Homemade efekty

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Trevor
Odborník

Re: Homemade efekty

Příspěvek od Trevor »

kmensik píše: 1.01.2021 21:26 Trevor: Má pěknou texturu, určitě použitelné zkreslení. Nahrávka je dost syrová, trochu víc basů na zesilovači a trhá to davy v hledišti. Co sólo na krkový snímač?

: D díky za ty davy
Můžu zkusit něco vybrnkat , ale hrát neumím, proto jsou ukázky tak slabé noo
Nebo počkat až mne navštíví nějakej plejer a ukecat ho.. případně kdyby ses toho chtěl zhostit sám, či někdo odsud, nemám problé ho zaslat na zkoušku, aspoň bych měl nahrávku od profíka!
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Peknej chrchlak to je. Schema by nebylo, do moji sbirky? :)
Hraju výhradně na šrot.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Nakreslím a pošlu ti ho
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Super, diky.
Kdybys toužil po nějakém jiném schematu, byť je to většinou něco staženého z netu, občas s mými vlastími "vylepšeními", dej vedět, pohrabu se v archivu.
Hraju výhradně na šrot.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jo, ten zní dobře, líbí se mi jak je špinavý, ale tak správně. A je i srozumitelný. Válcoval by jistě dobře.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Děkuji za projevenou důvěru ; )
Dotazy prosím do SZ
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dvě montáže ze stavebnic PedalPCB pro Hyenika, vyzkoušení nové metody potisku pomocí vodových obtiskovaček, následně zalakování transparentním lakem.
IMG_20210311_184322_902.jpg
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Pěkné Michale!
krabky.jpg
Taky zkouším různé postupy, co dílna dá : )
Dotazy prosím do SZ
j_paseka

Příspěvek od j_paseka »

Nedávno jsem dokončil kopii MXR Microampu podle tohoto schématu - http://www.generalguitargadgets.com/pdf/ggg_mamp_sc.pdf .

R1 jsem použil 2M2, R2 1M a operák jsem dal TL071. Vše ostatní je bezezměny.
Při regulaci "Gain" jsem pozoroval, že do půlky dráhy potenciometru se nic neděje. Za půlkou je parný zesílení signálu a posledních cca 15 stupňů vytočení potenciometru do krajní polohy to výrazně mění zesílení signálu.
Potencimetr jsem použil ten co tam má být, tedy 500k rev. log. (označený C).

Kdo používá tento efekt, setkali jste se s tím? Má se to chovat takhle?
Vím, že nejde o klasické zesilování a zeslabování signálu. Tak ten potenciometr zapojený není. Ale ten průběh regulace mi přijde divný.

Jak to tedy je?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Nemas ho zapojeny obracene treba?
Dotazy prosím do SZ
j_paseka

Příspěvek od j_paseka »

To jsem zkoušel. I jiné potecimetry stejné hodnoty ale jiného průběhu dráhy.
noc33

Příspěvek od noc33 »

Stejně se chová potenciometr distortion u MXR Distortion+. Většina lidí to na fórech zmiňuje.Zkusil bych jinou hodnotu.
j_paseka

Příspěvek od j_paseka »

noc33: OK, zkusím.

A jak je to s tím průběhem? Musí tam nutně být to C nebo to není zas tak důležité? Totiž v C mám jen těch 500k.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Rozdelis si tech 500 na 250 rezistor, 200 pot. a 50 rezistor, třeba, abys dodrzel celkovy odpor ale reguloval tam kde to nejlip funguje, prubeh si dej aby ti sedel na ucho, neni nutnost ho dodrzet
Dotazy prosím do SZ
j_paseka

Příspěvek od j_paseka »

Vyštrachal jsem ze svých zásob potenciometr 50k/C. A regulace je rovnoměrná po celé dráze.
Děkuji za tip s tou hodnotou. Bral jsem ji dogmaticky a netrklo mě s ní pohnout.

U Distortion + tuto "úpravu" udělám také. Mám v plánu tuto krabičku též stavět.
volfi

Příspěvek od volfi »

Pánové potřeboval bych radu ohledně THT součástek. Jaké značky kondíků (svitky i elyty) do svých projektů kupujete? U mě je to často zdroj brumů a problémů. Potenciometry se mi osvědčili 16mm aplha. Je i u tranzistorů a OZ potřeba řešit kvalitu? Odpory mám metaloxidové s 2% tolerancí. A pokud máte tip na nějakou českou stránku kde vše seženu, tak budu rád. :-)
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Namátkou třeba Kemet, ES ostrava, Vishay, Nichicon
Ale neberu v jednom obchodu..
Ecom, sos elektro = Jistota původu

Conrad
TME
Tam je ta jistota asi řidší, ale mají skoro vše takhle na bastlení

U aktivnich součástek se snažím taky vybírat značkové, kde jsou nějaké určité parametry, ono stačí nahlednout do datasheetu dané součástky a kolikrát na první pohled poznáš jestli je to nějaká splácanina nebo regulérní výrobek..
Dotazy prosím do SZ
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

U bumů a problémů bych hledal důvod jinde, než v kvalitě součástek - sudeňáky, obrácená země/signál...
Každopádně kvalitní součástky jsou potřeba. Obecně se vyhýbám všemu s železnými vývody.
Svitky WIMA, Panasonic, české žluté.
Elyty viz odkazy, platí to i pro audio http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=8223
https://www.svethardware.cz/forum/showt ... -co-s-nimi
volfi

Příspěvek od volfi »

Děkuji za odpovědi. Co jsem tak vyčetl tak lepší jsou polypropylenové kondezátory. Problém je, že v malých rozměrech jich moc není. Asi teda nakoupím na banzai. Potřebuju 1uF, 220nF, 100nF a 27nF. Mám to hrotit, nebo vzít polyesterové wimy?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Mrkni u TME
Je tam levnejsi posta
Jestli nemaj wima budou mit Kemet bych rekl
Dotazy prosím do SZ
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“