Seymour nebo RM??

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Seymour nebo RM??

Příspěvek od bubucci »

Porovnávat snímače přes nějakou simulaci nebo doma potichu ti něřekne absolutně nic. Tam ty jednotlivé rozdíly jednoduše zaniknou a může se stát, že i nějaký low cost snímač může hrát líp než 'značkovější'.
SH-4 v LP je pro mě nepochopitelná věc, ten snímač potřebuje jednak 250kohm potenciometr a za druhé v tlustém LP akorát vyniknou přehnané a ne moc pevné basy.
innerself

Příspěvek od innerself »

Tady ten frajer má dost dobrý porovnávačky https://www.youtube.com/c/MikeStamperMusic/videos
Sh-4 se mi tam většinou líbí víc, než ty proti kterejm stojí a hlavně to na mě působí tak, jak si na sh-4 pamatuju ve svojí kytaře.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

bubucci: Zkoušel jsem přes trandového Laneye na střední hlasitost. Ten popis blbeho chování SH-4 celkem sedí. Ale divim se, protože jsem čet, že SH1+4 je ideál. I do LP (?). Proč poty 250 k? Tak k singlům, ale u HB vždy 5OOK, ne? Jinak sežerou vejšky. Poty ve Vintage jsem měřil - 460 k.
No nic, HB Bach to jistěji. Možná zkusim i krkovej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

250k pot 'oholí' ten chlupatý vršek a trochu oříznou spodek, takže se zvýrazní středy. Navíc je to původně snímač do strata. Dával se do LP, protože v podstatě toho zase tolik na výběr nebylo a tak nějak se to traduje, že to funguje, ale mně tam moc nelíbí, resp. je hromada lepších alternativ. Podobný charakter má i Gibson 498T a ten se v 90tkách dával do Standardů i Studií právě s 300k poty. S 500k potem mi v LP příjde jako zvukový bordel, maximálně s potem na 7-8 (nevím kolik je to přesně kohm z 500).
Tady ten frajer má dost dobrý porovnávačky https://www.youtube.com/c/MikeStamperMusic/videos
Sh-4 se mi tam většinou líbí víc, než ty proti kterejm stojí a hlavně to na mě působí tak, jak si na sh-4 pamatuju ve svojí kytaře.
to je teda snímačové šílenství :)
stačí si najít ukázku SH-4 v porovnání s něčím, co člověk zná a ten charakter tam jde dobře slyšet. Já z těch jeho ukázek SH-4 slyším starý Megadeth, což v podstatě sedí, protože ho Mustaine používal.
torst

Příspěvek od torst »

Měl jsem kdysi SH1+4 v Diamantce (viz avatar), poťák 500k tuším a hrálo to bezva. No, ona Diamant je spíš Special-Junior než Standard-Custom. To je poprvý, kdy mi nějakej kvalitní snímač nesed, a navíc Duncan ! !
Nějakej tip, jakej pár by do toho Standardu pásnul? Normal rock, ne extrem. Vlastně bych tam nejraději viděl nějaké Gibsony, když už to je "fake géčko", ale i v těch jsou rozdíly. Na G. SGJ mím Gibson 61 AlNiCo V. Líbí se mi moc, ale co sluší SG, LP třeba ne.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

On i ten 498t s 500k poťáky hrál dobře. Až dám dokupy cvičnou kytaru, tak zkusim nahrát nějaký srovnání s gibson studiem, kde je taková ta skládačka s tišťákem. Když jsem to zkoušel naposled, tak mi to přišlo k sobě dost blízko, až jsem se zarazil, jestli ta ona skládačka v gibsonu nedá nakonec výsledek jako 2x500k :D Ještě mám v záloze sh-4 a sh-8 :D
torst

Příspěvek od torst »

SH1+4 budou asi brzy na bazaru :-I
innerself

Příspěvek od innerself »

https://youtu.be/iqV7Zta8nbs v týhle srovnávačce mi to přijde úplně stejný. Nebo jsem po včerejšim koncertě hluchej. Nicméně na tone zone jsem slyšel jak je muddy a přitom sh4 se vychvaluje naopak dost :D Ale třeba to bylo moje vnímání a je to jinak. Jak jsem psal, tak sh4 mi seděl dost. Jestli je fakt tone zone na podobnej způsob, jakože za mě je tady v ukázce, tak bych ho měl taky otestovat :D
torst

Příspěvek od torst »

