Vzdalenosti mezi snimaci, vzdalenosti od kobyly.

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
kashmir2209
Nový uživatel

Vzdalenosti mezi snimaci, vzdalenosti od kobyly.

Příspěvek od kashmir2209 »

Zdravim,

snazil jsem se tu hrabat tematy a najit nejake odpovedi, ale marne...
Resil zde nekdo "idealni" vzdalenosti HB snimace od kobyly, vzdalenost mezi HB snimaci mezi sebou? Jde mi o nastaveni dvou HB na menzuru 648mm a 24 prazcu...

Podotykam, ze vykresy LP, SG PRS a podobne si najdu :) Jde mi spis o to, jestli je na to nejaky optimalni vzorec.

Diky!
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Vzdalenosti mezi snimaci, vzdalenosti od kobyly.

Příspěvek od Hendrek »

IMHO je to nesmysl, aby nějaký vzorec existoval, a i kdyby, bude poplatný jen a pouze pro zvukové požadavky ušité na míru onoho člověka, který jej sestavil. Každý člověk má jiné zvukové preference. Navíc i snímače mají různé frekvenční charakteristiky, aby vyhovovala jediná poloha všem.
Podle mne se u prototypu vyjde z nějaké standardní vzdálenosti pro daný typ kytary a pokud zvuk nevyhovuje, pak se laboruje. Abys ale nedopadl třeba takto:

kashmir2209
Nový uživatel

Příspěvek od kashmir2209 »

No, jde mi spíš o to, že asi nejde plácnout snímače jen tak kamkoliv mezi kobylu a krk, ale že snad existuje nějaký mustr..? Nebo se mám vydat cestou pokus - omyl - pokus - OK?btw..ne nechci mít šest snímačů za sebou, jsem spíš minimalista a ideálně mi stačí jeden HB u kobyly :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ano, jak píšeš. Mustr je předloha podle daného typu kytary.
karkar

Příspěvek od karkar »

Tady v tom případě bych si byl téměř na 100% jistý, že všechny slepé uličky už někdo jiný prošlapal - tedy že asi není možné najít nějakou lepší polohu snímače než je (jsou) ty tradiční pro danou menzuru. Ale samozřejmě, pokud pro to je nadšení, experimentování bych nebránil ;-)
Fender Koa Stratocaster Special Edition s Hot Noiseless
Cube 15, Mighty Mouse, AC15C, HT1, SV20H, Rocker15Terror, IRT Studio do Orange PPC112
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Moc bych nevymýšlel. Krkový co nejblíž krku a kobylkový tak akorát středem 50mm od konce strun. Třeba P90 bych dal kousek dál od kobylky, možná 60mm, protože tak blízko je moc jedovatý, a to mu nesluší.
Nenechal bych se svést řečmi o tom, že snímač musí být přesně v místě nějakého harmonického uzlu, to je kravina.
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Tady snad jedině cvičné tělo s profrézovanou megadírou od konce hmatníku po kobylku a zkoušet a zkoušet. Pak teprv frézovat finální kousek.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
himself

Příspěvek od himself »

Snímač na kolejničkách :)
José

Příspěvek od José »

Obrázek
Westone 1985
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“