Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
himself

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od himself »

Jaktoze pisou 650mm?
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Tak super. 👍
Mne uz to nedalo a informoval jsem se , tak pry uz je snad hotova a pristi tyden se ma odesilat k Humlovi . Jsem ale realista nikoliv snilek, tak pocitam jeste a 2-3 odklady 😀
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

himself píše: 3.09.2021 11:12 Jaktoze pisou 650mm?
musíš k tomu rozkliknout dostupné modifikace, tam se dočteš že 710mm a ty další odlišnosti.
https://furchguitars.com/cs/modifikace/ ... provedeni/
všechno ostatní je Blue SW
vzhledem k tomu že si udělá/prodá pár kusů za rok tak je tenhle přístup snad pochopitelný.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
podfuk

Příspěvek od podfuk »

hyenik píše: 26.07.2020 17:25 az konecne doplnim tritest Furchu, tak budu referovat prave ze to je nejvetsi sila Furcha, jak zpivaji na hornich strunach....
Ja teda Furch zavrhl ciste uz z YT ukazek, protoze az na vyjimky mi vsechny modely zneli neprijemne "plechove" a ve srovnavackach, skoro vzdycky vysel Furch jako zvukove horsi nastroj, pravda ze je casto srovnavany s mnohem drazsimi nastroji.
Ja hledal nejakou spis stredovou "jack of all trades" a skoncil jsem u Yamahy FGX5.
V cem je vyhoda kytary zpivajici na hornich strunach, prosadi se lip v mixu?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no nevim kde vysel skoro vzdycky jako horsi, jinde treba vychazi jako lepsi, ale samozrejme to je otazka osobnich preferenci, rozhodne to neni echt vintage nastroj jako podle fotky FGX5.
Proto je dnes tech kytar tolik, aby si mohl kazdy vybrat.

No a občas i akustický kytarista hraje melodické linky nahoře (fingerstyler vlastně neustále)
a tam je "zpívání" docela příjemné.
himself

Příspěvek od himself »

Kytary, ktere nezpivaji, jdou z domu. Ale je to hodne rukama.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Podfuk píše: Ja teda Furch zavrhl ciste uz z YT ukazek, protoze az na vyjimky mi vsechny modely zneli neprijemne "plechove" a ve srovnavackach, skoro vzdycky vysel Furch jako zvukove horsi nastroj, pravda ze je casto srovnavany s mnohem drazsimi nastroji.

Hustý... dělat si názor na hudební nástroj sledováním YT. Zvlášť u akustických kytar, které mohou znít podobně, ale nikdy ne stejně...
Samozřejmě každý máme svou představu o ideálním zvuku, ale že by měl být YT nějakým vodítkem pro hodnocení zvuku akustického nástroje, to si tedy nemyslím.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Např. takový já mám vlastní akustiku pouze třetí kus v pořadí - už 14 let sedmičku od Kobrleho - a vůbec nechápu, co myslíte "zpíváním"? Sustain?
Každopádně dneska nám v těsném sousedství 6x za noc hodně nahlas zpívaly kočky, evidentně šly z domu, ale tam to bylo hodně drápama a zubama - naše čubky se z toho mohly zbláznit a my jsme se moc nevyspali - dost psycho, takový zpívání... ;)

Při výběru kytar je YT fajn pomocník a průvodce, když se bere s rozumem, ale jakékoli paušalizování je obvykle nesmysl. Když jsem v obchodu vyzkoušel za sebou víc Furchů, každý hrál jinak.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

https://www.frontman.cz/tritest-6-akust ... tary-furch
na konci článku je celý playlist ukázek nahraných za stejných podmínek, stejným člověkem (mnou)
na základní nasměrování, jestli se mám o takovou kytaru blíž zajímat to imho stačí
moje a cherredovy dojmy jsem popsal v příslušných článcích,
vlastně všechny ty kytary byly fajn a některé byly výborné.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

cherreda píše: 7.09.2021 10:14 :) Např. takový já mám vlastní akustiku pouze třetí kus v pořadí - už 14 let sedmičku od Kobrleho - a vůbec nechápu, co myslíte "zpíváním"? Sustain?
Každopádně dneska nám v těsném sousedství 6x za noc hodně nahlas zpívaly kočky, evidentně šly z domu, ale tam to bylo hodně drápama a zubama - naše čubky se z toho mohly zbláznit a my jsme se moc nevyspali - dost psycho, takový zpívání... ;)

Při výběru kytar je YT fajn pomocník a průvodce, když se bere s rozumem, ale jakékoli paušalizování je obvykle nesmysl. Když jsem v obchodu vyzkoušel za sebou víc Furchů, každý hrál jinak.