Ta ukázka DM/SD přesně sedí na mojí včerejší zkušenost. Přes víkend jsem laboroval se snímačema na té své Vintage V100. Popřehazoval jsem kde co. Srovnání krkového SH1 s noname - ano zvuk kytary se nemění, ale ten Duncan je prostě živější, jasnější takže tam už zůstane. Jak jsem psal, ta SH4 mi u kobyly neseděla. A v té ukázce ve 2:27 myslím slyším přesně ten problém, takovej hadrovej neprůraznej zvuk. Dimarzio je určitě lepší. No a v šuplíku jsem měl ještě jeden snímač, koupil jsem nedávno s jinými, údajně Di Marzio, ale typ nevím, celkem slabej výstup - 7.5 k. Tak jsem ho tam prdnul a hraje skvěle ! Ostře výškově, ale má i dost basů do zkreslení. Myslím, že je vyřešeno. Ani mi nevadí, že je odkrytý, ta krémová je slušivá.
P1070771.JPG
P.S.: Mohl by to být tento : https://www.dimarzio.com/pickups/vintag ... tom-bridge
innerself

Příspěvek od innerself »

Pro mě začíná srovnávačka až časem 3:06 :D Každopádně jak to poslouchám teď na PC, tak je těžší popsat rozdíl když je sh-4 víc potichu. Ale asi se mi líbí víc, že je o trochu nizko středovější. Mě zase ten snímač asi fakt sedí :D Naopak mi vadí zase ucinkaný keramiky. Proto asi nemam v lásce ani klasický EMGčkový ekvalizace, který nemaj takovej ten pád vejšek, jako většina pasivů :D A když jsem viděl ekvalizaci dimebuckeru, tak ten by šel asi taky rychle z domu :D Škoda ale, že výrobci neudávaj spíš zobrazení grafů, než ty jejich popisky basy/středy/vejšky, který nám vlastně nic neřeknou a přijde mi, že to vždycky náhodně nějak vygeneruje počítač.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Me se SH-4 libi (v praxi, ne na YouTube). Ale rozhodne ne v LP. Superstratu od Vintage krasne dodal chybejici nizsi stredy. V (kopii) LP to byla huhlo-koule, tam jsem dal alnico RM Bridge (9.5kOhm), kterej je podstatne jasnejsi a s tema 4.5kg mahagonu si vic rozumi.
Hraju výhradně na šrot.
torst

Příspěvek od torst »

Slyšim to stejně. Práve v tom LP Standard to bylo jak píše Abu. Ale kdysi v Diamantce dobrý ! Ta je holt tenčí, výškovější. Tak nevím, mám ten SH4 střelit nebo schovat do nějakýho Strata, SG ?
Inner: SH13 dime jsem dal kdysi do Krameru místo SH6. Hrálo to stejně, jen víc vazeb a pískání.
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Borci tak nevím,mám doma teď tři kytary,když zkouším na stejném aparátu kobylový HB,tak Epiphone M4 s Seymour Dun. SH4 JB: krásný plný tón,se zkreslením takový jadrný zvuk se spoustou drive. Jackson SLX originál Duncan designed: téměř stejný zvuk,jen trošku slabší a méně drive,ale pořád zní výborně. Jackson SL3 bývalý majitel vyměnil místo původního Seymour TB4 (měl by to být ekvivalent SH4 údajně pro tuto kytaru špatně výrobcem zvolený-slabý )za R.M. pickups: ten je silný jako prase,až bych řekl,,přeřvaný,, a hlavně zvuk nepěkný,při zkreslení tuplem,jako do hard core...když to přepnu do čtvrté polohy,tak to má krásný zvuk při clean,ale při zkreslení už nemá drive. Tak nevím,jestli tam dát zpátky SH4 jak to bylo původně??? :?:
innerself

Příspěvek od innerself »

Dneska jsem dělal test rm F10 a zbylejm kytarám co mám ve zkušebně. Aby to bylo k tématu, tak nechybí ani dva Duncany. Jasnym vítězem je pro mě samozřejmě aktivní AHB-2. Nejlepší z pasivů mi přijde bdsm, což jsou stock snímače levnejch Bc rich kytar.
ahb2.mp3
(565.3 KiB) Staženo 104 x
bdsm.mp3
(565.3 KiB) Staženo 115 x
f10.mp3
(565.3 KiB) Staženo 103 x
sh8.mp3
(565.3 KiB) Staženo 106 x
torst

Příspěvek od torst »

