Predelani akusticke kytary na levorukou

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Jakub5P

Predelani akusticke kytary na levorukou

Příspěvek od Jakub5P »

Zajimalo by me , jestli je to vubec mozne (samozrejme ne u kytar s vyrezem) a co vsechno to obnasi krome prehozeni strun ,vymena kobylky nebo minimalne sedla? Prodavac v obchode (ne kytarar) jeste rikal neco o vnitrnim zebrovani a co dal? Urcite to neni vse.

Jsem levak a asi malokdo z vas si umi predstavit jak zoufaly vyber kytar my levaci mame :D .Akustickych kytar par mam a jsem s nima spokojeny, ale rad svoji sbirku v budoucnu rozsirim o dalsi kousky, protoze me to proste neskutecne bavi 😍,ale jak jsem psal vyse, vyber je znacne omezeny.

Kdyz jsem pred 16 lety kupoval svoji prvni klasickou kytaru tak mne tenkrat prehodili jen struny a rekli ze to staci a hrala pekne, vlastne jeste dnes si na ni obcas zahraju. Jestlu to u klasiky staci nebo ne, nevim .
Naposledy upravil(a) Jakub5P dne 16.09.2021 14:55, celkem upraveno 1 x.
ekvb

Re: Predelani akusticke kytary na levorukou

Příspěvek od ekvb »

nie som odborník, ale to rebrovanie sa mi nezdá, príde mi to ako nezmysel. Tipol by som, ze bude stačiť prehodiť nulák a kobylku, ale možno ma skúsenejší kolegovia opravia...
himself

Příspěvek od himself »

Žebrování (alespoň u některých kytar) není symetrické. Co by to udělalo v praxi z tohoto hlediska, to nevím.
Kobyla je ale kompenzovaná, takže ta by musela být nová, nebo zalepená a drážka přefrézovaná, plus nový nulák. Některé mechaniky také nemají všechny stejný převod. Kytary také mívají pickguard a poziční značky.
Suma sumárum, nevím, o jakou jde cenovou relaci, ale nedělal bych to.
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

No jasne, ja se spis tak informuji, kdyby mi nekdy nejaka fakt hodne padla do oka a ucha, ze bych do toho sel, ale zatim nic takoveho v planu nemam, i kdyz oci placou po kazde navsteve kytar.cz 😭😄
Japhy

Příspěvek od Japhy »

To už je snad jednodušší naučit se hrát normálně jako člověk. ;-)
PS: Píšu levou.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Jakub5P píše: 16.09.2021 14:49 Zajimalo by me , jestli je to vubec mozne (samozrejme ne u kytar s vyrezem) a co vsechno to obnasi krome prehozeni strun ,vymena kobylky nebo minimalne sedla? Prodavac v obchode (ne kytarar) jeste rikal neco o vnitrnim zebrovani a co dal? Urcite to neni vse.

Jsem levak a asi malokdo z vas si umi predstavit jak zoufaly vyber kytar my levaci mame :D .Akustickych kytar par mam a jsem s nima spokojeny, ale rad svoji sbirku v budoucnu rozsirim o dalsi kousky, protoze me to proste neskutecne bavi 😍,ale jak jsem psal vyse, vyber je znacne omezeny.

Kdyz jsem pred 16 lety kupoval svoji prvni klasickou kytaru tak mne tenkrat prehodili jen struny a rekli ze to staci a hrala pekne, vlastne jeste dnes si na ni obcas zahraju. Jestlu to u klasiky staci nebo ne, nevim .
Mozna by stalo za to se zamerit na starsi kytary s volnou kobylkou a strunikem. Casto to tak mivaly mensi kytary formatu parlor, ale clovek najde velikostne opravdu leccos, preklizky i celomasivy – zebrovani clovek vetsinou vubec nemusi resit (obzvlast Framusky a dalsi nemecke kytary cca do 70. let stejne mivaji klasicke stupnovite a symetricke, casto dimenzovane na kovove struny). Velka vyhoda tkvi prave v tom, ze plovouci kobylku jde snadno upravit nebo vymenit a obzvlast kdyz ma kytara 0. prazec (jakoze opravdu prazec + orech jen na vedeni strun), jsi jako levak hned doma :) Doporucuju pohledat na Reverbu.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“