Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
To mě taky překvapilo. Pak nemá stát kytara 50 litrů 
no ale přidám tedy další poznatek ke kytarám značky Furch
Absolvoval jsem kolečko po různých hudebninách v ČR (jsa zcela plně očkován - to pro případné reakce, že v době moru to jest nezodpovědné) s cílem najít tu správnou lubovku. Lubovku jsem sice nenašel, ale vyzkoušel opravdu mnoho dalších akustik, od těch nejlevnějších až po kategorii 50 - 60k. Nuže, výsledek je ten, že kytary Furch jsou silně návykové. Prostě tahle značka je daleko přede všemi (v uvedených kategoriích)... a že si napálí takové ceny? Pořád si nemyslím, že jsou to drahé kytary. Spíše si myslím, že jsou ty ceny adekvátní.
PS,... ale mohli by na zkoušku zkusit přestrunit na něco jiného, než umečený Elixíry.
Naprostý souhlas. Ceny odpovídají. A bylo to tak vždycky. Když to sleduješ zpátky, jak šly časem nahoru kvalita (a samozřejmě i ceny). Klobouk dolů a hluboká úklona. Taky jsem dřív trochu brblal, ale už jsem si to v kebuli nějak srovnal.
Myslim, ze maji predevsim paradni zvuk. A myslim, ze to je parametr c. 1 pro vetsinu hracu. Pro me preci jen ne a proto jsem si nakomec vybral jinde (ale zvuk fakt nadherny).
Teď jsem Furchy lehce procházel a zjistil jsem, že úplně všechny sériovky mají hmatník z ebenu, překvapilo mě to.
Tak on eben asi nebude úplně drahé dřevo, je i na čajnách za 8, resp. asi to bude o kvalitě, na mým furchovi je echt černej, na cortce flekatej ... Ale zase palisandr, o kterém jsem myslel, že je dražší, mám jen na Dandym, což je levná překližková bedna za 5... Osobně v tom funkčně nevidím rozdíl... Jestli to má nějakej vliv na zvuk, bůh suď.
Nejlepší z nejlepších tvrdí, že to vliv na zvuk má
Já mám palisandr rád vizuálně, tu tmavě hnědou, porézní, která když se vezme olejem, je ještě hezčí. A ano, bývá i na levných kytarách. Proto mě štve, že se nedá nakonfigurovat na drahých 
Tak neříkej že v rainbow není, tam snad být musí...
Indický palisandr ne.
Furch dává eben na hmatník a kobylku u většiny modelů. Od nejvyšší řady Red používá ziricote.
Ten jsem měl na Red Purce a spokojenost. Na Rainbow jde palisandr nakonfigurovat, ale pouze
madagaskarský. Osobně pokud se dívám po akustice, tak mám nejraději eben, beru to jako sázku
na jistotu.
Ten jsem měl na Red Purce a spokojenost. Na Rainbow jde palisandr nakonfigurovat, ale pouze
madagaskarský. Osobně pokud se dívám po akustice, tak mám nejraději eben, beru to jako sázku
na jistotu.
Palisandr je krásný dřevo, obzvlášť když se udržuje, ale eben je eben. Na lepší kytaře chci určitě eben.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Nojo, je to individi. Ja ne.
Proto používám sloveso chtít v 1. osobě jednotného čísla.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Vsechno to ted tak nejak vic zapada..
Inu jak jsi mi to pěkně vysvětlil.
dostal jsem update moji objednavky... bude (necekane) zpozdena, ted to vypadá na pěkný půlroček
ale uz se to blizi
ale uz se to blizi
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
V klidu , cekam uz 7. mesic z puvodnich 2-3 slibovanychhyenik píše: 15.08.2021 17:42 dostal jsem update moji objednavky... bude (necekane) zpozdena, ted to vypadá na pěkný půlroček
ale uz se to blizi![]()
Já mám další termín zítra, vypadalo to docela věrohodně, tak uvidíme 
rozhodně to nebudou nedonošené dítka
rozhodně to nebudou nedonošené dítka
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Tak to gratulujihyenik píše: 24.08.2021 16:41 Já mám další termín zítra, vypadalo to docela věrohodně, tak uvidíme
rozhodně to nebudou nedonošené dítka![]()