Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
Jo, to jako argument pro omezené možnosti skutečného výběru beru. Špatný časy... myslím že pro mnoho z nás... ale v životě jsem neměl tolik času na cvičení. Já byl jen překvapenej, jak jsi jedním vrzem vodstřelil Furcha. A tak jsem se ozvat musel.
Zvukove horsi pro moje usi, je asi presnejsi.hyenik píše: 6.09.2021 22:07 no nevim kde vysel skoro vzdycky jako horsi, jinde treba vychazi jako lepsi, ale samozrejme to je otazka osobnich preferenci, rozhodne to neni echt vintage nastroj jako podle fotky FGX5.
Proto je dnes tech kytar tolik, aby si mohl kazdy vybrat.
No a občas i akustický kytarista hraje melodické linky nahoře (fingerstyler vlastně neustále)
a tam je "zpívání" docela příjemné.
Hyenik diky za tip, to jsem nevedel a zkusim si najit, co doporucuje.
Ke zpivani: maji to i elektriky, jen netusim, do jake miry to ovlivnuje samotna kytara a do jake snimani.
Ke zpivani: maji to i elektriky, jen netusim, do jake miry to ovlivnuje samotna kytara a do jake snimani.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tak jsem se po 7 mesicich dockal i ja a prave si vezu z Prahy meho Furch yellow G-SR v levoruke verzi a krkem 48mm .Trochu jsem se bal , ze jsem mel zustat u puvodniho 45mm ,ale drzi se to v ruce velmi prijemne oproti treba Harley benton , ktery mam tez se silnejsim krkem 48 a tam toho "dreva v dlani" je pocitove uz trochu moc.
Po case dam vedet jak jsem spokojenej ale mela by to byt dobra kytara a jen ja se musim zlepsovat
Po case dam vedet jak jsem spokojenej ale mela by to byt dobra kytara a jen ja se musim zlepsovat
Naposledy upravil(a) Jakub5P dne 10.09.2021 17:35, celkem upraveno 1 x.
O jakeho Bentona jde?
Custom Line CLD-1048SCE
U řady yellow jsem ještě na špatnýho Furcha nenarazil. Tak ať ti to hraje a gratulace.Jakub5P píše: 10.09.2021 17:12 Tak jsem se po 7 mesicich dockal i ja a prave si vezu z Prahy meho Furch yellow G-SR v levoruke verzi a krkem 48mm .Trochu jsem se bal , ze jsem mel zustat u puvodniho 45mm ,ale drzi se to v ruce velmi prijemne oproti treba Harley benton , ktery mam tez se silnejsim krkem 48 a tam toho "dreva v dlani" je pocitove uz trochu moc.
Po case dam vedet jak jsem spokojenej ale mela by to byt dobra kytara a jen ja se musim zlepsovat![]()
Dekuji . Prvni dojmy , zvuk ma samozrejme krasny , takovy sametovy ,uslechtily , mozna az moc
, krasne ladi, ma strasne prijemny hmatnik a skvely dohmat, je z ni na prvni sahnuti proste citit, ze to neni kytara za 5ku. Jedine "negativum " je, ze oproti dreadnoutum , co mam, je vyrazne tizsi, proste nema ty "koule" jak se rika, takze spis na takovej ten fingerstyle , k cemuz jsem ji pred 7 mesici ovsem kupoval (dnes bych asi vzal Déčko) a kdyz se do toho trochu opru , tak uplne nevinika, ale to neni nic neobvykleho, proste Dreadi jsou vic nabasovanejsi a hlasiteji zni (alespon teda ty co mam ) , tady to zase kompenzuje jeji melodicnost a celkovy dojem ze zvuku. Staci ale pichnout do combicka a jsem tam kde jsem chtel byt. 
Ještě budeš rád, že máš i jinou kytaru než dread 
Budeš potřebovat detail, dynamiku a jako když najdeš
Budeš potřebovat detail, dynamiku a jako když najdeš
Jestli nemáš striktně vyhraněnej styl (nejsi třeba ortodoxní bluegrassák), tak G je dobrá volba.
