ...., závidim vám vaše starosti !
Hlavně, že se lidi smáli, že řešim hodnotu poťáků :D.

Jinak ke kobylkám. Nepoužívá někdo z vás tohle? Obrázek

Kytarista z kapely si to nemůže vynachválit. Prej je regulace o dost jemnější než přes "kolíky". Za mě to vypadá zase o dost líp, jako kytary s floydem, co vypadaj víc jako stroj :D
Naposledy upravil(a) innerself dne 7.08.2021 20:32, celkem upraveno 1 x.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tak ve Slashovi jsou snímače z devadesátek a musím říct, že je to dost velký rozdíl. Zvuk je čitelnější a dynamičtější. Ta kytara má ohromně tlustej zvuk a dost jí to pomohlo. Na druhou stranu nová 498T skončila v Traditionalu, což je na LP kytara hodně do výšek a citelnější škody to nezpůsobilo. Zkreslení má teď takovou chemickou pachuť, ale díky celkový výškovosti ji to úplně nezahltilo.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Swiz

Příspěvek od Swiz »

Vanilková vůně je z nitro laku. Čím déle kytara je v kufru tím intenzivněji voní protože se to neodvětrává.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

Alternátor píše: 8.08.2021 17:42 Tak ve Slashovi jsou snímače z devadesátek a musím říct, že je to dost velký rozdíl. Zvuk je čitelnější a dynamičtější. Ta kytara má ohromně tlustej zvuk a dost jí to pomohlo. Na druhou stranu nová 498T skončila v Traditionalu, což je na LP kytara hodně do výšek a citelnější škody to nezpůsobilo. Zkreslení má teď takovou chemickou pachuť, ale díky celkový výškovosti ji to úplně nezahltilo.
Jaký jsi dostal top? Pošleš fotku? Některé ty November Bursty nevypadají zle. Ikdyž jsou velmi daleko od toho, na co v November Rain hrál a to i vizuálně. Anaconda a Vermilion je tragédie.
911

Příspěvek od 911 »

Swit: Tak to si nemyslím, mám Gibsona už 5 let v jiném futrálu ,abych si ten origo nezničil a v něm to nevoní vůbec,kdežto když otevřu ten origo uhodí mě okamžitě závan vanilkové vůně a to tam ta kytara už 5 let není.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Alternátor

Fotku jsem posílal na předchozí stránce, tak ať to tady nezahlcuju tím samým :) . Já ho kupoval, protože jsem chtěl Standarda v Tobacco burstu a klasická padesátka byla nedostupná. Tohle tomu bylo vizuálně nejblíž. Byl jsem rád, že ke kytaře dali i krytku výztuhy bez podpisu. Vyměnil jsem ji ještě dřív, než struny. Nechci, aby to na všechny strany řvalo. Ta kytara se mi líbí, hraje výborně, ale nějak mám averzi vůči tomu dojmu, jakým většina signature modelů působí. Hele, mám signature model toho a toho, teď budu hrát jako on... Zkrátka to působí trapně. Nehnusnější bylo asi Angusovo SG, co mělo vykládání hmatníku ve tvaru blesku. Vermilion a Anaconda jsou vrchol nevkusu. Jinak co se týče té vanilkové vůně, fakt je to kufrem. Taky jsme to rozebírali na předchozí stránce :)
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Swiz

Příspěvek od Swiz »

Alternátor píše: 9.08.2021 21:05 Fotku jsem posílal na předchozí stránce, tak ať to tady nezahlcuju tím samým :) . Já ho kupoval, protože jsem chtěl Standarda v Tobacco burstu a klasická padesátka byla nedostupná. Tohle tomu bylo vizuálně nejblíž. Byl jsem rád, že ke kytaře dali i krytku výztuhy bez podpisu. Vyměnil jsem ji ještě dřív, než struny. Nechci, aby to na všechny strany řvalo. Ta kytara se mi líbí, hraje výborně, ale nějak mám averzi vůči tomu dojmu, jakým většina signature modelů působí. Hele, mám signature model toho a toho, teď budu hrát jako on... Zkrátka to působí trapně. Nehnusnější bylo asi Angusovo SG, co mělo vykládání hmatníku ve tvaru blesku. Vermilion a Anaconda jsou vrchol nevkusu. Jinak co se týče té vanilkové vůně, fakt je to kufrem. Taky jsme to rozebírali na předchozí stránce :)
Aha jo ten November Burst je takový vpohodě i ten Apettite mi neva, až na to že ani trochu nevypada jako originál Apettie od Deriga. Akorát ty ceny jsou docela přestřelené. Atakuje to ceny Custom Shopu z druhé ruky.
JuanV

Příspěvek od JuanV »

