Akustika do 12K
Pravidla fóra
-
Vyjetejzkoblih
Akustika do 12K
Zdravím, byla mi vymluvena elektroakustika. Takže Vás prosím o nasměrování na nějakou lepší akustiku. Nechci bazarovou. Další podmínka je, aby byla kytara všestraná, takže počítám D? Velice děkuji a těším se na Vaše typy. Ať to hraje.
Re: Akustika do 12K
tipy z brnenskych kytar
prave-jsem-hral-na-19503-1360#p797588
prave-jsem-hral-na-19503-1360#p797588
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
-
Vyjetejzkoblih
Mohu poprosit o nějaké tipy na akustiku, jsem schopný trochu přitlačit a jit do 15K max.
Nevím jestli celomasiv, polomasiv, smrk atd. Doted hraji na kytaru kterou jsem si koupil jako první, takže byla nejlevnější. Jedná se o Madison a je z překližky
Nevím jestli celomasiv, polomasiv, smrk atd. Doted hraji na kytaru kterou jsem si koupil jako první, takže byla nejlevnější. Jedná se o Madison a je z překližky
Být tebou tak bych prostě zašel do hudebnin a nějaké vyzkoušel, popřípadě si nechal poradit přímo tam.
Pokud bez snímače, nevynech v hudebninách(!!!) - fakt nekupuj naslepo přes internet - Dowina, Cort, Takamine, Sigma.
Každá z těchto značek je zvukově zcela odlišná (dle mých neskromných zkušeností). V ceně kolem 12 - 15K mají všechny masívní vrchní desku. Do 15K celomasiv nekoupíš... možná nějakýho Fendera, ale tam buď u akustik spíše opatrnej.
Moje doporučení - Cort nebo Dowina se smrkovou deskou.
Každá z těchto značek je zvukově zcela odlišná (dle mých neskromných zkušeností). V ceně kolem 12 - 15K mají všechny masívní vrchní desku. Do 15K celomasiv nekoupíš... možná nějakýho Fendera, ale tam buď u akustik spíše opatrnej.
Moje doporučení - Cort nebo Dowina se smrkovou deskou.
Ja bych misto Sigmy doporucil Seagull.
Mimochodem za 15 je myslim uz i Martin.
Mimochodem za 15 je myslim uz i Martin.
Do 12t máš i celomasiv od Corta
CORT L 300V NAT
https://kytary.cz/cort-l-300v-nat/HN147406/
Kupovat kytaru v týhle cenový kategorii naslepo přes net je hloupost. A testování kytar je zábava. Nehledě k tomu, že ani kytary stejné značky a typu nemusí hrát stejně, ideální je to zkusit na vlastní ruce a uši. Jestli polomasiv nebo celomasiv? Zkus někde v líp zásobenejch hudebninách vzít levnější polomasiv kolem 5-7t a pak nějakou dražší kytaru 10-15t a klidně i ještě vyšší třídu přes 20t a otestuj, jestli slyšíš a vnímáš rozdíly. V tomhle budgetu se dostaneš na lepší modely Corta, Washburnu ..., nebo základní Seagully, Martiny, Sigmy ... Hlavně testovat. Pro mě zajímavý poměr cena/materály/vzhled mají Corty/Gold série.
CORT L 300V NAT
https://kytary.cz/cort-l-300v-nat/HN147406/
Kupovat kytaru v týhle cenový kategorii naslepo přes net je hloupost. A testování kytar je zábava. Nehledě k tomu, že ani kytary stejné značky a typu nemusí hrát stejně, ideální je to zkusit na vlastní ruce a uši. Jestli polomasiv nebo celomasiv? Zkus někde v líp zásobenejch hudebninách vzít levnější polomasiv kolem 5-7t a pak nějakou dražší kytaru 10-15t a klidně i ještě vyšší třídu přes 20t a otestuj, jestli slyšíš a vnímáš rozdíly. V tomhle budgetu se dostaneš na lepší modely Corta, Washburnu ..., nebo základní Seagully, Martiny, Sigmy ... Hlavně testovat. Pro mě zajímavý poměr cena/materály/vzhled mají Corty/Gold série.
-
Vyjetejzkoblih
Mohu se zeptat, máte někdo osobní zkušenost s touto značkou a kytarou? Velice děkuji.
Lehce přes rozpočet je Cort Gold D6...
Celomasiv.
https://kytary.cz/cort-gold-d6/HN182898 ... gIYz_D_BwE
Kdybych dnes kupoval kytaru , určitě bych si zajel třeba do Brna či Prahy někam , kde mají velký výběr z více kusů.
Neomezuj se na akustiku "za každou cenu" , ta elektronika se Ti v budoucnu může hodit, nevíš , kam se posuneš.
Samozřejmě , elektronika vždycky ukousne něco z budgetu a za stejný peníz teoreticky koupíš lepší ryze akustickou kytaru.
Já jsem kupoval Cort 70 OP s tím , že elektrifikaci nebudu potřebovat a po roce jsem si ji musel dát dodělat kytarářem , protože jsem potřeboval hrát ozvučeně v sále.
Celomasiv vs polomasiv - pokud chceš prodloužit dobu spokojenosti s výběrem ,byť levný, celomasiv by měl být proioritou.
