Kytary Martin
Pravidla fóra
Re: Kytary Martin
Tak jaká je cena zdobení a exkluzivity je vidět na D 200 

3 300 000 Kč bez DPH? No nekupte to...
ok, tak to je pre mňa novinka, donedávna to mala v popise iba D42Šimkojc píše: 29.06.2021 20:08 Současný popis parametrů kytar uvádí "forward shifted X bracing" u všech modelů 41, 42 i 45...
Dá se říct, že když si odpustíme perleti a abalony, tak konstrukční parametry nejvyšších modelů splňuje už HD28. Ta moje je z roku 2016, tedy ještě před "Reimagined" a navíc Dreadnought Centennial.
A stejné doporučení v OM/parlor modelech bys měl taky?
A ako je to s bracingom u tej HD28? Lebo kedysi myslím HD28 mala standard bracing a HD28V mala shifted bracing.Šimkojc píše: 30.06.2021 9:04 Dá se říct, že když si odpustíme perleti a abalony, tak konstrukční parametry nejvyšších modelů splňuje už HD28. Ta moje je z roku 2016, tedy ještě před "Reimagined" a navíc Dreadnought Centennial.
HD28V se před třemi lety přestala vyrábět a současná produkce evidentně jede na vlně unifikace a zjednodušování výrobního procesu, takže současná HD28 má stejná žebra Forward Shifted X brace 5/16" jako všechny vyšší modely. Doba je taková, JEEP má podvozek FIAT, Rolls Royce má motor BMW, zkrátka asi je třeba se s tím naučit žít...
Z menších velikosti od Martina jsem měl jen 000X1 a 000RS1 a neoslovily mě. Ale určitě by mi nevadila třeba 000-28, to rozhodně je paní kytara. Mám rád Dreadnought a na menších tělech mi vždycky něco trochu chybělo. Brnkám si všechno od klasiky přes bigbít až po písníčky k táboráku a Déčko se jeví jako nejvíc univerzální. Velikost mi nevadí. Doma se dá hrát na lecco, ale když je víc lidí pohromadě, tak prostě ty menší kytary nejsou slyšet. Traduje se, že společenské místnosti, bary a hospody plné nezaměstnaných mužů za hospodářské krize v USA byly právě iniciátorem zrození Dreadnoughtu, protože ne nadarmo se říká "Co Američan, to muzikant" a v tom řevu byly potřeba hlasitější nástroje.
Z menších velikosti od Martina jsem měl jen 000X1 a 000RS1 a neoslovily mě. Ale určitě by mi nevadila třeba 000-28, to rozhodně je paní kytara. Mám rád Dreadnought a na menších tělech mi vždycky něco trochu chybělo. Brnkám si všechno od klasiky přes bigbít až po písníčky k táboráku a Déčko se jeví jako nejvíc univerzální. Velikost mi nevadí. Doma se dá hrát na lecco, ale když je víc lidí pohromadě, tak prostě ty menší kytary nejsou slyšet. Traduje se, že společenské místnosti, bary a hospody plné nezaměstnaných mužů za hospodářské krize v USA byly právě iniciátorem zrození Dreadnoughtu, protože ne nadarmo se říká "Co Američan, to muzikant" a v tom řevu byly potřeba hlasitější nástroje.
000-28 je sen, ale dát tuhle cifru za kytaru... To je za prahem bolesti.
Co chci vyzkoušet je kopie od Sigmy...
https://kytary.cz/sigma-guitars-somr-28 ... rce=Search
Nemá někdo zkušenost?
Co chci vyzkoušet je kopie od Sigmy...
https://kytary.cz/sigma-guitars-somr-28 ... rce=Search
Nemá někdo zkušenost?
Ideálně si zajeď někam kdem ají i Sigmu i Martiky a porovnej, asi kytary cz, u nás v Ostravě máme obojí ale to máš asi z ruky.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Podle mě vše co je menší než Grand Auditorium potřebuje opravdu kvalitní materiály a odpovídající výrobní postupy, jinak jsou ty nástroje zvukově slabší. U Sigmy nemám problém s Dreadnoughty, ale menší kytary co jsem měl v ruce mě moc neoslovily, sice jsem to neměřil, ale přišlo mi, že na všem jsou stejná žebra, která mi přišla trochu předimenzovaná i pro Dreadnought, natož pro menší nástroje. Ale určitě je to třeba vyzkoušet. OM-28 stojí raketu, zvlášť u nás, ale např. mile mě překvapil jak po zvukové, tak i po vzhledové stránce výrazně levnější Martin OME Cherry i když je to pořád kytara přes 50k.....