Po 4mesicich jsem konecne dostal 60s unburst. No vystupni kontrola u Gibsonu ma stale co dohanet, z toho jsem nadsenej teda nebyl. Vycvachtany piny na popruh ve dreve, muselo se to vyplnit. Cidlinou spatne srazeny lemovani u prazcu, zubaty. Jako nic, co nejde resit, ale je to trosku DoDo.
'1918 Violoncello (CZ), '1991 Fender Stratocaster Ultra (USA), '1992 Gibson Les Paul Custom (USA), '1995 Epiphone Les Paul Standard (Korea), '2002 Fender Standard Telecaster (USA), '2013 Taylor 714ce V-Class (USA), '2018 Maton EBG808TEC Tommy Emmanuel (Austrálie), '2021 Cordoba GK Studio Limited,
Marshall JMP-1, 9100, SV212; TC Triple-C, TC G-Major 2; AER Compact 60; Fractal Audio FM9, Positive Grid Spark
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ony ty oslavy zlepšení kvality po odchodu Henryho byly asi trochu předčasné :lol: ale tak co by člověk chtěl za ty prachy :D
Nějaké ty nedokonalosti se dají přehlédnout, vzhledem k podílu ruční práce, ale nechápu, že takovou kytaru někdo drží v ruce a řekne ok, tady je všechno v cajku, dá razítko a zabalí ji do kufru. :? Tak teda funkční QC nepředstavuju.
Alternátor

Na webu Music City jsem před časem viděl B-stock Slashe s křivě namontovaným jackplatem. Skoro podezřívám zaměstnance, že si s tím pohráli, aby se dala snížit cena. Ostatně celou dobu ho tam měli za běžnou cenu, najednou zmizel, asi na půl hodiny se objevil B-stock s významně sníženou cenou a křivým jackplatem a za chvíli byl taky pryč. Nechci rozvíjet konspirační teorie, ale tohle už mi přišlo jako moc blbejch náhod najednou.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

Ono při pom množství, co Gibson dnes vyrobí je to asi těžké. Na druhou stranu, nejsou to levné kytary a podobné věci tam člověk vidět určitě nechce. Druhá věc je, že Gibson asi chce udržet rozdíl mezi USA a Custom Shopem a to nejen v použitých materiálech.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Myslím, že nejde o vědomé 'nezlepšování' kvality u běžné produkce, ale o nastavení procesu v poměru cena/výkon. Bohužel to dost často kazí detaily na montáži jako jsou ty křivé jackplaty, rámečky snímačů, atd. I ten binding hmatníku by šel dělat o něco pěkněj.
Když pominu dřevo, tak je Custom shop zpracováním/finišem/elektrikou pořád o notný kus dál. Při bazarových cenách CS mi kytary jako je ten Slash nedávají vůbec smysl.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

bubucci píše: 11.08.2021 12:30 Myslím, že nejde o vědomé 'nezlepšování' kvality u běžné produkce, ale o nastavení procesu v poměru cena/výkon. Bohužel to dost často kazí detaily na montáži jako jsou ty křivé jackplaty, rámečky snímačů, atd. I ten binding hmatníku by šel dělat o něco pěkněj.
Když pominu dřevo, tak je Custom shop zpracováním/finišem/elektrikou pořád o notný kus dál. Při bazarových cenách CS mi kytary jako je ten Slash nedávají vůbec smysl.
Vědomě určitě ne ale tak nějak se tomu nedivím vzhledem k množství kolik toho vyrábí. Dnes je Gibson USA těžká sériovka. V 80s 90s a 2000 na těch kytarách šel vidět ten čas, který tomu někdo věnoval.

No já právě nikdy nechápal, kdo si koupí signature USA model za 60+ když jsem ještě před třemi lety sehnal R8 za 62k. Dnes jsou ceny trochu výš ale pořád se dá sehnat Custom Shop ve stavu nové kytary okolo 70k. To bych raději připlatil a měl nástroj o tři levely výš. No možná to je důvod, proč žáden USA model novější produkce nemám.
Alternátor

Ono to není zase tak černobílý. V pondělí jsem kupoval Standarda z roku 93. Kytara hraje úžasně, zpracování na top úrovni, nedá se tomu nic vytknout. Nicméně to srovnání konkrétně se Slashem po stránce kvality provedení je vlastně remíza. Krk maj oba C profil, co se týče zvuku, každá hraje úplně jinak. Standard je ostřejší a jedovatější, Slash je hodně mohutnej, tlustej a barevnej, má o něco delší sustain, na druhou stranu i Standard ho má na rozdávání. Rozhodně nelituju peněz ani za jednu z nich. Studio do toho tahat nebudu, přece jen toho dřeva je na něm míň a chová se trochu jinak. Na druhou stranu ty devadesátkový Studia oproti současným jsou úplně jiná katergorie.
noc33

Příspěvek od noc33 »

Ostrost zvuku a sustain dost ovlivňuje nastavení kobylky a struníku, zkoušel jsem na svém Gibson SG.
Alternátor

Jo, vliv to má, ale z tlustý a barevný ti to neudělá ostrou stejně jako z ostrý tlustou. Podotýkám, že snímače mám u všech nastavený nastejno, takže výškou to taky není. Každá kytara má prostě svůj charakter, kterej se dá do jistý míry poupravit, ale ne změnit.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Les Paul…co kus, to originál 😀
Osobně jsem ještě neměl dva kusy, co by si byly nějak podobné. Nejblíž k sobě byly asi cca ‘13-14 R0 Reissue, ale i tak jsem přesně veděl, která mi seděla víc.
90tkové Standardy jsou výborné rockové kytary a sedí dobře v kapele a jsou i vcelku konzistentní, ale zase bych úplně nevěřil ,good wood era’ pohádkám 😀
Alternátor

Tak to já jo, Studio 93 a 98. Zvukově si jsou hodně blízko, rozdíly v podstatě zanedbatelné. Co se týče toho generalizování, je to tak, žádnej ročník není zárukou dobrýho kusu. Na druhou stranu u těch devadesátek je přece jen ta šance větší.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“