Kdo můžeš, za kamna vlez, dneska je kočičí jazz. Okapy sežere rez, dneska je kočičí jazz jazz jazz...
Kočky jsou fajn...
To Hyenik... tak ty se o tu korektnost významně snažíš, to je poměrně dost vidět/slyšet. A i když k poslechu používám ten hento hajend, přesto bych si kytaru na základě jakékoliv recenze na YT nekoupil. Většinou jen poslechnu, který nástroj je barevnější, jestli jde víc do středu či do výšek, zda to na basu trochu žbluňkne (což já rád)... ale akustiku bez osobní zkušenosti bych si nevybral... no, kecám, u Furcha bych vždy risknul nástroj i na objednávku... nenarazil jsem ještě na Furcha, který by byl významně zvukově odlišný... smrkové Furchy jsou smrkové, cedrové jsou cedrové, to je možná zásadní vodítko. Ale takovej Taylor... tam bych bez vyzkoušení nekupoval.
himself

Příspěvek od himself »

Kocky nemam rad, ale Modroocko je super :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

No a "zpíváním" se teda myslí ten sustain? :)
A Prskyn do toho ještě pošle "žbluňknutí" a už vůbec nevím, která bije. :)
jastud

Příspěvek od jastud »

IMHO se zpíváním myslí, že kytara slušně hraje i dál než na třetím pražci. Nic moc akustiky jsou ve vyšších polohách nepoužitelný, tón obvykle nemá žádné tělo a sustain. U Furchů je obvykle obojí přítomno i kolem dvanáctého pražce.
Žbluňknutí nevím...
Naposledy upravil(a) jastud dne 7.09.2021 11:57, celkem upraveno 1 x.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Za to žblunknutí se teda raději omlouvám... protože to neumím popsat... já nevím... takové je to hezké, basové "žbluňk..."
himself

Příspěvek od himself »

Ano, za me ano. A to jeste treba struna H na dvanactem prazci ok, ale E zni tence, nezvucne, neda se do nej moc riznout (nebo to nema efekt).
A struny 10 nebo nedejboze jeste min to podle me take silne degraduji. Klidne bych mohl.mit sadu neco jako 13-52 :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

no, to zpívání je tedy možnost prodloužit/neprodloužit tón... a to je pak přesně, jak píše Jastud. Nástroj je vybalancovaný v jakékoliv poloze a v jakékoliv poloze můžeš zahrát noty/dlouhý-krátký tón - nebo dle libosti. A pěkně si do toho občas žbluňknout :D
himself

Příspěvek od himself »

O zblunkani nic nevim :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

právě kvůli tomuhle plnějšímu solo soundu napr. Joe Robinson pouziva silnejsi hladké struny (než jsou v sadách)
podfuk

Příspěvek od podfuk »

Prskyn píše: 7.09.2021 9:52 Hustý... dělat si názor na hudební nástroj sledováním YT. Zvlášť u akustických kytar, které mohou znít podobně, ale nikdy ne stejně...
Samozřejmě každý máme svou představu o ideálním zvuku, ale že by měl být YT nějakým vodítkem pro hodnocení zvuku akustického nástroje, to si tedy nemyslím.
Kdyz ti vlada uprostred hysterie z druhy coronovy vlny vsechno zavre a na eshopech je u 90% kytar doba dodani 10-14 tydnu, tak holt moc na vyber nemas ;)
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Když mluví odborníci, my amatéři bychom měli správně jenom šoupat nohama a to ještě potichu.
Přesto si dovolím pár poznatků. Furcha jsem měl, dokonce jeden z nejvyšších modelů, ale bohužel,
ten můj zrovna nezpíval. Tím vůbec nechci značku Furch zatracovat. Už delší dobu můj zpívá spokojenému
majiteli, který si jej důkladně vyzkoušel. Objednávat bez vyzkoušení jakoukoliv značku je vždycky sázka do loterie a to, ať je to Taylor, Martin, nebo Furch. Ale stejné to je i v případě, že si ji necháš vyrobit u kytaráře.
Líbí se ti zvuk kytary, kterou vyrobil, ale ta tvoje stejně bude znít trochu jinak, možná lépe, ale taky
možná nebudeš úplně nadšený. Nebudu tvrdit, že jsem nikdy nekoupil kytaru naslepo, naposled to
byla zde zmiňovaná Yamaha FG5. Možná jsem trefil na dobrý kus, protože je skvěle seřízený a má
nádherný zvuk. Ale ještě k tomu zpívání. Mě se osobně v tomto nejvíc líbily kytary od Honzy Šťovíčka,
značka BSG, tak ty zpívaly všechny, alespoň z mého pohledu.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“