Výměna strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
911

Re: Výměna strun

Příspěvek od 911 »

Na parkerech mám také devítky,jen slabé éčko dávám kusovku 9,5
https://www.thomann.de/cz/daddario_pl00 ... string.htm
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

filo01

Příspěvek od filo01 »

Díky za tip, já tam mám dlouhodobě desítky a i kytara je na to seřízovaná (u kytaráře). Teď mě primárně zajímá, co se může stát, když přejdu na devítky - bude to ladit v oktávách? Více drnčet? Bude potřeba nějak seřídit krk?
Na větší akce si netroufám a kytarář je momentálně zasekaný, takže pokud by hrozily nějaké seřizovačky, radši si tam dám znova desítky. Ušetřil bych si čas a hlavně nervy.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
torst

Příspěvek od torst »

To tak nedramatizuj. Podlaď desítky o 1-2 půltóny a uvidíš, jestli se kytara začne rozpadat. :W Jestli je legáto jednozvratné, tedy k dorazu, bez problémů. Možná by se mohl malinko napřímit krk, ale ani tomu moc nevěřím.
Možná jsem lopata, ale nechápu ty "mystiku kytarářů" . Zvýšit/snížit kobylu nebo pohnout s výztuhou je banalita.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

No ono záleží co za co budeš měnit, např. pokud používáš 10/46 a dal bys tam hybridy 9/46, tak se až tak moc neděje. Pokud přejdeš na 9/42, tam už by krk asi chtěl trochu povolit aby případně nedrnčely. Co se týče oktáv, ty by se mohly čas od času přeletět tak jak tak, ale na to nepotřebuješ kytaráře.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ok, díky, zkusím nejdřív ty hybridy.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Myslíte, že zvuk ovlivňuje způsob vedení strun skrz struník (sto par, tailpiece)? Koupil jsem SG a schází mi na něm perkusivnost a ostřejší attack. Struny jsou vedeny netypicky "okolo" místo skrz (viz foto). Způsob uchycení strun hodně ovlivní úhel mezi kobylkou a strunami, tak si říkám, že nějaký vliv na zvuk by to mít mohlo.
Přílohy
DSC_8746.jpg
José

Příspěvek od José »

Mně to tak přišlo - měl jsem struník přitaženej až dolu a taky wrap around jenž opačně (spodem). Minimálně, jestli mne paměť neklame, přibyly vejšky.

Pak mi došlo, že nejsem ten typ, co se má trápit s mahagonovou kytarou a Tune-o-matic a pořídil jsem si tele..
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Myslím že to vedení strun způsobuje menší tlak na kobylku a tím úbytek ostrosti, hodil bych to klasicky skrz a struník co nejvíc přitáhnout dolů.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
torst

Příspěvek od torst »

ano, tak jsem čet už kdysi v Melodii, v rubrice Na co hraji.
"U kytar typu Les Paul (Diamant) je za kobylkou struník uchycený dvěma šrouby. Ty šrouby tam nejsou pro parádu ..."
Tedy čím je úhel za kobylou ostřejší, tím je ostřejší, výškovější průraznější zvuk. Menší úhel - kulatější zvuk. To vedení strun vrchem přes struník někdo (Bonamassa) dělá, asi se mu ta najazzlá kulatost líbí, já naopak chci tu ostrost. U jednoho LP s níže osazenou kobylou jsem naopak obtočil struny spodem. Ehm, zvukový rozdíl jsem nepostřehl.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“