Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
911

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od 911 »

Jo, máš recht,vím,že jsi to psal,proto,jsem toho Voxe zase vytáhnul,mám 2ks asi už víc ,než 10let,vozil jsem to jako rezervu. S těmi impulsy nevím,to je pro mě vzdálená vesnice.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

S impulsy víš, však by bez té technologie Kemper a pod. mašiny byly v rici. ;)

two-notes-44622-20#p758904
mooer-radar-ir-cabsim-45099
amt-pangaea-cp-43198
frytol

Příspěvek od frytol »

911 píše: 31.08.2021 20:55 Jo, máš recht,vím,že jsi to psal,proto,jsem toho Voxe zase vytáhnul,mám 2ks asi už víc ,než 10let,vozil jsem to jako rezervu. S těmi impulsy nevím,to je pro mě vzdálená vesnice.
Koukám, že se Kemper zase objevil na bazaru. Nechtěl bys prodat ten pedál samotnej? 😊 Mně by se hodil k FM3.
911

Příspěvek od 911 »

Zatím ne, třeba se to prodá vcelku.
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

frytol

Příspěvek od frytol »

911 píše: 30.09.2021 16:58 Zatím ne, třeba se to prodá vcelku.
Ok, kdyžtak dej vědět, přijel bych si pro něj. :D
911

Příspěvek od 911 »

Sem to právě prodal vcelku.

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Konečně pořádnej Kemper! Kam se hrabe digital nebo lampy, parostroj je budoucnost :)
https://www.facebook.com/photo/?fbid=84 ... 8126898914
kemper.jpg
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

torst píše: 20.09.2017 7:40KPA
Kemper2.JPG
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

super, rozvoz až domů 👍
To bude skvelych nahravek s jeste lepsim zvukem ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Atjov

Příspěvek od Atjov »

Hledám někoho trpělivého, kdo by mi chtěl a byl ochotný poradit (úplně od začátku), doporučit mi Kempera, rady, tipy, proč ne, proč jo :). Předem děkuji za případnou ochotu.
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Radění je o ničem,vlastní zážitek je nejlepší(ono to radění by bylo taky hodně časově zatěžující)udělej to jako já,risknul jsem to a koupil staršího přes hudební bazar,začátky byly náročnější,ale pomalu se prokousávám,postupně zjistíš,že je to celkem logicky poskládaný v řetězci za sebou,blikáním a barvičkama tě to vede za ručičky...každopádně se u toho dá strávit moře času(který já moc nemám)možností využití je neskutečně mnoho.Zaregistruješ si ho na stránky Kempera a máš přístup k manuálům,novinkám,foru atd...Díky internetu se do toho dá proniknout,taky je docela dost videi na youtube. No a sám uvidíš,když tě to neosloví,tak ho zase na bazaru pošleš do světa...
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Nové funkce Kemperu
USB interface
Kemper Liquit Profiling
Android apk
Profile Market v Rig manageru

https://youtu.be/qMaxF-VzCQI
Atjov

Příspěvek od Atjov »

DI profil x studio profil x merged profil. Stručný popis, jaký mezi tím je rozdíl. Děkuji
NSWC

Příspěvek od NSWC »

DI- profil dělaný bez bedny, pouze zesilovač. Vhodné pro použití s powerampem a vlastni bednou, nebo IR loaderem.
Merged- kompletní profil, zesilovač bedna a je dělaný jako DI profil a ještě extra profilováni bedny. Potom se sloučí dohromady.
Použití : do Powerampu a vlastní bedny a jako klasický profil zvukaři do pultu.
No a studiový je dělaný rovnou celý řetězec amp, can, mic
Infernexus

Příspěvek od Infernexus »

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Nevím, jaký pořídit ke kemperovi konec. Jestli lampový, jako například Engl E840 nebo tranzistorový například Rocktron Velocity 300.
Co byste doporučili? Propadne nějaké zkušenosti, porovnání. Chci kempera převážně na živě hraní, DI (merge) profil přímo do mého Coffee latte boxu. Dekuji za rady 😊.
innerself

Příspěvek od innerself »

Pokud je to merge profil, tak by měl bejt konec spíš tranzistor, kterej je rovnej, než lampovej co ještě moduluje trochu zvuk. Merge se vlastně skládá z profilů nazvučenýho komplet řetězce a jenom hlavy. To znamená že do bedny by ti měl lézt zvuk jako z hlavy. Pokud by v cestě byl ještě lampovej konec, tak by ten zvuk ještě "doupravil".
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Infernexus

Příspěvek od Infernexus »

Když budu hrát ve zkušebně nebo i někde v klubu, tak bych rad při hře cítil tu dynamiku, jako když hraju normálně na lampáč. Aby to nebylo placatý.
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Já mám v tousteru namontovaný Ritter, dál jedu přes Kone kabinet, v output profily beden nepoužívám, vždycky mi to zní nejlíp origo z profilu, a spokojenost(zkoušel jsem to přes 2x12 Orange, 4x12 red Marshall, 4x12 Yamaha atd... a všechno hraje kupodivu dobře. https://digitalguitargear.com/camplifier-280/ víš jak, pokud hraješ na koncertu do linky, je venku slyšet stejně přímo profil. Nebo to můžeš zkusit posunout dál s touhle vychytávkou od Libora https://hudebnibazar.cz/tube-buffer-pro ... /ID505505/
Naposledy upravil(a) pavel 815 dne 12.11.2023 0:57, celkem upraveno 1 x.
innerself

Příspěvek od innerself »

Infernexus píše: 30.06.2023 20:00 Když budu hrát ve zkušebně nebo i někde v klubu, tak bych rad při hře cítil tu dynamiku, jako když hraju normálně na lampáč. Aby to nebylo placatý.
To by nemělo a právě to píšou i v manuálu. Merge profil je sloučení klasickýho studio profilu a direct profilu. Ten direct profil se právě vytváří přes di box kterej se zapojí mezi hlavu a bednu. Kemper si obtiskne zvuk jenom tý hlavy (tzn. preampu a i koncáku) a uloží ho do kempera. Při hraní ve zkušebně, nebo v klubu, kde by ses chtěl slyšet jenom z reproboxu bys využíval právě toho direct profilu, zatímco ve výstupu pro zvukaře by šel kompletní nazvučenej řetězec bedny a mikrofonu/ů. To je úkol merge profilu. Sloučení dvou druhů profilování do jednoho, kdy výstup na koncák bude využívat direct profil a výstup pro zvukaře studio profil.

Ještě přidávám info přímo z manuálu:
Direct Amp PROFILEs consist of the pre-amp and power amp of the reference amp and have the distinct benefit of
making a solid-state power amp sound like a tube power amp. Even the important impedance interactions between
the power amp and the guitar cabinet are captured, despite the cabinet itself not being included.
A Direct Amp PROFILE can run a physical guitar cabinet with the highest possible authenticity, amplified by a solidstate amp, or the built-in class D power amp of PowerHead and PowerRack. No tube power amp is required,
because the power amp interactions are already captured within the Direct Amp PROFILE and played back
perfectly, via a linear power amplifier. Playing back a Direct Amp PROFILE through a tube power amp would not
lead to an authentic sound, as you would end up with two tube-amps in the chain - one virtual, and one physical.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Zdenal
Nový uživatel

Příspěvek od Zdenal »

vladan píše: 21.01.2016 7:53 Já ho mám v českém jazyce
Dobrý den, neposkytl by jste prosím návod na Kempera včeském jazyce? Moc děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“