Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Čavli

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Čavli »

Já nechci aby někdo měnil názor.

Prostě aby se dalo říct "je to subjektivní", museli by se vyloučit objektivní rozdíly, mít všichni stejné kytary, hrát stejný styl atd. A to nikdy nebude.

A obávám se, že "názor" je vždy subjektivní už z principu.
Já se jen bavím o tom, čím je ovlivněn.

"Názor vyjadřuje specifické osobní hledisko jednotlivce, individuální stanovisko každého člověka, jedinečný postoj nějaké konkrétní osoby, nebo skupiny. "

Takže "subjektivní názor" nedává úplně smysl. Když bude objektivní, nebude to názor.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

Subjektivní názor často obsahuje část/někdy i větší část objektivity. Pokud ne, často se správně píše ,,čistě subjektivní". Toť z mé strany vše. Nechci zaplevelit fórum ,,Jaké používáte struny?" z mého pohledu zbytečným tlacháním (či k tomu dát komukoliv příležitost. Nedávná úmorná ,,diskuze" Čavliho -jaká náhoda!- a himselfa, která proběhla čert/Čavli ví proč v sekci Furch, je mi dostatečným varováním). Názor mám a budu mít stejný: subjektivní názor mi dává smysl. Například v případě strun:-) Mimochodem - je tu na fóru někdo, koho v této sekci víc baví chytání se za slova a rozbory krásy češtiny více než povídání o strunách? Mě tedy ne...Howgh:-)
bromden

Příspěvek od bromden »

Tak jsem měl náladu na změnu a natáhl Martin Retro. Překvapen, jsou to niklované struny (já vím že je to napsané na obalu, ale. . .). Suchej, nebarevnej zvuk, na bluesový věci to zní parádně. Pocitově měkčí než nikláky od d'addario, co si tak pamatuju, baví mne velmi. Uvidím jak vydrží, ale nikl mi většinou vydržel déle jak klasika, a pak by to za 200 bylo velmi fajn. Rozhodně stojí za pokus.
bromden

Příspěvek od bromden »

Tak Martin Retro jsou sice fajn struny, a za historickou cenu co byla nalepená na obalu (205 kaček) by byly super.

Nicméně, po třech týdnech jsou skvrnité jak hyena a zvuk kopru, takže za dnešních 280 to žádná velká výhra není. Konec hlášení.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

hmm... dal jsem ty Martiny (MARTIN Retro Custom Light) na Cortku (11-52) a zase sundal. Ne kvůli zvuku, ale za třetím pražcem mi neladilo Géčko. Jiné struny mi tohle na Cortce nedělají a nemám pro to žádné racionální vysvětlení. Takže vše šestistrunné je osazeno D´Add XSAPB1152 a bez problémů. Ta adárka jsou zkrátka super.
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Posledni 3 mesice pouzivam uz jen 13ky dadarka cervene fosforbronzky a myslim ze uz nebudu menit. Davam je uz na vsechny me kytary a jsem maximalne spokokenej jak se zvukem tak i zivonost neni nejhorsi.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tak jsem taky natáhl XS. Naprosto v pohodě, takže všem díky za tip a hyenikovi samozřejmě patří zvláštní dík za otestování a zveřejnění videa/článku.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

👍
Sloužím lidu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
himself

Příspěvek od himself »

Včera se mi vrátila kytara ze servisu, jsou na ní XS 12. Standardně jsem používal Elixíry 12-53. XS jsou pocitově měkčí na umáčknutí, ale podle toho i zní (poněkud blátivěji), ale možná je to lepším seřízením kytary,
Potlačení parazitních zvuků nevnímám, resp. mám jich tak jako tak hodně. Uvidíme, jak si to sedne, ale dost možná zůstanu u elixírů pro jejich průraznost.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

himself píše: 24.09.2021 8:13 Včera se mi vrátila kytara ze servisu, jsou na ní XS 12. Standardně jsem používal Elixíry 12-53. XS jsou pocitově měkčí na umáčknutí, ale podle toho i zní (poněkud blátivěji), ale možná je to lepším seřízením kytary,
Potlačení parazitních zvuků nevnímám, resp. mám jich tak jako tak hodně. Uvidíme, jak si to sedne, ale dost možná zůstanu u elixírů pro jejich průraznost.
Měkčí Daddarka než Elixiry bych nečekal - u mě to bylo s EXP vs Elixir přesně naopak. Ale možná jsou XS atypická D'addaria.

