Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od hyenik »

Prskyn píše: 14.09.2021 12:17 To Hyenik.... co pořád myslíš tím faceliftem?
Především ozvučení a pár dalších prkotin,
string butler bohužel neklapl, protože Furch má hlavu o cca 2mm silnější než je standard, takže závity mechanik jsou potom přiliš krátké (což je jedna z pih na němčické kráse)
Budu měnit sedlo i nulák za kost, přestože origo TUSQ je sice fajn,
takže ne z důvodu zvukového, ale pro mě lepšího seřízení.
U barytonek je to vždycky boj najít kompromis mezi dohmatem a drnčením (struny mají větší rozkmit)

btw v případě sophiiny volby AER/ACUS jsem jednoznačně zvolil ACUS,
protože zvukově mi sedí mnohem víc (přestože je výrazně větší a dramaticky těžší)
moje navnímání je přesně v duchu tohohle testíku https://youtu.be/rvlVqYbhdf4
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Prskyn píše: 14.09.2021 12:17
Čavli píše: 14.09.2021 11:58 Mám ve Furchu L.R.Baggs EAS VTC, a v dalších dvou kytarách EAS. Používán L.R.Baggs Venue DI Pedal a naprostá spokojenost.
Ten preamp dávali do vyšších Furchů před vánoci zadarmo, ale stejně bych byl kupoval právě tenhle.
Ten předzesík Venue DI Pedal už je takovej fajnšmekrovskej. Budu to zapichovat do Acusu, později bych ale rád nějaké AER. Ale taky když už pustit žilou, tak s vědomím, že jsem udělal to nejlepší, co je v mých tolarových silách. Čili už jsem si domluvil ten Anthem (a přiznávám, že po pošťouchnutí Hyenikem, neb v těchto věcech má mou důvěru).
Dobře jsi udělal, Anthem je díky Truemic zvukem o pěkný kus dál, než jen samotné piezo EAS, to se Ti bude líbit. Mají to zmáklé, naživo je ten mikrofonek pod kobylou až překvapivě málo náchylný k vazbě (přičemž mám na mysli "rockovou" hlasitost s bubny, baskytarou, digipianem).
jbiker

Příspěvek od jbiker »

hyenik píše: 14.09.2021 12:56
Prskyn píše: 14.09.2021 12:17 To Hyenik.... co pořád myslíš tím faceliftem?
Především ozvučení a pár dalších prkotin,
string butler bohužel neklapl, protože Furch má hlavu o cca 2mm silnější než je standard, takže závity mechanik jsou potom přiliš krátké (což je jedna z pih na němčické kráse)
Budu měnit sedlo i nulák za kost, přestože origo TUSQ je sice fajn,
takže ne z důvodu zvukového, ale pro mě lepšího seřízení.
U barytonek je to vždycky boj najít kompromis mezi dohmatem a drnčením (struny mají větší rozkmit)

btw v případě sophiiny volby AER/ACUS jsem jednoznačně zvolil ACUS,
protože zvukově mi sedí mnohem víc (přestože je výrazně větší a dramaticky těžší)
moje navnímání je přesně v duchu tohohle testíku https://youtu.be/rvlVqYbhdf4
Ufff, už jsem se lekl, že chceš řezat soundport :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

samozřejmě že jsem o něm už uvažoval ;)
uvidíme, zatím si užívám nový snímač
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

takže ozvuceno
magnet DeArmond Tone Boss https://www.thomann.de/cz/guild_dearmon ... pickup.htm
piezo Schatten HFN https://www.thomann.de/cz/schatten_desi ... 447015.htm

první ochutnávka syrového náběru přímo do zvukovky
Furch magnet.mp3
(440.81 KiB) Staženo 147 x
Furch schatten.mp3
(440.81 KiB) Staženo 142 x
Furch magnet+schatten.mp3
(440.81 KiB) Staženo 130 x
Naposledy upravil(a) hyenik dne 22.10.2021 12:33, celkem upraveno 1 x.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

