BeatBuddy mini footswitch mod

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
kodl258

BeatBuddy mini footswitch mod

Příspěvek od kodl258 »

Používám bubeníka BeatBuddy mini s dodatečným footswitchem a dost mě nebaví nastavovat parametry na zemi. Takže jsem se rozhodl funkci tlačítka na krabce přenést do footswitche a krabku si dát někam k ruce. Evidentně nejsem jediný:
https://forum.singularsound.com/t/beatb ... i-mod/5456
Tohle řešení se mi úplně nelíbilo - vrtání do krabky, další kabel, další krabička s dodatečným footswitchem.
Udělal jsem to tedy trošku jinak. Vyrobil jsem třítlačítkový FS, kde každé tlačítko spíná separátně proti zemi. Pro přenos jsem použil čtyřžilový kabel a mini XLR konektory. V krabce jsem vyletoval Jack zásuvku a nahradil ji taky mini XLR zásuvkou, která přesně bez vrtání pasuje. Je to vratné řešení, pokud tedy pak případně najdu tu vyletovanou zásuvku. Matroš vyšel cca na pětikilo. Tak uvidíme, jak se osvědčí v provozu. Možná si ještě pohraju s rozložením funkcí. Aktuálně je to: modrá - dubluje tlačítko na hlavní krabce (start, přechod, hold-refrén, dvojklik-outro), fialová - pauza, zelená - činel. Původně mělo být jedno tlačítko dole a dvě nahoře, ale pak jsem si to rozmyslel. Proto je taky výstup z boku, aby to šlo případně otočit a kabel nepřekážel.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Edit: ty barevný čepičky na spínače maj fakt něco do sebe. Konečně se to dá rozumně přepínat i bez bot. Že jsem si to už nepořídil dřív. Myslel jsem že je to kravina. Objednávám další.
jastud

Re: BeatBuddy mini footswitch mod

Příspěvek od jastud »

Super tip. To obslehnu :-) Vynecham teda cinel, ten je mi pro kocku.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Tak to v podstatě nepotřebuješ mini xlr ani speciální kabel a stačí ti stereo jack. V beatbuddy pak musí být špička jacku napojená na místo, kam u mě vede žlutý drát (spínání interního tlačítka) a samozřejmě musí rozpojeno místo, kam vede červený drát (činel). Dalo by se to asi vyřešit tak, že vyletuješ tu stávající stereo jack zásuvku a ustřihneš nebo nějak odehneš ty poslední dvě nožičky a naletuješ to zpátky tak, aby neměly kontakt s plošňákem a kablíkem ty nožičky propojíš místem, kam u mě vede žlutý drát nebo s tím pod ním (viz taky odkaz v mém původním příspěvku). Je to jedno, jsou propojená.

Já činel používám a dokonce jsem využíval i funkcionalitu, kterou tomu přidával třítlačítový footswitch digitech fs3x - činel+pauza na jednom tlačítku. Proto jsem taky udělal ten svůj nový FS tak, abych mohl pauzu a činel sešlápnout najednou. Sice už to není na jednom tlačítku, ale jde to.
jastud

Příspěvek od jastud »

Dík. Uz jsem to vyspekuloval tak jak pises na zacatku. Ja uz ten footswtich mam hotovy a pouzivam ho. Ale cinel je mi na prd a misto toho budu ten switch pouzivat jako hlavni switch na krabce.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“