Po všem tom nadšení z XS je fajn číst trochu vybočující názor. :)
Ono totiž po cca dekádě takřka adorace Elixirů to poslední dobou vypadá, že horší struny než Elixiry se na kytaru nedají natáhnout. :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
himself

Příspěvek od himself »

Já jsem pochopil, že u Elixírů lidem vadí hlavně ten hodně cinkavý zvuk. Já jsem obecně středovější typ :) a nevadí mi to. Když jsem je poprvé natáhl, fascinovala mě brutální životnost.
A s těmi XS uvidím, že bych byl úplně vyřízenej, to ne, ale rozhodně to jsou velmi slušné struny.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jasné, psal jsem s nadhledem. ;)
Kdyby XS za ty prachy nebyly velmi slušné, tak by to bylo velmi smutné. :)
Jestli někdy půjde koupit XS kusovka 0.070, tak třeba Daddarka zase zkusím.
podfuk

Příspěvek od podfuk »

Ja teda taky pridam negativni zkusenost s XS.
Po natazeni otravne "zvonivy" struny, po tydnu se zvuk trochu otupil, ale stejne mi vubec nesedel.
Tak jsem se pokorne vratil k 80/20 a Nickel-Bronze.
Nekde jsem cetl nazor ze to jsou skvely struny pro hluchy kytary :)
Nejakeho potlaceni parazitnich zvuku jsem si taky nevsiml, pocitove klasicky DAddarka...
Naposledy upravil(a) podfuk dne 24.09.2021 14:48, celkem upraveno 1 x.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Teď jsem natáhl 011 XS na nějakého Furcha s malým tělem a hraje to krásně. Ale asi to bude spíš tím Furchem...
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Elixir i XS jsou opravdu super struny pro hluchý kytary. Dostanou z nich maximum.
Já dal teď XS na záložku (Dowina DC-555CM), aby nekorodovala, a celkem to hraje, na lepší kytaře jsem je ještě neměl, ale chci také zkusit, ale moc od toho nečekám.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Řešíme tu Elixír a XS, ale minimálně u Elixírů je tu ještě varianta BR a PB a myslím, že právě BR může být pro některé kytary tím správným řešením.
bromden

Příspěvek od bromden »

Mně se XS líbí. Na furchovi (jedinej masiv co mám) mi z toho leze absolutně nejhezčí zvuk co jsem kdy u vlastní kytary měl. Touhle optikou jsou to zatím nejlepší struny

Na cortce a překližkovým parloru jsem je rychle sundal. Lezl mi z toho ohavně umělej zvuk, u toho parloru to bylo fakt jak když koza chčije na plech (nevím, jestli ty struny dostanou z kytary maximum, tak tady dostaly i to co nechci). Takže na cortku šly zase martiny a na parlora nikláky (který mimochodem zní k**** na cortce).
bromden

Příspěvek od bromden »

cherreda píše: 24.09.2021 9:59 Ono totiž po cca dekádě takřka adorace Elixirů to poslední dobou vypadá, že horší struny než Elixiry se na kytaru nedají natáhnout. :)
To mi ani nepřijde. Elixíry jsou dobrý, jen prostě první tejden bzučí jak nasranej sršeň. Co jsem tak zaznamenal, tak to nadšení z xs povětšinou pramení z podobné výdrže a obdobné stability zvuku a ladění bez počátečního voseru.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Posledni veta XS vystihuje naprosto presne.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“