To když to budeš chtít míchat, tak pojedeš na 2 kabely?
A co to je za bazmek na té rolně? To je z kůže, a pro zámek?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

Prosímvás řekněte mi jednu věc - hromada lidí tu píše, jak na svého Furcha čeká, apod. Znamená to, že to jsou všechno ty nakonfigurované Rainbow kytary, nebo se dá zadat do výroby nějaký jejich standard, který akorát nikde není skladem, nebo jak tohle funguje?
Dík
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jasně 2 kabely
bazmek je na uchycení pásu, na tyhle samice to obvykle jde moc tezko

Druha moznost je spravne, neni skladem, objednas si nejakou standardni konfiguraci.... a čekáš :)
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

V mem pripade levoructvi 🙆‍♂️ kytary.cz meli do nedavna jen blue G-CM , ted nedavno se tam objevil blue D-Cm, Dc-cm a G-SW . Ty cedrovy kytary moc nemusim a G-SW hraje pekne ,ale objevil se v prodeji az ted pred par dny. Huml pro levaky nema nic od Furcha a ostatni prodejci vetsinou take ne nebo jen ty cedrovy Blucka.
Miisan
Nový uživatel

Příspěvek od Miisan »

Dobrý den,
Včera jsem zakoupil kytaru Furch D40-CM z druhé ruky. Čistě ze zvědavosti by mě zajímalo, jakou cenu byste za ni vy osobně dali. Či jak byste ji ohodnotili. Byla vyrobena na konci roku 2007. A hraje krásně. Pouze dole na přední desce kytary je "flek". Byl tam už prý původně z výroby. Jinak má místy běžná opotřebení.
Děkuji.
242280121_2888659154718348_3530757250486460662_n.img.gif
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Ten bordel na hlavě a Epiphonní bryndák to je teda peklo, ale struny se dají vyměnit a správně navinout, bryndák vyměnit a hrát to musí, to Furchy dělají.
Flek z výroby, no divil bych se, že by se něco takového dostalo z výroby až mezi lidi...
Miisan
Nový uživatel

Příspěvek od Miisan »

Šimkojc píše: 19.09.2021 7:26 Ten bordel na hlavě a Epiphonní bryndák to je teda peklo, ale struny se dají vyměnit a správně navinout, bryndák vyměnit a hrát to musí, to Furchy dělají.
Flek z výroby, no divil bych se, že by se něco takového dostalo z výroby až mezi lidi...
S tím souhlasím, to jsou první věci, které mam v plánu nahradit. Kolik byste za ni vy osobně dal?
himself

Příspěvek od himself »

