Baritonové kytary a dropped C
Pravidla fóra
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Baritonové kytary a dropped C
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, zda je tu někdo zkušenější, kdo ví...
Kupuju baritonku, teda prakticky už jsem objednal a teď na ní čekám, ale chtěl jsem se zeptat, jestli baritonová kytara zvládne bez problémů klasické dropped C (normálně nalazené do D, ale Dčko dropnuté o tón dolu). Ptám se, protože tovární nastavení je B#, tak jestli vyšší ladění nevadí.
Díky za odpovědi.
Pro informaci jedná se o tuhle kytarku:
http://kytary.cz/esp-ltd-mhb-401-black-satin/HN104229/
chtěl jsem se zeptat, zda je tu někdo zkušenější, kdo ví...
Kupuju baritonku, teda prakticky už jsem objednal a teď na ní čekám, ale chtěl jsem se zeptat, jestli baritonová kytara zvládne bez problémů klasické dropped C (normálně nalazené do D, ale Dčko dropnuté o tón dolu). Ptám se, protože tovární nastavení je B#, tak jestli vyšší ladění nevadí.
Díky za odpovědi.
Pro informaci jedná se o tuhle kytarku:
http://kytary.cz/esp-ltd-mhb-401-black-satin/HN104229/
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Re: Baritonové kytary a dropped C
Vadit to určitě nebude, ale struny budou dost naplé....proč chceš baritonku na tohle ladění?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Kvůli možnosti přeladit kdykoliv na H (ne dropped). Používám oboje ladění
Bude to mít s naplejšíma strunama hustější zvuk, konkrétnější
Vůbec bych se toho nebál.
Pak tady poreferuj o té kytaře, dlouho mě konkrétně tato zajímala a ještě pořád zajímá, ačkoli bych už asi při výběru mířil výše
Pak tady poreferuj o té kytaře, dlouho mě konkrétně tato zajímala a ještě pořád zajímá, ačkoli bych už asi při výběru mířil výše
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, nadepětí strun o 3 půltóny už bude docela poznat... Mám takový dojem, že to už může docela hýbnout s výztuhou krku, takže "instantní" přelaďování z H do drop C nemusí být zas taková sranda.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
pokud to potrebujes hodne rychle, nemas lepsi poridit sedmistrunku?
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
a v čem mu to pomůže?McKozias píše:pokud to potrebujes hodne rychle, nemas lepsi poridit sedmistrunku?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jo, teda za predpokladu ze to bude hratelne bez drop C
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Což když hraje v dropu, tak pravděpodobně nebude - takže mu to nepomůže 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no, on vpodstate resi muj problem-taky nektere pisne co chci hjrat jsou v dropC a nektere v A..kdyz jsem dal kytaru do A, tak ty veci v DropC byly hratelne..(ale je pravda, ze ne vsecky jsou tak postavene, u nekterych muze byt problem)..ale chybela mi tam vrchni struna, proto me napadlo, ze ma treba podobny problem a tka jsem navrhl sedmistrunku
Jak už řekl nero s tou výstuhou by to mohlo dělat peklo, proto bych na tvém místě volil kytaru menzurou 25,5 ta si s H poradí dobře i s drop C
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Nemusí, stačí když tam nedá brutálně tlusté struny. Nevím co se všichni bojíte o výztuhu, když struny s takovým tahem, že by to nějak výrazně pracovalo s krkem, nejsou hratelné... Navíc od toho tam ta výztuha je, aby byla napnutá tahem strun. Schválně někdy sundejte všechny struny na akustice a uvidíte jak ten krk bude pěkně ohnutý dozadu. Od toho tam ta výztuha je.DirX píše:Jak už řekl nero s tou výstuhou by to mohlo dělat peklo, proto bych na tvém místě volil kytaru menzurou 25,5 ta si s H poradí dobře i s drop C
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Baritonka je od toho aby hrála baritonově , navíc na tak naplé struny se mu může hrát špatně. radši bych zvolil dvě kytary než takový kompromis......
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Jop. Nakonec mi zbydou dvě kytary
schecterku C-7 si nechám stejně mi za dva roky mladej nástoj s PC 18tis. lidi nabízeli 10tis a tak podobně... za tu cenu radši budu mít dvě kytary 
A kdyby to někoho zajímalo tak ta ESP-LTD je jedním slovem fantastická, parádní dohmat, úzkej dlouhej krk, suprová dostupnost vyšších tónu... aktivka co rozhejbe aparát pěkně přenáší co hraju,... prostě na MC těžko hledat v téhle cenové relaci lepší nástroj. Jsem super spokojen. A co mě překvapilo nejvíc, tak proti Schecterce je to tak třetinová váha... obě kytary jsou skvělé, ale prostě ta LTD mi padne tak akorád... Jo a je matná
takže na ní není tolik věcí vidět (prsty a tak).