Ja osobne jsem casto.prekvaven, ze (hodne) male kytary jako parlor a ruzne cestovni, (u tech cestovnich vcetne Martina), jsou prekvapive dost hlasite, az bych rekl urvane, ale ton se mi nelibi. Radeji bych slabsi a vlidnejsi...
Za mě OM nebo 000 není malá kytara a zvuk mi přijde vyrovnanější než déčka nebo jumba, parlor nebo travel už jsou malé a je to vhodné pro určité styly. Já bych nic většího než OM nesnesl.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Ano, to presne mam na mysli.
Tak zase jsem se přesvědčil jaká je síla představ. V hospodě se mi dostal do ruky nějaký levný Martin. A jakože dojem byl výborný, přes pocit vykloubené ruky (protože Dčko)... Pak jsem zjistil, že je z jakéhosi laminátu a už se mi to tak nelíbilo. Nicméně - jak jsem nikdy nefandil plastovým Ovation korpusům (nelíbilo se mi to zvukově ani v 90kách a nelíbí se mi to ani teď), tak musím přiznat, že laminátovej Martin hraje rozhodně líp než lecjaká celodřevěná kytara... Nechtěl bych to, protože laminát, ale nelze popřít že to zní dobře.
Ano, taky se mi líbily v Kytarách kytary (Martin) už snad od 18k!
https://hudebnibazar.cz/martin-d-45-ele ... /ID393487/
Strizlivy ferovy popis, docela by me to zajimalo. I puvodni cena...
Nemůžu si pomoct, ale to je na mně už moc. Není to tak úplně kolotočářské jako top řady třeba od Taylora, ale přezdobené je to dost....himself píše: 11.08.2021 13:12 https://hudebnibazar.cz/martin-d-45-ele ... /ID393487/
Druhej důvod proč bych to osobně nechtěl je označení. Pokud to číňan udělá jako kopii D45, ale pod svým brandem, budiž. Ale napsat na to Martin... Prostě buď mám na Martina a mám ho nebo ne. Tohle by mi působilo pocit jak falešný Rolexky z tržnice.
Na druhou stranu, před lety bych tomu nevěřil, ale když dnes vidím jak hraje kdejaká čajna za 8, tak rozhodně věřím tomu že to může hrát dobře. Ale stejně,...
Ale já to já bych tolik zdobení asi taky nechtěl, ba ani déčko bych nechtěl. Ale říkám si, že čína z bazaru za 23 musí hrát jak z praku (jinak nemá smysl). Tak by mě to zajímalo. Co se týká značky/neznačky, s tím mám trochu vnitřní boj. Souhlasím, ať je na tom napsáto třeba ChinaGuitars a ne Martin, ale kdyby to hrálo špičkově, asi bych to skousnul.
Vedle ve vlákně LP se řeší, jak šla dolů kvalita Gibsonů a mně se třeba mnohem víc líbí L-00, než Martiny, ale při představě, že za to dám 50 nebo víc a bude to hrát jen "dobře"... no uf.
Vedle ve vlákně LP se řeší, jak šla dolů kvalita Gibsonů a mně se třeba mnohem víc líbí L-00, než Martiny, ale při představě, že za to dám 50 nebo víc a bude to hrát jen "dobře"... no uf.
Co s takovou kopií? Kamkoliv bych to vzal budu buď za lháře (když si budu hrát na Rothshilda) nebo toho kdo podporuje výrobu fejků (když přiznám čínu) . A drnkat si na to jen doma? Na to je zase tý kytary škoda. A toho přezdobení je škoda, nejhezčí Martinky jsou stejně D-18 a D-28, jsem prostě konzerva odkojená bégéčkem. A HDčka stejných čísel samozřejmě.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Rozhodně nikomu neupírám právo na názor, ba to ani nehájím, ale "kamkoliv bych to vzal" mi přijde hodně přestřelený. Asi jsem v jiné sociální bublině, ale z desítek mých známých by to poznali/zajímali se asi dva. Pro ostatní by to byla jen dobře (předpokládám) hrající kytara.
Na sraz Martinářů, ani lidí, kteří řeší, jestli mám něco pravého nebo fejk, bych ji nebral.
A ještě jednou opakuju, že by mě to jen zajímalo. Přezdobenou kytaru ani déčko nechci
Na sraz Martinářů, ani lidí, kteří řeší, jestli mám něco pravého nebo fejk, bych ji nebral.
A ještě jednou opakuju, že by mě to jen zajímalo. Přezdobenou kytaru ani déčko nechci