V pátek jsem se stavil v kytarách a chvíli jsem pobyl ve svatostánku Furch. Jak to obvykle dělávám, zahrál jsem si na menší kytary a u déček jsem vždycky jen brnknul na tlusté E, když tam taky visí.... a vždycky jsem čuměl... resp. jak se čumí uchem?
Hrál jsem asi na čtyři nebo pět OM, všechny myslím smrk. Zaujalo mě, že blue je skvělá kytara, ale když jsem vzal o jednu dražší, byl to velký rozdíl a vysloveně pecka. Nejsem si jist, jestli green nebo yellow. Bylo to lepší i než ta vybočující vintage.
Orange, nebo co to je, za > 50k už by mně osobně nic nového nepřinesla.
Shodou okolností jsem kupoval o víkendu kytaru z druhé duky od člověka, co v Kytarách pracuje a bavili jsme se o cenách a dostupnosti (i materiálů obecně), a říkal, že je samozřejmě živí Vánoce, a že se uvidí, co bude, protože termíny dodání jsou u všech totálně nejisté. Furch je prý jediný, kdo jakž takž zvládá vyrábět a dodávat...
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Tak tyden si brnkam na sveho zluteho g-sr furcha a po prvotnim , nechci rict zklamani to ne, ale mirnem rozcarovani z urcitych veci :D se ni kytara nadherne rozehrava a den odedne ji miluju vic a vic . Trochu jsem to sice prekombinoval s krkem (mam 48 a 45 by stacilo....ostatne hraju i na Vintage s uzouckym krkem a nultym prazcem 42.5 a je to uplne v pohode) ,ale holt si zvyknu na vic dreva v ruce ,ale ten zvuk te kytary je opravdu nadherny a prijde mi ze stale hezci a hezci. Struny 12ky elixirky co tam byly jsem hned sundal (nemam rad elixirky a nikdy jsem nemel) a dal jsem tam 13ky dadarka (PB) a i kdyz mam na vsech kytarach 13ky a jsem na ne zvykly (tem kytaram to trochu doda koule) tak tady mi uplne nesedely a prislo mi ze to trochu ubira na melodii a je to takove moc tuhe, tak jsem tam na zkousku dal 11ky dadrka a s nema podle me ta kytara zacala teprve tak neskutecne krasne hrat, jak hraje ted. Ovsem az je trochu ohraju tam tam dam zase asi 12ky dadarka.
Takze s kytarou obrovska spokojenost :twisted:
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Miisan píše: 18.09.2021 20:49 Dobrý den,
Včera jsem zakoupil kytaru Furch D40-CM z druhé ruky. Čistě ze zvědavosti by mě zajímalo, jakou cenu byste za ni vy osobně dali. Či jak byste ji ohodnotili. Byla vyrobena na konci roku 2007. A hraje krásně. Pouze dole na přední desce kytary je "flek". Byl tam už prý původně z výroby. Jinak má místy běžná opotřebení.
Děkuji.
242280121_2888659154718348_3530757250486460662_n.img.gif
Čistě esteticky, zdráhal bych se zaplatit víc než 8 tisíc. Ten flek je eklhaft. Neberu v potaz další věci k důkladné kontrole při koupi nástroje z druhé ruky.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Co to je za flek? to je v dřevě, nebo v laku? Že je to z výroby je nesmysl!
Co je to za člověka, co dá na Furcha PG z Epiny? Proč ho vůbec měnil? Co je možná pod ním? To není normální. A to koště na hlavě?
Navíc Durango, cedr, a sunburst.
Za mne NE! A to jsem Furchpozitivní. Možná za 3 litry k ohni.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Pokud je ten flek jediná vada, tak 3k by byl superkauf. Kouknul bych se zrcátkem dovnitř, jestli flek není pozůstatek odložení u teplometu a vevnitř nejsou opravy “v klihu”, zejména na žebrování. Plus další běžné věci ke kontrole u jeté kytary. A pak bych zkusil ukecat 5-6 tisíc. Pickguard se na tyhle kytary nedával, dávali k tomu transparentní (alespoň na Zelňáku jako bonus). Pokud je to jen estetika, dobrá kytara do hospody nebo i záložka pro aktivního muzikanta. Millennium byly (podle mě) první kytary od FF, které snesly srovnání se zavedenými značkami, ekvivalent dnes stojí i s futrálem přes 20k.
ekvb

Příspěvek od ekvb »

kedže píše, že tu gitaru kúpil, zjednávať cenu už bude asi pasé...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Číst ještě, zaplaťpánbůh, zvládám. Popisuji, jak bych při nákupu postupoval já. K pochopení mého postupu doporučuji tuto pasáž Miisanova příspěvku: Čistě ze zvědavosti by mě zajímalo, jakou cenu byste za ni vy osobně dali. Či jak byste ji ohodnotili
Miisan
Nový uživatel

Příspěvek od Miisan »

Jsem vděčný za každý názor. Jedná se pouze o vadu laku. PG od Epiphone mu tam prý nalepili už při převzetí. Stejně tak ten flek, ten snad půjde časem přelakovat. Sama mi to hlava nebrala, proč by to někdo dělal. Nicméně chtěl jsem strašně moc Furcha, že jsem ho vzal za 8k. Tudíž mě po přečtení některých komentářů zalilo nepříjemné horko. 😄 Ale tak příště holt být opatrnější a nenechat se unést.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“