Baterka 9v
Pravidla fóra
Baterka 9v
Zdravím, vlastním druhým rokem elektroakustiku Takamine a mám v poslední době problém s výdrží baterie. Rukama mi už pár kytar prošlo, ale nikdy jsem se nesetkal s tím, aby baterka vydržela v kytaře necelý měsíc aniž bych na kytaru hrál. Kabel z kytary po hraní, pravidelně vyndávám. V čem by mohl být problém?
Re: Baterka 9v
Buď by to mohlo být v konektoru (je tam vypínací kontakt který při zastrčení jacku sepne a pustí proud z baterky, jestli se kontakt pokazil může jít proud i po vytažení jacku) no a potom že máš zapnutou ladičku ale to nepředdpokládám 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Vem multimetr a změř odběr s kabelem i bez.
Jestli máš ladičku v preampu, tak kabel neodpojuje baterku, takže mrda může být kdekoliv.
Pokud je to preamp bez ladičky, byl by to nejspíš kontakt v endpinu, který ale může být nepřístupný.
Každopádně zkus i jinou baterku, může být vadná série - doporučuju zkontrolovat jazykem před instalací.
Jestli máš ladičku v preampu, tak kabel neodpojuje baterku, takže mrda může být kdekoliv.
Pokud je to preamp bez ladičky, byl by to nejspíš kontakt v endpinu, který ale může být nepřístupný.
Každopádně zkus i jinou baterku, může být vadná série - doporučuju zkontrolovat jazykem před instalací.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Ladičku mám, pochopouš, vypnutou. Baterek jsem zkoušel více i různé značky. Zkusím ten jackový kontak jestli není problém v něm. Díky za tipy