Já mám Vintage 1 (D) SR, a ten je teda hodně hlasitej, ale třeba polomasivní Dowina (DC 555) je snad ještě hlasitější (ve výškách, ty basy se srovnat nedají).
O hlasitosti to není, tu potřebuješ akorát unplug v hospodě.
Já mám Vintage 1 (D) SR, a ten je teda hodně hlasitej, ale třeba polomasivní Dowina (DC 555) je snad ještě hlasitější (ve výškách, ty basy se srovnat nedají).
O hlasitosti to není, tu potřebuješ akorát unplug v hospodě.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
první a poslední fotosession před faceliftem...

Tys kupoval Master Choice nebo sis nechával sekundárně instalovat snímač? Totiž vážně uvažuji o osazení své "Zebry", ale úplně si nejsem jistej, jestli dát kombinovanej Baggs (piezo/mic) nebo jenom piezo "podkobylku"
To Hyenik... moc hezké... zkrátka další veledílo z Němčic. Taktéž gratuluji
Jestli máš prachy, tak vůbec neuvažuj a dej full anthem.
Anebo brzo konečně pořádný snímačový paradigm shift (já jsem instaloval v neděli)
Díky je fajn, ale s tím veledílem bych byl opatrnější, pro Furcha je to nejlevnější (celomasiv) řada.
Anebo brzo konečně pořádný snímačový paradigm shift (já jsem instaloval v neděli)
Díky je fajn, ale s tím veledílem bych byl opatrnější, pro Furcha je to nejlevnější (celomasiv) řada.
Tak dám ten full anthem, proč si neudělat radost.
Já vím já vím... prostě mám Furcha rád... sic masivně nejlevnější, mému srdci nejdražší
Já vím já vím... prostě mám Furcha rád... sic masivně nejlevnější, mému srdci nejdražší
první sound sample před faceliftem
Mám ve Furchu L.R.Baggs EAS VTC, a v dalších dvou kytarách EAS. Používán L.R.Baggs Venue DI Pedal a naprostá spokojenost.
Ten preamp dávali do vyšších Furchů před vánoci zadarmo, ale stejně bych byl kupoval právě tenhle.
Ten preamp dávali do vyšších Furchů před vánoci zadarmo, ale stejně bych byl kupoval právě tenhle.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Ten předzesík Venue DI Pedal už je takovej fajnšmekrovskej. Budu to zapichovat do Acusu, později bych ale rád nějaké AER. Ale taky když už pustit žilou, tak s vědomím, že jsem udělal to nejlepší, co je v mých tolarových silách. Čili už jsem si domluvil ten Anthem (a přiznávám, že po pošťouchnutí Hyenikem, neb v těchto věcech má mou důvěru).Čavli píše: 14.09.2021 11:58 Mám ve Furchu L.R.Baggs EAS VTC, a v dalších dvou kytarách EAS. Používán L.R.Baggs Venue DI Pedal a naprostá spokojenost.
To Hyenik.... co pořád myslíš tím faceliftem?
Naposledy upravil(a) Prskyn dne 14.09.2021 12:20, celkem upraveno 1 x.
Nene nechal jsem to hned osadit a mam tam L.R. Baggs EAS-VTC,akorat mam uplne obyc. combicko Fender Frontman 10G ,tak nedokazu objektivne posoudit, ale i tak zvuk moc pekny. To nove combo musim jeste poresit az se rozhodnu ktere.Prskyn píše: 14.09.2021 8:11Tys kupoval Master Choice nebo sis nechával sekundárně instalovat snímač? Totiž vážně uvažuji o osazení své "Zebry", ale úplně si nejsem jistej, jestli dát kombinovanej Baggs (piezo/mic) nebo jenom piezo "podkobylku"
To Hyenik... moc hezké... zkrátka další veledílo z Němčic. Taktéž gratuluji