Dají se najít i kolem 15t ty Corty , o Fenderu tady nikdo nepíše nic pozitivního , ale určitě bych ho vzal do ruky..
Vím , že nechceš bazarovku , ale kolem Tvojí částky se právě dá najít i celomasiv , na který u nové za ty peníze jen obtížně dosáhneš.
kytaru vybírá člověk na léta , a tak je lepší jít do co nejmenšího kompromisu.
Celomasiv.
https://kytary.cz/cort-gold-d6/HN182898 ... gIYz_D_BwE
Kdybych dnes kupoval kytaru , určitě bych si zajel třeba do Brna či Prahy někam , kde mají velký výběr z více kusů.
Neomezuj se na akustiku "za každou cenu" , ta elektronika se Ti v budoucnu může hodit, nevíš , kam se posuneš.
Samozřejmě , elektronika vždycky ukousne něco z budgetu a za stejný peníz teoreticky koupíš lepší ryze akustickou kytaru.
Já jsem kupoval Cort 70 OP s tím , že elektrifikaci nebudu potřebovat a po roce jsem si ji musel dát dodělat kytarářem , protože jsem potřeboval hrát ozvučeně v sále.
Celomasiv vs polomasiv - pokud chceš prodloužit dobu spokojenosti s výběrem ,byť levný, celomasiv by měl být proioritou.
Dají se najít i kolem 15t ty Corty , o Fenderu tady nikdo nepíše nic pozitivního , ale určitě bych ho vzal do ruky..
Vím , že nechceš bazarovku , ale kolem Tvojí částky se právě dá najít i celomasiv , na který u nové za ty peníze jen obtížně dosáhneš.
kytaru vybírá člověk na léta , a tak je lepší jít do co nejmenšího kompromisu.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
Levný celomasiv nemusí být lepší než dobrá překližka. Je třeba zkoušet, a neporovnávat "papírově".
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Přesně. Celomasiv od Cortu za 13 se mi nelíbil ani trochu, jak zvukově tak zpracováním, zatímco polomasiv od téže značky za 9 mě bavil a baví doteď (vybraný jeden kus ze 3, každá zněla jinak) . Polomasivní dowina za 13 byla zase úplně jinde.Čavli píše: 17.09.2021 8:17 Levný celomasiv nemusí být lepší než dobrá překližka. Je třeba zkoušet, a neporovnávat "papírově".
A měl jsem v ruce polomasivní Yamahu bratru za 15, a to byla jedna z nejlépe hratelných a znějících kytar co jsem kdy měl možnost hrát.
Kde bych se nebál objednat na blind je furch. I tam rozdíly jsou, ale to už musí člověk fakt srovnávat vedle sebe a aktivně je hledat. Ale to jsme asi mimo budget.
-
Vyjetejzkoblih
A mohu se zeptat na názor na tuto značku a kytraru? Velice děkuji za vaše rady a tipy. https://kytary.cz/prs-angelus-ae40ets/HN197724/
Zrovna akustická PRSa vyžadují individuální výběr. O těchto akustikách si myslím, že jsou pro hráče, kteří mají primárně elektrické PRSo a chtějí stejnou menzuru a objem krku. Tyhle kytary jsou spíše určeny k elektroakustické produkci. Na sucho mi přišly dost nevýrazné, hodně cinkavé. Ale třeba to jiní tak nevidí/neslyší.
Udělej si výlet po světě hudebnin. Než tohle "myšlenkové ponocování", raději zvedni zadek a jdi zkoušet. Konec konců, jsou to tvoje peníze a s kytarou pak klidně můžeš strávit dalších 20 let.
EDIT: pochopil jsem, že ti docela záleží na vzhledu kytary, tzn., že by měla mít nějaké zdobení (viz prsatej krk). Tak víš co? To je to poslední, co by mělo být vodítkem pro výběr nástroje.
pokud chceš konkrétní doporučení, zajeď do Prahy a vyzkoušej tento konkrétní nástroj https://kytary.cz/cort-mr-730fx-nat/HN1 ... %20MR730FX
Je to universál, navíc "osnímaný", přední i zadní desku má z masivu.
Udělej si výlet po světě hudebnin. Než tohle "myšlenkové ponocování", raději zvedni zadek a jdi zkoušet. Konec konců, jsou to tvoje peníze a s kytarou pak klidně můžeš strávit dalších 20 let.
EDIT: pochopil jsem, že ti docela záleží na vzhledu kytary, tzn., že by měla mít nějaké zdobení (viz prsatej krk). Tak víš co? To je to poslední, co by mělo být vodítkem pro výběr nástroje.
pokud chceš konkrétní doporučení, zajeď do Prahy a vyzkoušej tento konkrétní nástroj https://kytary.cz/cort-mr-730fx-nat/HN1 ... %20MR730FX
Je to universál, navíc "osnímaný", přední i zadní desku má z masivu.
Naposledy upravil(a) Prskyn dne 20.09.2021 9:29, celkem upraveno 2 x.
Nezkoušel jsi ty jejich malé parlorky? Protože jestli jo, tak jsi mi právě ulehčil průzkum trhu 
Parlor ne, ty moc nezkouším. Jak to není velikosti boeingu, tak to není nic pro mne