A kdyby to někoho zajímalo tak ta ESP-LTD je jedním slovem fantastická, parádní dohmat, úzkej dlouhej krk, suprová dostupnost vyšších tónu... aktivka co rozhejbe aparát pěkně přenáší co hraju,... prostě na MC těžko hledat v téhle cenové relaci lepší nástroj. Jsem super spokojen. A co mě překvapilo nejvíc, tak proti Schecterce je to tak třetinová váha... obě kytary jsou skvělé, ale prostě ta LTD mi padne tak akorád... Jo a je matná
Oživím téma, chci 6 strunnou kytaru na Drop F. Do standart E na strat natahuju 10-46 a je to na mě akorát. Drop B mám 11-54/56. Má smysl zkoušet ještě tlustší struny a naladit Drop F na stratovské menzuře? Případně jaké struny orientačně použít?
Pravděpodobně se Barytonce asi nevyhnu. Stačila by menzura 27"? Mám docela krátký prsty a nejvíc mi sedí LP.
Co krabice typu Digitech Drop? Pročítal jsem a prý nic moc... Neexistuje něco lepšího, méně chemického, co by stálo za to?
Pravděpodobně se Barytonce asi nevyhnu. Stačila by menzura 27"? Mám docela krátký prsty a nejvíc mi sedí LP.
Co krabice typu Digitech Drop? Pročítal jsem a prý nic moc... Neexistuje něco lepšího, méně chemického, co by stálo za to?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to teda na strat menzuře ani nezkoušel...mám na občasný G strunu 72 a kdovíco to není...jde to, ale na A mám teprv pocit, že to drží...
27" menzura stačit bude, ale taky to bude chtít takový lanko a víc...akorát bacha na tu menzuru/délku prstů...asi skrz vejšku úplně krátký prsty nemám a že by se na to hrálo ňák pohodlně...
27" menzura stačit bude, ale taky to bude chtít takový lanko a víc...akorát bacha na tu menzuru/délku prstů...asi skrz vejšku úplně krátký prsty nemám a že by se na to hrálo ňák pohodlně...
Nevolfi píše: 16.09.2021 20:55 Co krabice typu Digitech Drop? Pročítal jsem a prý nic moc... Neexistuje něco lepšího, méně chemického, co by stálo za to?
Presnejsi receno, jestli hledas dobry zvuk tak ne.
na alternativni experimentovani samozrejme klidne.
Je to vzdycky flexibilni kombinace tloustky strun, podladeni, menzury, zvuku, stylu, hráče, ergonomie
nedá se z toho vydestilovat nejaka obecny navod, musis vyzkouset podle sveho konkretniho stavu
napr. 11-54 v drop B by pro me byly nepoužitelné. Na B v normalni menzure pouzivam 68.
Takze moje rady by pro tebe asi neplatily.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
No první test asi budou struny a někde si zkusím vyzkoušet barytonovou kytaru. Pro mě je 11-56 na B drop docela v pohodě. Předpokládám, že sady na barytonový kytary, jsou jen delší? Experiment to sice má bejt, ale asi nechci chemii.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Pohraj si s kalkulačkou a najdeš odpovědi.
https://tension.stringjoy.com/
struna 46 laděná na E na menzuře 25.5 ti dá tah 18.3 liber
struna 56 laděná na B ti dá tah 15.5
struna 80 laděná na F ti dá tah 14.9 a na menzuře 27 je tah 16.7
Hypoteticky by to teda asi šlo dostat na podobný tah i na stratovské menzuře, ale za předpokladu úpravy nultého pražce, ladící mechaniky a je taky možné, že kámen na kobylce nepůjde nastavit do polohy aby struna správně intonovala.
https://tension.stringjoy.com/
struna 46 laděná na E na menzuře 25.5 ti dá tah 18.3 liber
struna 56 laděná na B ti dá tah 15.5
struna 80 laděná na F ti dá tah 14.9 a na menzuře 27 je tah 16.7
Hypoteticky by to teda asi šlo dostat na podobný tah i na stratovské menzuře, ale za předpokladu úpravy nultého pražce, ladící mechaniky a je taky možné, že kámen na kobylce nepůjde nastavit do polohy aby struna správně intonovala.
a 80 strunu protahnout mechanikou.... je to nekonecny boj a neustale reseni 
pekne to slayer ukazal, takhle +- to vychazi, tah by byl byt podobny
pekne to slayer ukazal, takhle +- to vychazi, tah by byl byt podobny
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams