EHX Memory Boy - napájení z multitrafa?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Honza B

EHX Memory Boy - napájení z multitrafa?

Příspěvek od Honza B »

Zdravím, dnes jsem si objednal efekt EHX Memory Boy Delay a až teď jsem se dočetl, že bych ho měl napájet origo adaptérem. Kvůli úspoře místa a kabeláže jsem měl v plánu napájet ho klasicky z multitrafa 9V center negative co mám v pedalboardu.

Výrobce vysloveně píše tohle:
Use only the 96DC-200BI adapter that Memory Boy comes supplied with. Do not use any other adapters. Using other adapters, even those made by Electro-Harmonix, could cause harm to the unit, the adapter or you.

Je to problém a radši to ani nezkoušet nebo to je marketing a mám se na to vykašlat, mám od EHX asi 5 krabiček a nikde v manuálech jsem zrovna tohle nečetl.

Děkuji za pomoc.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: EHX Memory Boy - napájení z multitrafa?

Příspěvek od rotten77 »

Tohle je napsáno snad u každého efektu. Neni potreba to resit - jen dodržet napětí, polaritu, mit rezervu v proudu.
Vyrobce timto dává najevo, ze v pripade použití jineho adaptérů nemusí napr. uznat reklamaci.
Jolan

Re: EHX Memory Boy - napájení z multitrafa?

Příspěvek od Jolan »

Zrovna u těchto EHX analogových delayů se mi stalo, že s jedním mým adaptérem nespolupracovaly. Měl jsem Memory Toy a mám Memory Boy Deluxe a se Smrčka adaptérem (10V) má poťák Delay jiný průběh, než s jiným 9V a s jedním od Roland Micro Cube po zapnutí jde jen čistý skrz bez ozvěn. Takže pokud nebude fungovat tak jak chceš, zkus i jiný adaptér. Já měl ze začátku docela paniku, že nefungují.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“