Poslech jsem si a slyším zhruba takto:
sh8 jako prvně slyšený nastavil startovací čáru. Zvukově bezva.
f10 totéž, o nějakou setinku možná horší, ale možná jen malinko tišší track. Jsou to rozdíly téměř placebální.
bdsm Vyřízlé středy, takový ten rádobymetalový "V" zvuk, trochu plastový. Neber to doslova, samozřejmě hraje dobře, jen chci zdůraznit ten rozdíl.
ahb2 ten má zas naopak středy podpořené, takže působí takovým rockmanovským bluesovým dojmem. Opět nadsazeno.
P.S: úplně jsem nepochopil - byly všechny na stejné kytaře?
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

mě se teda nejvíc líbí f10 a nejmíň ahb...jak kdyby zabordelenej zvuk a přehlcený džadžování :D
innerself

Příspěvek od innerself »

torst píše: 16.05.2022 8:25 Poslech jsem si a slyším zhruba takto:
sh8 jako prvně slyšený nastavil startovací čáru. Zvukově bezva.
f10 totéž, o nějakou setinku možná horší, ale možná jen malinko tišší track. Jsou to rozdíly téměř placebální.
bdsm Vyřízlé středy, takový ten rádobymetalový "V" zvuk, trochu plastový. Neber to doslova, samozřejmě hraje dobře, jen chci zdůraznit ten rozdíl.
ahb2 ten má zas naopak středy podpořené, takže působí takovým rockmanovským bluesovým dojmem. Opět nadsazeno.
P.S: úplně jsem nepochopil - byly všechny na stejné kytaře?
Díky za komentář. Kytary byly samozřejmě jiný, ale za to stejně dlouhá menzura, 3 měly floyd rose a všechny stejný struny (jinačí stáří). Noa protože ta, co má momentálně zpátky původní BDSM, měla i v minulosti AHB-2 zněla stejně jako další s AHB-2, tak jsem zastánce, že 90% zvuku dělá ten snímač. Možná právě, že AHB-2 je tak specifickej, tak pak umí udělat z každý kytary stejně znějící věc, ale ono beztak nikdy nezahraju stejnou věc stejně, takže i tam jsou proměnný jiný úhozy. I když jsem se snažil hrát stejně, tak zkrátka na moje kytary se hraje pocitově líp, asi že jsem zvyklej, ale zkrátka i tak to může "kecat" do výslednýho rozdílu hraní.

Jinak doplňkový informace jsou: Zvuk snímanej sm57 u mesácký bedny a jako zesilovač posloužil muj hlavní apec - JSX. Krabičky: ts demon v ts808 módu a hned za ní byla modifikovaná ns-2 pro rychlejší zavírání.

Co se týče snímačů, tak mi kolikrát vadí srovnání, že je nastaví úplně stejně od strun a potom jedna nahrávka je zkreslenější. Já to udělal tak, že všechny jsem se snažil nastavit tak, aby byla síla stejná a vyzněla spíš jejich ekvalizace.

SH-8 - Ibanez série rg. Moc o tom nevim, ale je made in japan. Kytarista jí kupoval asi v roce 2002 jetou.
F10 - CORT EVL-K2
BDSM - B. C. Rich Warlock bronze 2010 ročník s TOM kobylkou a struny skrz
AHB-2 - B. C. Rich Warlock NJ Deluxe
Michnov píše: 16.05.2022 9:18 mě se teda nejvíc líbí f10 a nejmíň ahb...jak kdyby zabordelenej zvuk a přehlcený džadžování :D
Vidíš a já AHB-2 miluju a F10 je na mě moc huhla :D Ale zase spousta lidí, co používá (nebo zkusili) AHB-2 tvrdí, že před ní rozhodně nepatří overdrive, kterej tam samozřejmě byl :D

Já mám trošku posunutej práh dždž zvuku a základní je pto mě dá se říct třeba tenhle typ dždždž https://youtu.be/YBbD75tOwfk?t=54
Naposledy upravil(a) innerself dne 16.05.2022 9:50, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

"tak jsem zastánce, že 90% zvuku dělá ten snímač."
Tak to si samozřejmě nemyslím. Na druhou stranu, všechny ty kytary jsou superstrat, určitá jednotnost zvuku se dá předpokládat.
innerself

Příspěvek od innerself »

torst píše: 16.05.2022 9:27 "tak jsem zastánce, že 90% zvuku dělá ten snímač."
Tak to si samozřejmě nemyslím. Na druhou stranu, všechny ty kytary jsou superstrat, určitá jednotnost zvuku se dá předpokládat.
Mojí zkušenost zachytil i tady ten frajer. Někde už se tu taky probíralo.
torst

Příspěvek od torst »

Dobrý video. Ale třeba od 8:02 je rozdíl slyšet.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“